• Inici
  •  » Debat general
  •  » Carta publicada per un ciutadà espanyol sobre la independència en el diari de Badajoz

#1 22-03-2011 00:21:28

Pendrach
Membre

Carta publicada per un ciutadà espanyol sobre la independència en el diari de Badajoz

Una carta publicada en un diari de Badajoz explica el posicionament d'un ciutadà espanyol envers la independència de Catalunya. Assegura que Catalunya hauria de ser un Estat, i dibuixa un futur negre en cas que vulguem separar-nos d'Espanya. A riure per no plorar...

segons en l'ara.cat escrigué:

Los españoles deberíamos convocar un referéndum para darle la independencia a Cataluña. Seguro que prosperaría, y el resultado sería algo así:

Cataluña se convertiría en un Estado independiente, como es hoy Túnez oMarruecos. No pertenecería a La Unión Europea, ya que, para ello,tendría que solicitar formalmente su adhesión y cumplir con losrequisitos previos; esto podría durar años. Además, España tendría que dar el visto bueno para su entrada, y, podría oponerse durante más añostodavía. Tendría su moneda propia que podría ser el "catalino", porponer un ejemplo. Estarían separados de España y de Francia por una frontera bien definida, controlada por Aduanas, o por los antiguosfielatos, donde tendrían que pagarnos los correspondientes aranceles.

Como no pertenecerían a la Unión Europea para conseguir cualquiermejora en sus relaciones con Europa tendrían que obtener el apoyo deEspaña. Su moneda tendría un cambio flexible con el euro y probablemente se devaluaría con lo que, para evitar una inflaciónimportada, tendrían que trabajar más que ahora, pagar más impuestos que ahora y ser más pobres que ahora.

Los españoles allí residentes tendríamos pocas diferencias con el trato discriminatorio que recibimos hoy. Al estar en un país extranjerotendríamos que educar a nuestros hijos, como ocurre hoy, en catalán. Y si quisiéramos montar negocios, como ocurre hoy, tendríamos que hacerloen catalán, o sea, que para nosotros los españoles habría poca diferencia con lo que nos ocurre hoy. Pero su trato hacia nosotrosmejoraría porque les aportaríamos nuestra divisa, los euros. Y siempre al cambio saldríamos ganando.

Para poder renovar su actual Carnet de Identidad español, los catalanes tendrían que demostrar que tienen una residencia fija en España y quepagan sus impuestos en España. Lo mismo les ocurriría con el ActualCarnet de conducir español, la tarjeta de la Seguridad Social... Incluso les podríamos pedir visado de entrada cuando quisieran hacerturismo en España. Nosotros, el resto de los españoles, nos ahorraríamos todo el coste quehoy nos cuesta su Seguridad Social, sus pensiones, su paro, susvacaciones, etc. Y lo mismo con lo que nos cuesta hoy mantener a losinmigrantes que ahora residen allí, que cada vez son más numerosos,sobre todo los que provienen de países árabes.

Todos los que tenemos el dinero en alguna entidad de allí, podríamos depositarlo en el Santander, o el BBVA o Caja Madrid, que al finalrevertiría en la empresas españolas; por no hablar de lasparticipaciones que tiene las entidades financieras catalanas en las principales Compañías españolas, habría que obligarlas a devolver lasacciones ya que, al no pertenecer a Europa, el gobierno español podría"nacionalizar" las mismas.

Nos ahorraríamos todo lo que hoy nos cuesta la cantidad de diputados y senadores catalanes que nos desprecian. Sus viajes en primera a Madrid,sus estancias en hoteles de lujo, sus dietas, sus vacaciones, sussueldos millonarios de por vida, sus guardaespaldas, sus comilonas,etc. Y serían sustituidos por Diputados y Senadores españoles que trabajarían por España. Nos ahorraríamos los traductores que ellos nosexigen, cuando solo por buena educación deberían hablar en español, idioma en el que todos nos entendemos. También ahorraríamos en las"embajadas" que tienen por todo el mundo.

Dejaríamos de pagar a los Mozos de Escuadra que, por si no lo sabes, no los paga la Generalidad, sino el Ministerio del Interior, como a los Policías y a los Guardias Civiles, sólo que les paga más.

Los ríos que nacen en España y luego entran en Cataluña podrían ser desviados para regar zonas secas de España, y no como ocurre ahora quehay que pedirles permiso para hacerlo así y que siempre lo deniegan.Además podríamos construir un buen pantano en el Ebro en la provinciade Zaragoza y convertir en regadío el desierto de los Monegros.

El cava se lo pueden meter por el culo, ya que tendrían que pagarimpuestos a la exportación, y no olvidar que el 80% del cava catalán sevende en el resto de España. Nosotros no tendríamos inconveniente en tomar champán extremeño, francés (que con los impuestos saldría por el estilo de precio) o la buena sidra asturiana , que fresquita está demuerte, y los asturianos son unos chicos muy majos que se sientenorgullosos de haber iniciado la reconquista desde Covadonga.

Podrían tener suselección de fútbol, y el Barca jugaría la liga con el Nastic, el Reus y el Sabadell, así generaría buenos ingresos para futuros fichajes.Además, ganaría siempre la liga, ya que no tendría rival. LógicamenteMessi, Pujol, Busquets, Xavi, Iniesta, Valdés, Pedrito, Alves... buscarían equipos más competitivos en España o Italia, pero esto, a loscatalanes de pro, no les importaría mucho, lo importante sería "sus señas de identidad".

Pero por encima de todo, los españoles, nos liberaríamos de una buena cantidad de gente que nos desprecia, de políticos que solo piensan ensu tierra, y de un montón de gente que nos usa según lo que les conviene y que muchas veces lo hacen con el dinero de los impuestos quepagamos el resto de los españoles.  Será divertido verles allí macerándose en catalanismo. Y cómo, mirándose unos a otros, descubrirán con asombro lo pequeños que son alno pertenecer a España. Cataluña tendría entonces la dimensión que le corresponde. La de un País de paletos provincianos.

Desconnectat

 

#2 22-03-2011 00:35:00

Pendrach
Membre

Re: Carta publicada per un ciutadà espanyol sobre la independència en el diari de Badajoz

"La de un País de paletos provincianismo" és la d'Espanya.

Nosaltres mai menyspreem la llengua castellana, sinó ells que ens menyspreen.

Espere que Astúrias també participen la seua independència com nosaltres. Puxa Asturies!!!

Com se nota que ells no respecten la Diada de contra el Racisme.

Última edició per Pendrach (22-03-2011 00:35:23)

Desconnectat

 

#3 22-03-2011 11:57:55

Toni_M
Membre

Re: Carta publicada per un ciutadà espanyol sobre la independència en el diari de Badajoz

Paletos provincianos?

He viscut a Galícia, Aragó i Madrid abans d'acabar a Catalunya. De fet, he passat estius de petit a Extrema-i-dura (tus mujeres no me la ponen). Catalunya és el més civilitzat i modern que he conegut mai. Au, va, sortiu de "la dehesa" i viatgeu...

Desconnectat

 

#4 22-03-2011 15:08:48

TirantLoNegre
Membre

Re: Carta publicada per un ciutadà espanyol sobre la independència en el diari de Badajoz

De tot el que he llegit, tot és demagògia i insults gratuïts producte de l'enveja. Però hi ha una cosa que no s'ens pot passar per alt, que és el fet que Espanya mai acceptarà que entrem a la Unió, i Europa ja vorem. Teòricament, com a ciutandans europeus que sóm ara mateix, Europa no ens pot engegar a parir panteres. Osigui, que en aquest tema aquest senyor extremeny pixa una mica fora de test.

El problema d'Europa passa per Espanya i França, però només França té pes per a fer-nos tirar enrera. Històricament, pels francesos som un problema no resolt, però la màquina Alemanya és qui mana. Els nous estats europeus com Croàcia, Eslovènia, etc, penso que ens acceptarien (exceptuant Sèrvia que té el precedent kosovar i Espanya els fa costat).

Russia no ho acceptaria mai, car tenen el precedent Txetxènia i anys enrera més d'un segle d'expansionisme Pansoviètic que va culminar amb la trencadissa en pedaços (un mar de Repúbliques).

Els EEUU ja han deixat ben clar que no volen un estat català. Espanya ja els hi va bé tal i com està. Els anglesos és una incògnita (tenen Escòcia com a nació emergent, el problema Irlandès i la desmembració de l'imperi britànic impregnant encara les retines anglosaxones).

Hi han una sèrie de debilitats que ara per ara fan que Catalunya no sigui una nació prou forta per tirar endavant sola:

Punts en els que no estem forts són:

-Ens falta el País Valencià i ses illes.
-poca potència biològica (pocs nàixements).
-universitats i educació amb poc prestigi.
-falta de desenvolupament de patents (I+D+I)
-forta dependència estrangera en matèria d''energia.
-massa comerç intern amb Espanya.
-Comunicacions molt dolentes amb Europa: falta de vies de mercaderies d'ample europeu, TGV inexistent. Xarxa de Carreteres de tercera espècie i Peatges.
-Telecomunicacions: molt deficitàries, donat que depenem formalmentt del Mercat de Telecomunicacions espanyol, les xarxes de coure de Telefònica, etc.  No tenim una empresa de Telecomunicacions estil Telefònica, AT&T, etc. 
-Falta de Genis: Els especialistes migren a l'estranger, avorrits del mercat de treball espanyol.
-Burgesia massa acomodada al poder econòmic.

Els Països que gosen d'aquests avantatges tecnològics i socials estan superant millor la crisi que no pas nosaltres.

Punts forts:

-Tenim llengua pròpia i a més, dominem l'espanyol, donat que l'hem assimilat també com a llengua pròpia, tot i haver estat imposat per l'estat.
-Un fort sentiment que som Nació.
-Un sector Industrial molt important.
-Història: tenim molta història i vam ésser pioners en el federalisme, la creació de furs, lleis i constitucions.
-Som pioners en el pensament Europeu: vam tenir grans pensadors, filòsofs, artistes, arreu del mon. La nostra literatura (valenciana: segle d'Or, catalana: Renaixença) no té comparació al mon.
-Tenim més de 300 anys d'experiència de caciquisme, poders absolutistes i dictadures Pancastellanes.
-Ens acostem més al pensament europeu que no pas al Madrileny. 
-Som un exemple d'integració dels nouvinguts (els nostres pares, avis, etc, fills d'altres cultures a dins d'Espanya). També dels nous nouvinguts (marroquins, llatins, etc).


En quant a Espanya:

Un cop siguem un país independent, Espanya deixa automàticament d'estar entre les 20 potències econòmiques mundials, donat que Catalunya suposa actualment el 25% de les exportacions de l'estat, i aporta a prop del 20% del PIB de l'estat. La potència de Madrid és un engany, car basen la seva potència en que són el Banc d'Espanya i l' hisenda pública.

La independència no serà fàcil. Espanya ens farien boicot comercial. Ja ens ho fan estant a dintre de l'Estat espanyol.

En quant a les exportacions, si Europa no ens acceptés com a nou país, hauriem de diversificar-les a d'altres Països fora d'Europa (per tal de no haber de pagar els aranzels europeus).

I en quant a l'energia, per tal de no dependre del petroli ni les nuclears, hauriem de fotre un salt cap a les energies renovables.

Molta feina per endavant.

Última edició per TirantLoNegre (22-03-2011 18:17:35)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#5 22-03-2011 21:58:59

Pendrach
Membre

Re: Carta publicada per un ciutadà espanyol sobre la independència en el diari de Badajoz

Uhm! Molta faena per endavant...

Ens sentim europeus com a ciutadans democràtics, plurals i solidaris, però tenim sensació que ens sentim "espanyols" més superiors que qualsevol castellà ignorant i feixista... Llavors, ser espanyol és com ser persona que viu en la península ibèrica i també, ser poliglota hispànic. Quina ironia!

La nostra independència no significa que la nostra terra separa d'Espanya sinó que vença la constitució corrupta culturalment i lingüísticament, i que Espanya es convertesca en un Estat Republicana Federal.

Que ignorant és aquella gent!

Desconnectat

 

#6 23-03-2011 08:29:49

TirantLoNegre
Membre

Re: Carta publicada per un ciutadà espanyol sobre la independència en el diari de Badajoz

Pendrach escrigué:

Uhm! Molta faena per endavant...

Ens sentim europeus com a ciutadans democràtics, plurals i solidaris, però tenim sensació que ens sentim "espanyols" més superiors que qualsevol castellà ignorant i feixista... Llavors, ser espanyol és com ser persona que viu en la península ibèrica i també, ser poliglota hispànic. Quina ironia!

La nostra independència no significa que la nostra terra separa d'Espanya sinó que vença la constitució corrupta culturalment i lingüísticament, i que Espanya es convertesca en un Estat Republicana Federal.

Que ignorant és aquella gent!

Portem mes de 100 anys intentant que Espanya canvii el seu comportament cacic pel federalisme(recordeu Pi i Maragall, Valentí Almirall, ...més recentment en Pascual Maragall ). El Federalisme ha estat instal.lat al PSC-PSOE, però són les darreres cuades. Ni ells és creuen que es pugui conviure amb Espanya car les condicions són inacceptables.

Espanya al final ens acaba ensarronant. Voleu dir que ens convenen 100-200 anys més d'enganys?

A més, no ens enganyem. Que només tenim 30 de democràcia. Qui ens fa pensar que Espanya es un país seriós. Amb 30 anys de democràcia no tenim prou solvència per dir que som un país avançat.

Jo no hi confiaria.

Última edició per TirantLoNegre (23-03-2011 08:50:52)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#7 24-03-2011 19:04:58

gustau_1975
Membre

Re: Carta publicada per un ciutadà espanyol sobre la independència en el diari de Badajoz

La veritat, a ni no em fa gens de gràcia. És una mostra del tarannà dels espanyols i que ens podem trobar si no els nuguem ben curts.

"Sort" que hi som dins la CEE i després dels cas Iugoslàvia, no em pense pas que Alemanya permetés una altra guerra al si d'Europa.

Però, el que més em preocupa és la desunió dels catalans: esquerra-dreta, principatins-valencians, i tota la resta de capelletes que en vulgueu.

Pel que fa a les possibilitats d'uns Països Catalans independents, les tenim una vegada ens comencem a unir. Europa i d'altres no faran res, miraran i si un cas, els catalans fem el pas, aleshores potser frenaran els mecanismes repressius espanyols.

La resta de potències ja els va bé tenir un estat espanyol feble i titella amb el problema català sense resoldre per poder fer-li pressió.

De totes formes, la política alemanya sobre els Països Catalans és sol i platja igual que d'altres (Suècia...). Potser Anglaterra davant l'auge germànic i França al darrere, fos en un futur un amic, això sí que no ens tornen a trair.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Carta publicada per un ciutadà espanyol sobre la independència en el diari de Badajoz

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.