#1 27-10-2010 20:27:03

Panoksky
Membre

Professor blaver a la facultat d'història?

http://www.racv.es/es/academic-ramon-ferrer-navarro-es
http://www.avl.gva.es/academics_ferrer.htm

Algú sap d'aquest professor? actualment es mestre titular d'Introducció a la Història Medieval del País Valencià a la facultat de Geografia i Història de la UV, assignatura que curiosament comparteix amb Enric Guinot. Comentar també que enguany es el darrer en que es cursa aquesta assignatura, com la pràctica totalitat d'Història del País Valencià que desapareixerà de les nostres universitats., com s'ha permés tal barbaritat?

M'agradaría assenyalar que en cap cas vull fer mala publicitat d'aquest home, vaig fer una cerca al google i em vaig trobar amb que era acadèmic de RACV, cosa que em va sorprende, bàsicament vull saver si es possible que siga de la RACV i que no siga blaver, es a dir, si existeix una mena de sector moderat o alguna cosa aixina.

Última edició per Panoksky (06-10-2012 05:11:28)

Desconnectat

 

#2 27-10-2010 20:52:14

Pendrach
Membre

Re: Professor blaver a la facultat d'història?

Abans, los històrics filòlegs Manuel Sanchis Guarner i Enric Valor foren membres de RACV que després foren expulsats per acceptar i defensar la unitat de la llengua. (Antigament, abans de la Guerra Civil Espanyola, la RACV era catalanista o tal vegada, occitanista).

Però ara no sé quin motiu està passant en aquesta situació... la RACV seguirà sent blavera.

Última edició per Pendrach (27-10-2010 20:56:12)

Desconnectat

 

#3 27-10-2010 22:29:34

Webmestre
Administrador

Re: Professor blaver a la facultat d'història?

Ramon Ferrer, certament, ha estat històricament vinculat al blaverisme, però és membre també de l'AVL, per la qual cosa, podem dir que ja no és blaver stricto sensu, i que als ulls de la gent del GAV és un "traïdor", com també ho són per a ells els altres acadèmics de l'AVL que provenen del blaverisme, com Artur Ahuir o Àngel Calpe, als quals a més els han dedicat articles d'allò més difamants en la revista Som.

És important que els blavers moderats se distancien del blaverisme intolerant i violent que representa el GAV.

Jo el conec personalment per cert i és una persona encantadora, i no crec de cap manera que simpatitze amb el GAV, Panovsky.

El que sí que és una barbaritat és que aquesta assignatura d'Història Medieval desaparega. I tot gràcies als acords de Bolònia, si no vaig errat.

Desconnectat

 

#4 27-10-2010 23:14:22

Panoksky
Membre

Re: Professor blaver a la facultat d'història?

No vas errat Webmestre, amb el pla Bolònia s'han carregat pràcticament la carrera d'història, a continuació et pose els plans d'estudis i traus les teues pròpies conclusions:

Pla en extinció (aquest any és el darrer en el que s'impartixen les assignatures de tercer curs): http://www.uv.es/dise/estudi/plans/antics/449b.html

Nou pla d'estudis i obligatori per a tots els que vullguen començar la carrera (des-de fa dos anys):
http://www.uv.es/graus/artsHumanitats/historia.htm

En quant a Ramon Ferrer m'alegre de llegir les teues paraules,  encara que siga membre de la RACV (certament pensava que tots els actuals membres d'aquesta acadèmia eren blavers 'durs' per dir-ho d'alguna manera); si tens algun article de Som parlant d'ell fes-m'ho arribar per favor.

Última edició per Panoksky (06-10-2012 05:14:21)

Desconnectat

 

#5 27-10-2010 23:47:26

Webmestre
Administrador

Re: Professor blaver a la facultat d'història?

Benvolgut Panoksky:

T'hem enviat per e-mail (el mateix en què t'has registrat), un exemplar en PDF de la revista Som de 2003. Ací apareixen articles difamants contra Artur Ahuir (signat per l'actual president del GAV, Manolo Latorre) i Àngel Calpe. No hi ha res contra Ramon Ferrer, però és igual, als seus ulls continua sent un "traïdor".

De pas podràs veure el to general paranoic i delirant d'aquesta revista, a banda de l'exaltació de la violència que fan (conten les seues "gestes" en el Correllengua de Fraga, en la Franja de Ponent, i les pintades que han fet en diversos Casals Jaume I).

Quant a que Ramon Ferrer continue sent de la RACV...la perfecció no existeix. No cal perdre l'esperança de que la RACV acabe acceptant la normativa de l'AVL, i de fet me consta que s'estan donant pas en aquest sentit. Segur que Ramon Ferrer insisteix en això dins de la RACV.

Desconnectat

 

#6 28-10-2010 00:35:54

Panoksky
Membre

Re: Professor blaver a la facultat d'història?

Jajaja moltes gràcies! aixó no te preu, teniu que fer-vos amb mes exemplars d'aquest pamflet.

Última edició per Panoksky (06-10-2012 05:15:00)

Desconnectat

 

#7 28-10-2010 22:56:02

Panoksky
Membre

Re: Professor blaver a la facultat d'història?

Navegant per internet m'he trobat amb aquest article d' Angel Calpe, Artur Ahuir i Ramon Ferrer, aparegut a El Mundo. Crec que resulta prou il.lustratiu.

http://www.almendron.com/politica/pdf/2 … n_1783.pdf

Desconnectat

 

#8 29-10-2010 18:13:15

TirantLoNegre
Membre

Re: Professor blaver a la facultat d'història?

Hola macos,

M´he llegit l´article d´en Ferrer i haig de dir que estic totalment d´acord en que el Valencià te els seus trets propis que no es poden aplicar a la resta dels PPCC. Per tant, en una acadèmia d´ensenyament s´hauria d´especificar en quina variant de la llengua estem aprenent, ja sigui Català Salat, Barceloní, Gironí, Lleidatà o Valencià.

Això si, a l´hora de presentar documents a la Unió Europea, o qualsevol altre organisme oficial, catalans i valencians tenim un problema greu que hauriem de resoldre per consens. En aquest tema crec que hem de prendre mesures per presentar un sol document. Lo contrari seria com dir-li al nostre interlocutor que parlem llengües diferents (això ens afebleix davant el PP Europeu ), i en aquest cas de què estem parlant o quin sentit te aquesta plana web. En el que és la questíó llingüística hem d´estar units.

Com ho podem fer llavors? Hi han d´latres casos en que la llengua està diversificada. Mireu els Andalusos. Creieu que ells podrien arribar a fer algun dia una gramàtica pròpia? Jo si que ho crec. El problema és que la manera de fer la llengua dels Andalusos no és acceptada per la Reial Acadèmica Espanyola de la Llengua, però és un clar cas de divisió de la llengua. Però és que en aquest cas, crec que la unió de la llengua no passa per diversificar en la manera d´escriure el català o l´espanyol normatiu. Crec que aquest ha d´esser el camí entre l´AVL i l´Institut d´Estudis Catalans. Trobar la manera d´unificar el català-valencià cult (o normatiu). Altre cosa és com parlem els de casa.

Aquí és on hi ha molt camí per recorrer. Com presentar un sol document en una sola llengua normativa i consensuada.

A mes, què dimonis, oi que m´enteneu quan us parlo. Jo també a vosaltres.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.