#1 26-12-2010 17:31:31

senderi
Membre

ACPV i Escola Valenciana signen la pau

Ambdues formacions han segellat un pacte de "no agressió", podríem dir, que articula una acció conjunta en favor del valencià i la seva defensa.
Faran unes reunions mensuals per a coordinar forces.

Crec que és una gran notícia per a la llengua catalana i per al valencianisme que aquestes dues entitats culturals ultrapassin de pol·lèmiques estèrils i enllesteixin una unitat d'acció, encara que sigui de mínims, que els permeti no contraprogramar-se ni esmicolar-se, havent'hi com hi ha espai d'acció per a les dues formacions,

Bona notícia.

Llegiu en:

http://www.acpv.cat/php/noticia.php?id_ … mp;sessio=

http://www.escolavalenciana.com/noticie … l-valencia

Última edició per senderi (26-12-2010 17:32:32)

Desconnectat

 

#2 26-12-2010 19:46:31

Webmestre
Administrador

Re: ACPV i Escola Valenciana signen la pau

Ací els únics que han fet "guerra", on no devien haver-la fet mai, són els d'ACPV, i sobretot, Eliseu Climent, que veia amb preocupació com Escola Valenciana li menjava espai. Ja saps la dita, si no pots véncer a l'enemic, uneix-te amb ell.

En qualsevol cas, a veure si ACPV se contagia d'algunes coses d'Escola Valenciana, que no li anirien mal, com ara un funcionament democràtic i transparent, o fer eleccions per a triar president.

ACPV és hui dia una entitat prou anquilosada i, curiosament, tot i que els seus dirigents es proclamen tant d'esquerres, o fins i tot, d'extrema esquerra, prou "pija". Fa poc vaig estar en el Centre Octubre i no m'esperava que fóra una cosa tan "pija".

Front a això, Escola Valenciana és una entitat vital, democràtica, i amb cada volta més capacitat de convocatòria.

Eliseu Climent és una espècie de "dinosaure" del nacionalisme valencià que, francament, crec que deuria retirar-se ja, sobretot perquè sembla que no sap fer les coses d'una manera transparent i democràtica. Per què en el Principat l'"adoreu" tant, senderi?

Desconnectat

 

#3 26-12-2010 21:08:19

senderi
Membre

Re: ACPV i Escola Valenciana signen la pau

Home Webmestre, ja sé que tú ets força crític amb l'Eliseu, i les teves raons tens.

No es tracta d'adoració, sinó de reconeixement a una entitat que és dels pocs ponts que n'hi ha entre Països Catalans al País Valencià, i a més d'una manera explícita. També l'aura que deixà Fuster hi té a veure a que una majoria de catalans del Principat (dins l'àmbit en que ens movem, clar) veiem ACPV amb simpatia.

Però encara que s'hagin fet coses molt mal fetes, sobretot a la vessant política, no podem oblidar la defensa que es fa de la llengua i cultura pròpies del País Valencià, de la unitat d'acció amb Òmnium i l'OCB en l'àmbit PPCC, la publicació de nombrosos llibres en català (3 i 4) i l'edició de la revista "'El Temps", el suport a l'EURAM (Institut Villalonga), l'assamblea de regidors dels PPCC (Ins. Fuster), concerts, correllengua, etc.

No ho sé, pensem si en aquests 40 anys no hagués existit ACPV i el món que gira a l'entorn de Climent i reflexionem si avui el País Valencià estaria millor o no...

Per a mi, és una gran notícia la unitat d'acció entre una entitat històrica i altra que potser està en condicions de liderar el món cultural valencià del segle XXI.

Desconnectat

 

#4 26-12-2010 21:22:27

Webmestre
Administrador

Re: ACPV i Escola Valenciana signen la pau

Bé, en el que dius hi ha coses certes i altres no tan certes. En qualsevol cas, senderi, al Principat apliqueu un sil·logisme que no sempre és cert: Si hom defensa els PPCC o es proclama català al PV, automàticament és bo.

Deuríeu ser més crítics amb totes aquestes coses, perquè, com a mínim ací al PV (parle d'allò que conec), ni tota la gent que defensa els PPCC és "bona", ni tots els que no hi estan a favor (o passen del tema, que és l'actitud general), són dolents, o no es podrien aprofitar. I mira, te vaig a posar un exemple ben recent: Ha hagut de ser el PP qui tire el GAV d'Expojove, tot i que ha costat un poc, tot siga dit. El Partit Socialista del País Valencià, no sols els va permetre anar-hi a la primera edició de la fira, sinó que no va fer res per a tirar-los fora després, ni aquests darrers anys ha col·laborat en cap campanya per a tirar-los fora. Doncs en aquest cas, me dóna igual que el PP no estiga a favor dels PPCC, jo el felicite, i no em fa vergonya dir-ho en públic.

Pel que fa a la relació entre Eliseu i Fuster, no sé si saps allò que digué Fuster: Els que coneguem Eliseu, el coneguem massa. Fuster també va dir, poc abans de morir, per cert, allò de difícilment els valencians se sentiran catalans, si abans no se senten valencians. T'ho dic per això del catalanisme al PV que hem comentat abans.

I pel que fa a Òmnium i OCB, doncs en eixes dos institucions se fan coses tan elementals com assemblees i eleccions per a triar president. Si ACPV fera aquestes dos coses, ja seria un gran pas.

Desconnectat

 

#5 26-12-2010 22:14:25

senderi
Membre

Re: ACPV i Escola Valenciana signen la pau

A veure, Webmestre;

Primer dir-te que jo sóc crític de mena, i que també m'agrada reconéixer les bones (i les dolentes) accions vinguin d'on vinguin i les faci qui les faci.

Dit això, crec haver-te argumentat perqué veig amb bons ulls la tasca d'ACPV. Potser fins i tot m'he deixat coses, com els casals Jaume I o l'intercanvi d'escolars entre PPCC. 
No és només per ser "catalanistes" del País Valencià...
Jo desconec el funcionament intern d'aquesta entitat però conec el caràcter messiànic de Climent, cosa que no m'agrada i, per altra banda, també estic a favor de la democratització de les associacions, en general.

Ja coneixia les frasses de Fuster i n'estic d'acord (vaja, sobre l'Eliseu no puc dir res pq no el conec).

Sincerament, crec que estem basicament d'acord.

Desconnectat

 

#6 26-12-2010 23:17:23

Toni_M
Membre

Re: ACPV i Escola Valenciana signen la pau

Jo crec que adorem l'Eliseu Climent per això mateix, perquè el coneixem poc. Tothom no sempre fa les coses de la millor manera possible però no es pot ignorar tot el que ha fet per la llengua i la cultura al PV.

Desconnectat

 

#7 01-01-2011 02:51:40

Almogaver.cat
Membre

Re: ACPV i Escola Valenciana signen la pau

Amic webmestre ara que tenim davant d'un any no gens fàcil; però amb esperances també...Per-que no intentes mirar:

MES BENÈVOLAMENT EL MAGNIFIC TREBALL D'EN CLIMENT?  (MILLORANT LO PRESENT) .
ES A DIR EL VOSTRE D'ANTIBLAVERS?
Altra volta poso a nostra simpatitzant mes internacional, Na. Shaquira Mubarak Ripoll. ("Ripol" per mesetaris )
Que ens desitja:
Bon any Nou. I...Que lo millor...   ...   ...  Esta per començar.
http://www.youtube.com/watch?v=R_Afz3xwLoM

Última edició per Almogaver.cat (01-01-2011 03:48:10)

Desconnectat

 

#8 01-01-2011 11:10:19

Webmestre
Administrador

Re: ACPV i Escola Valenciana signen la pau

No es tracta de ser "benevolent" o no, almogàver, es tracta d'aplicar els principis democràtics fins a les seues darreres conseqüències. Si s'està a favor de la democràcia, s'està sempre. I ACPV no és una entitat democràtica, per les raons que ja he dit. Tu que coneixes tan bé la tradició anglosaxona, deuries d'entendre això.

Però bé, és l'inici d'any, el "Ninou" que es deia en català antic, i no anem a començar l'any amb mal humor ni amb discusions, i menys amb tu, que tant col·labores amb aquesta web.

M'has contagiat amb això de posar vídeos del youtube he he. Crec que no hi ha millor manera de començar l'any que sentint el primer moviment de la simfonia "Primavera" de Schumann:

http://www.youtube.com/watch?v=WTtfXPM6BfU

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.