• Inici
  •  » Debat general
  •  » El Conseller Homs promet exigir "deures" als immigrants - L'executiu exigirà el català

#1 15-03-2011 23:29:58

TirantLoNegre
Membre

El Conseller Homs promet exigir "deures" als immigrants - L'executiu exigirà el català

Aquesta notícia lliga amb l' entrevista a Àngel colom

Ara.cat, ROGER TUGAS  escrigué:

Homs promet exigir "deures" als immigrants i abandonar "el discurs bonista" en la matèria
L'executiu exigirà el català per emetre el certificat d'esforç d'integració "en el marc dels expedients d'arrelament, reagrupament familiar i renovació de permisos de treball" dels nouvinguts

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha comparegut davant dels mitjans després de la reunió del consell executiu del Govern, on s'ha comentat l'estudi del Centre d'Estudis d'Opinió sobre la immigració fet públic ahir. Homs ha assegurat en aquest sentit que, a diferència del tripartit, l'executiu català té "un projecte clar sobre immigració" i que deixarà enrere "el discurs bonista que s'ha fet en aquest país" i també "a la Generalitat". En aquest sentit, el Govern creu que "les dades de l'estudi ofereixen oportunitats per fer polítiques actives d'integració i sobre drets i deures", subratllant "els deures".

En aquest sentit, Homs ha apuntat que seran exigents amb els coneixements de català per part de la població nouvinguda per tal de certificar "l'esforç d'integració en el marc dels expedients d'arrelament, reagrupament familiar i renovació de permisos de treball" en base als informes dels ajuntaments. D'acord amb el marc de la llei d'acollida i la llei d'estrangeria, a la Generalitat li pertoca aquesta tasca, però, segons el portaveu del Govern, "no s'ha volgut o no es va voler aplicar en el seu moment" l'exigència del català. "Per parlar de plena integració, cal conèixer la llengua del país", ha afirmat Homs.


El consell executiu d'avui també ha aprovat un pla pilot per promoure la convivència als barris de l'Hospitalet amb més immigració estrangera semblant als ja impulsats a Salt, Terrassa o Badalona i pel qual el departament de Benestar Social subvencionarà amb 580.482 euros l'Ajuntament de la ciutat.

Última edició per TirantLoNegre (15-03-2011 23:37:36)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#2 16-03-2011 18:35:42

gustau_1975
Membre

Re: El Conseller Homs promet exigir "deures" als immigrants - L'executiu exigirà el català

La immigració és un tema delicat, perquè que en considerem com a immigrats?
Per mi tant és un immigrat espanyol com un immigrat romanès. El senyor Hom no sap que mentre siguem un colònia castellana, ells podran fer i desfer allò que decidisca la Generalitat principatina, si un immigrat que no sap parlar català no pot obtindre els papers, travessarà el Cinca i després se'n tornarà.
S'ha de regular la immigració massiva i sense papers, i com fan altres països més avançats, tipus Alemany, hom pot anar-hi lliurement, però per restar-hi hom ha de tindre feina i passat els temps ha de demostrar la seua vàlua i el respecte cap al país d'acollida.
Per tant, el senyor Homs pot dir el que siga del seu gust, i els castellans, però, són els que decidiran.
El que si pot decidir el seyor Homs per regular la immigració il·legal va per altres camins, com per exemple la Independència de Catalunya.

Desconnectat

 

#3 16-03-2011 20:41:08

TirantLoNegre
Membre

Re: El Conseller Homs promet exigir "deures" als immigrants - L'executiu exigirà el català

Jo crec que no ho tenen pas tan fàcil. Justament aquí la meva dona i jo, que hem fet amistat amb uns nigerians. La noia nigeriana té que aprendre català per tal d'ajudar la seva filla a poder seguir les classes al cole. Jo li he fet saber que als catalans ens agrada escoltar la nostra llengua als nouvinguts. Que ens poden conquerir a partir de la nostra llengua.

No és tan fàcil com marxar, aconseguir els papers  i tornar. Després estan els fills, que també s'han d'adaptar al sistema educatiu. D'altra banda, els empresaris també poden adherir-se a les polítiques del govern. Senyor que vingui aquí i no en sàpiga la llengua, ni vulgui aprendre, senyor que no aconsegueix feina.

Ara és l'hora de posar-se dur en tots els fronts. Això no passaria mai amb un govern del Tripartit ni del PSC-PSOE. S' han dedicat a escalfar el seient però no han desenvolupat polítiques per tal d'assegurar la inmersió lingüística dels inmigrants, i l'estat aplaudeix aquesta actitud de passivitat.

Sincerament, crec que ja és hora d' actuar sense complexes en el tema de la llengua. I si els inmigrants que venen veuen en la llengua un entrebanc en comptes d'una possibilitat d'integrar-se al 100% a la societat catalana, que marxin que aquí no els volem.

Algú ho havia de dir!


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#4 16-03-2011 22:56:05

Pendrach
Membre

Re: El Conseller Homs promet exigir "deures" als immigrants - L'executiu exigirà el català

Aquest tema és complex i no afecta als estrangers sinó que és ofensiu per als "espanyolistes". M'agradaria que els immigrants ens parlassen en la nostra llengua.

Després del discurs d'Homs, Rafael Blasco pren l'ofensiva:

Segons Rafael Blasco, en l'avui.cat escrigué:

El govern valencià censura que s'exigisca català als immigrants

El conseller Blasco subratlla que el “model valencià d'integració” no contempla “imposicions lingüístiques”

Segons el conseller, la Generalitat de Catalunya “ha fet una còpia radicalitzada” de la llei d'integració valenciana


El conseller valencià de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, ha criticat la intenció del govern català que els immigrants acrediten coneixements de català per aconseguir un informe d'integració. Blasco ha contraposat el “model valencià”, “un model d'integració sense imposicions lingüístiques”, ha dit.

“El Compromís d'Integració [del País Valencià] no imposa la cultura pròpia als estrangers com fa la llei catalana, sinó que té un caràcter voluntari”, ha insistit el conseller.

Blasco considera “cruel” vincular el coneixement d'un idioma a un immigrant que, per exemple, vulga reagrupar la seua família, atés que el conseller confia que hi aprendrà valencià [català] amb naturalitat perquè “és clau per a la seua integració”.

Blasco ha explicat que el Compromís d'Integració s'obté en les escoles d'acollida de la Generalitat i que inclou l'aprenentatge del castellà i el valencià, història, legislació i estructura administrativa, entre unes altres matèries.

Segons el conseller, la Generalitat de Catalunya “ha fet una còpia radicalitzada” de la llei d'integració valenciana, “perquè hi imposa, no integra”. “Una clara diferència és que en la Comunitat Valenciana se situen castellà i valencià al mateix nivell, sense que una llengua prevalga sobre l'altra”, ha destacat.

Aquest conseller està totalment equivocat. El castellà encara està damunt de la nostra llengua. Al País Valencià, els immigrants no interessen parlar-nos en valencià, es queixen per parlar-hi i a més, ens obliguen que el canviem per castellà.

I a més, Albert Rivera també pren l'ofensiva, dient que els espanyols que viuen a Catalunya són tractats com immigrants. L'imbècil de Rivera també torna a equivocar-se, els espanyols mai han sigut immigrants sinó colonitzadors i genocidis cultural.

Per tant, sabem que molts espanyolistes no volen la imposició de la nostra llengua perquè temen que la llengua castellana perda el predomini a la nostra terra i no siga vençuda.

"Els immigrants que parlen en la nostra llengua seran benvinguts i benvolguts".

Última edició per Pendrach (16-03-2011 22:56:36)

Desconnectat

 

#5 17-03-2011 14:39:50

TirantLoNegre
Membre

Re: El Conseller Homs promet exigir "deures" als immigrants - L'executiu exigirà el català

El conseller Blasco, sap valencià?

Em sembla que no gaire, com cap dels consellers d'eixe govern. Vaig sentir fa poc a una consellera del govern valencià que li preguntaven si en savia i la tia va i diu "un poquet". És a dir, que no savia res...vergonyós!

Però això que diu Blasco `

Blasco considera “cruel” vincular el coneixement d'un idioma a un immigrant que, per exemple, vulga reagrupar la seua família, atés que el conseller confia que hi aprendrà valencià [català] amb naturalitat perquè “és clau per a la seua integració”.

no s'ho creu ni ell. Clar, com que sap que la llengua que aprendran per la inèrcia social és el castellà, a en Blasco això ja li va bé. El que no li va bé és que aprenguin català, donat que no és la llengua imperial.

La situació a Catalunya és notablement diferent a la del País Valencià. Aquí hi ha inmersió lingüística. Si els nouvinguts no s'integren és problema d'ells, no nostre. El que s' ha de posar sobre la taula és un pla per posar la inmigració sota la inmersió lingüística.

Lo demés són romanços castellans.


Per cert, no entenc que fa parlant un conseller del govern valencià sobre les polítiques catalanes. No haviem quedat que "La comunidad valenciana" no tenia res a vore amb Catalunya? Inclús que la llengua era una altra? No tenen prou amb prohibir les emisions de TV3? llavors perquè aquests tios no es miren el propi melic en comptes de mirar-nos el melic als catalans.

No, si serà que són com els valcomeros neoblavers, que no saben fer cap discurs racional sense fotre a Catalunya pel mig. Volen viure sense nosaltres però no poden.

Tan de bò que el BLOC pugui entrar al parlament valencià per donar una mica d'aire fresc, i en català.

Última edició per TirantLoNegre (17-03-2011 14:55:14)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » El Conseller Homs promet exigir "deures" als immigrants - L'executiu exigirà el català

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.