• Inici
  •  » Debat general
  •  » Per què Rita Barberà li cau bé a tanta gent a València ciutat?

#1 20-05-2011 21:42:36

Webmestre
Administrador

Per què Rita Barberà li cau bé a tanta gent a València ciutat?

Aquesta pregunta és clau per a entendre per què el PP guanya amb tanta diferència al PV. València és la capital, i se vullga o no, la capital marca sempre les tendències de la resta del país.

Rita Barberà, a banda de no tenir moltes qualificacions (crec que és sols llicenciada en econòmiques), és una persona prou vulgar, fins i tot hortera en les seues formes. El seu famós do de gents és quelcom molt relatiu: Aquesta tia sols sap fer grans posades en escena (el balcó de l'Ajuntament durant les falles, mitins del PP, alguns plens, etc.), però cara a cara és normaleta, i ja se coneixen alguns casos en què li han interpel·lat per carrer i no ha sabut respondre, o ha respost de manera maleducada.

I la seua gestió és més que discutible. Partim de la base que, com porta cosa de 20 anys governant, ha tingut temps de sobra per a fer coses. Per a mi l'únic que ha fet han estat, des del punt de vista urbanístic, tres coses:

1-Fer un centre de ciutat super-pijo i super enllumenat (amb la despesa desmesurada que això suposa).

2-Carregar-se l'horta i expandir la ciutat també de manera desmesurada. Això sí, alguns barris nous, reconec que són molt "xics", si bé un tant fantasmagòrics, perquè com hi han molts pisos sense vendre encara, estan mig buits.

3-Les obres megalòmanes que semblen ser l'ensenya del PP i la seua gran fita: Oceanogràfic i tots els edificis que envolten la part final del riu, Fòrmula 1, Avinguda de França (també excessivament pija), etc.

Front a això, a València continua havent barris autènticament degradats i marginals. La seua situació segurament ara està més agreujada, perquè com abans hi havia encara horta, molta gent sense recursos agafava productes de l'horta per a menjar. Però com ja no queda horta pràcticament, ara què menjaran?

I per últim, a València les xifres d'atur són iguals a la resta de l'Estat, continua sense haver una indústria forta (sols està el polígon industrial de Vara de Quart dins de la ciutat, que no és massa gran), i cada vegada veig més xicotets negocis que tanquen (no oblidem que la petita i mitjana empresa és la que crea ocupació), i pisos i immobles que es lloguen.

Això sí, hi ha altres coses que sembla que funcionen: Els cada vegada més abundants negocis de xinesos (ja no sols tendes de tot a un euro, sinó la gran majoria de bars de València ciutat) i alguns hotels i tendes per a turistes ,degut a que després de dècades de monopoli del turisme per part d'Alacant, per fi se'ls ha tret el monopoli a aquesta gent. Però fins i tot ací es veu que la cosa no rutlla del tot, perquè fa poc em vaig adonar d'un detall interessant: En tot l'aeroport de València no hi ha cap negoci per a canviar divises. L'aeroport de València continua siguent prou penós i de segona malgrat tot, la qual cosa indica de nou, que el turisme a València és prou secundari. Recordem també que el sempre promés enllaç ferroviari entre Gandia i Dénia (que treuria el monopoli del turisme als alacantins) encara no s'ha fet.

Sols un factor pot explicar també la còmoda victòria de Rita Barberà a València, i és, una vegada més, el poc interès dels sociates, que com comentàrem en altre fil qui sap si tenen algun pacte secret amb el PP a nivell d'estat per a repartir-se el poder. Els candidats sociates a l'alcaldia de València han estat tots prou lamentables. I el d'enguany no sé ni com li diuen.

Però això no explicaria tampoc la pregunta essencial: Per què li cau tan bé Rita Barberà a la gent de València ciutat? Jo visc a València ciutat i puc parlar amb més dades, però també és interessant conèixer el punt de vista de la gent de fora, que a vegades veu coses que no veiem la gent de dins.

Desconnectat

 

#2 20-05-2011 23:51:21

TirantLoNegre
Membre

Re: Per què Rita Barberà li cau bé a tanta gent a València ciutat?

Jo crec que es tracta de la percepció dels problemes en diferents graus. La gent en general no li atribuim la culpa de la crisi als nostres alcaldables.

M'explico: tothom les està passant magres en la situació actual de crisi, però poca gent es capaç de culpar de la situació de crisi a l'alcalde o alcaldesa de la ciutat on s'hi viu. D'altra banda, les eleccions municipals sempre han mobilitzat a molt poca gent (en general sol ser així, encara que a València no ho  sé pas).

Normalment, aquestes mínimes mobilitzacions sempre constitueixen un avantatge per al poder que en aquell moment s'ha establert a un municipi, poble o ciutat. Votar a l'alcalde de la teva ciutat és quelcom semblant a anar a l'IKEA a comprar-te els mobles de casa (no és una percepció personal, però la veig sovint en la gent amb qui tracto). Normalment, es vota l'alcalde que deixa la ciutat "REBONICA". No aquell que pot generar milers de llocs de treball (no deixa de ser curiós, oi?).

Jo mateix m'estic pensant si anar a votar algú (visc en una ciutat important en habitants, i forta industrialment en el passat) o quedar-me a casa (és com si la cosa no anés amb mi, no és el mateix que votar les autonòmiques o les de l'estat).

Però l'altre dia, escoltant una entrevista a Jordi Portabella (alcaldable d'ERC a Barcelona) em vaig adonar de lo important que és anar a votar també les municipals. En el cas dels Barcelonins, el programa d'ERC per a Barcelona és expectacular. A part evidentment d'intentar que Barcelona lideri el procés cap a la constitució de l'Estat propi, en Jordi Portabella és un pallo que coneix molt rebé el teixit industrial, tecnològic i d'empreneduria de la ciutat.

Altra cosa és que la gent se'l cregui, o que conegui el seu programa electoral. Normalment, això no passa, i molt menys en unes Municipals.

Última edició per TirantLoNegre (20-05-2011 23:52:57)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#3 21-05-2011 00:35:09

Pendrach
Membre

Re: Per què Rita Barberà li cau bé a tanta gent a València ciutat?

20 anys d'alcadessa de València... no és gens fàcil de destronar-li. Ella ha viscut com una reina.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Per què Rita Barberà li cau bé a tanta gent a València ciutat?

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.