#1 22-01-2012 18:05:22

senderi
Membre

Considereu EUPV com un partit valencianista?

Bones a tothom,

Més enllà d'estar més o menys d'acord amb la federació valenciana d'IU, de no creure's el parany del federalisme republicà per a l'estat espanyol i demés, m'agradaria que en diguéssiu la vostra sobre EUPV, si el considereu com a defensors dels valors valencianistes, de la llengua, cultura i drets nacionals del País Valencià, o si tot és una impostura per arreplegar vots dels sectors amb sensibilitat nacional.

Poso alguna mostra d'actuacions d'EU que he trobat sobre la llengua i la identitat valencianes:

-En aquest video de Marina Albiol, la diputada reprova l'anticatalanisme i defensa les arrels compartides de valencians i catalans:

http://www.youtube.com/watch?v=munq1MdZzn4


-En el debat de Canal 9, Marga Sanz parla de les senyes d'identitat del país Valencià, on defensa la unitat de la llengua, la cooperació entre territoris catalanòfons i TV3:

http://www.youtube.com/watch?v=pp24jjvpfWw


-Ajut econòmic i solidaritat per ACPV:

http://www.acpv.cat/ajudemacpv/actualit … ons-de-tv3

-Donar suport a la moció sobre educació d'Escola Valenciana:

http://www.eupv.org/2011/06/22/mocio-escola-valenciana/


Per acabar, als seus estatuts parlen de "llengua i cultura catalanes" i fan una referència al terme "Països Catalans". I no oblidem el dret d'autodeterminació que diuen defensar per al País Valencià.
Fa poc va dir Agustí Cerdà (ERPV) que veia més punts en comú amb EUPV que amb Compromís.

En fi, "catalanistes" per als blavers, "espanyolistes" per a molts nacionalistes valencians, creieu que EUPV té un esperit valencianista? propaganda?

http://www.eupv.org/wp-content/uploads/2011/05/NAV9309.jpg

Desconnectat

 

#2 22-01-2012 22:11:50

Pendrach
Membre

Re: Considereu EUPV com un partit valencianista?

L'EUPV no és nacionalista sinó federalista com Mònica Oltra qui fou membre d'aquest partit.

El problema de tots els partits valencianistes no és la cultura sinó la ideologia. No sé quines maneres de pensar els partits valencianistes.

No entenc allò que diu Agustí Cerdà. Quines diferències hi ha entre l'EUPV i el Compromís? I quines maneres comparteixen?

Desconnectat

 

#3 23-01-2012 16:43:50

senderi
Membre

Re: Considereu EUPV com un partit valencianista?

Això va dir Agustí Cerdà sobre Compromís i EUPV al Nació Digital:

Model social diferenciat

Des del punt de vista de Cerdà, "res ens uneix més amb Compromís que amb Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), és a dir, tenim tants punts en comú com en desacord tant amb els uns com amb els altres. Tots tenim pràctiques polítiques diferents. Potser amb Compromís podem defensar un mateix país, però el nostre model social és molt diferent al seu, i possiblement té més similituds amb el d'EUPV". I ressalta: "De fet, al carrer ens trobem més sovint amb EUPV que amb Compromís."

Cerdà també destaca que Compromís "ha desdibuixat el seu perfil nacional presentant-se amb Equo, de la mateixa manera que EUPV té Izquierda Unida com a referent estatal", i apunta: "Nosaltres no volem una Espanya alternativa. Nosaltres volem una alternativa a Espanya. En canvi, Compromís opina que l'autonomisme encara té recorregut."

http://www.naciodigital.cat/noticia/373 … s/amb/eupv



Algunes veus han comentat alguna volta que EUPV segueix un model valencianista més clàssic o fusterià, que es manté més fidel a les "essències" i al simbolisme del valencianisme d'arrel fusteriana (senyera, unitat i nom de la llengua, Països Catalans, etc), i que així cerquen arreplegar vots al BLOC, que ha anat renunciant o modificant aquells senyes d'actuació.

Última edició per senderi (23-01-2012 16:47:21)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.