#1 27-10-2010 15:59:23

Webmestre
Administrador

Els del GAV no diran res contra aquest article

Mireu aquest article:

VALDRID
CESAR GAVELA
Las Provincias 24-10-10

Está naciendo Valdrid, el eje más potente de España, el que une Valencia y Madrid. El eje que temía Jordi Pujol, que por eso emprendió una lucha loca, pero triunfal, contra la cartografía.


Él trató de distanciar al máximo Madrid de Valencia. Para ello diseñó -y Felipe González aceptó- que la autovía de Valencia a Madrid pasara por Albacete, con lo que sumaba cien kilómetros a la distancia real. Acercándola a la que separa Madrid de Barcelona.


Aquel diseño lo liquidó Aznar, que tuvo en el cierre de la autovía A-3 uno de sus objetivos más nítidos y antes cumplidos, por cierto. El puerto de Valencia subió como la espuma desde que la cartografía y la razón, por fin, se unieron.


Ahora viene el AVE, y con él Valencia dará un paso histórico; también Madrid. Mucho mayor de lo que auguran los estrategas. Porque se va a crear una conurbación de doce millones de habitantes entre un polo y el otro del AVE. Por el medio, campos, pinares y un café y la lectura del periódico. Y ya Madrid, y ya Valencia. Y sin salir de Valdrid.

Que será el hecho geopolítico más denso de España. Catapultado por el crecimiento y modernidad de Madrid que, curiosamente, se ha zafado del marcaje de Barcelona en democracia. Porque durante el franquismo España tuvo dos capitales muy parejas: la política en Madrid y la cultural en Barcelona; rodeadas ambas por grandes cinturones industriales.


Ahora solo hay una capital, aunque Barcelona sea una de las cuatro o cinco ciudades más extraordinarias de Europa. Pero en Madrid está la fuerza y el entronque con Latinoamérica. También el hartazgo del insolidario soberanismo. Esa necedad que Valencia clausuró en las urnas.


Valencia y Madrid están pariendo Valdrid. Se sabe poco de ese parto. Pero sí que lo cambiará todo, poco a poco. Pronto surgirá la sensación de que estamos en Madrid y de que los madrileños están en la orilla del mar. Aunque no cojan el AVE. Pero saben que si se suben a él, están en hora y media. Lo que tarda uno en salir a caminar por el cauce o en ir a comprar un par de libros.

Valdrid significa riqueza, comunicación, creatividad. Y es fruto de dos ciudades tan distintas como muy constitucionales. Madrid como "rompeolas de todas las Españas", tal como la definió Antonio Machado y Valencia como la ciudad periférica que teniendo historia, cultura e idioma propios, nunca ha dejado de sentirse parte raigal de España. Ahora va a recoger la cosecha de esa implicación real, y no retórica. Que el resto de la nación conoce.

Valdrid no caerá muy simpática en Barcelona. Pero Valencia también quiere casarse con Cataluña. Para estar en el centro de las dos grandes urbes. La cartografía, de nuevo, manda. Y la cordial Zaragoza no tiene mar.


Aquest César Gavela és un funcionari madrileny establert a València.

L'article en si, és flipant, tot i que algunes de les coses que diu són molt preocupants, i de fet ja s'han dut a la pràctica (la unió de caixes d'estalvi entre València i Madrid, l'aliança política entre València i Madrid, etc.). En qualsevol cas, el considere molt preocupant. Sobretot que es proclame una cosa tan delirant amb la major naturalitat, i en un periòdic teòricament valencià com Las Provincias.

Els del GAV, JJGAV, valenciafreedom, etc, segur que no diran res contra això, perquè segur que els encanta ser un apèndix "espanyol" de Madrid (primer espanyols, després valencians, és el seu lema repetit contínuament).

Desconnectat

 

#2 27-10-2010 23:54:16

HERETGE
Membre

Re: Els del GAV no diran res contra aquest article

Este article m

Desconnectat

 

#3 28-10-2010 00:10:12

Webmestre
Administrador

Re: Els del GAV no diran res contra aquest article

Immigració de madrilenys no sé (tot i que ja n'hi ha molta, sobretot en estiu), però la immigració de manxecs de Cuenca i Albacete és constant, com a mínim a la ciutat de València, on visc. I és que gràcies a aquestes fabuloses i formidables autovies A3 i A7(gratuïtes!), en hora i mitja es planten en València. De fet conec fins i tot gent de Cuenca i Albacete que viu allà i venen a València a treballar.

No sóc racista, ni tinc res contra la gent de la Manxa, i fins i tot tinc grans amics d'aquesta procedència, però, evidentment, com deixa entreveure l'article, hi ha tot un pla d'Estat al darrere. I això és com tot, si tens un got de llet, i li fiques molt de cafè, tindràs una altra cosa, i al final és possible que sols cafè...Crec que m'explique...

En fi, sempre cal l'esperança del corredor mediterrani, i que Europa és molt més atractiva que Madrid, que no és "la porta a Latinoamèrica" exactament, com diu exageradament l'article. De fet, com diem en altre fil, qui més en parla els darrers temps de "corredor mediterrani" és precisament...el president Camps!

No obstant, com diu el company Heretge, l'article és inquietant. A mi també m'ha inquietat la seua lectura. Sobretot, la naturalitat amb què exposa tot, la qual cosa implica que la gent de Madrid i part de la gent de València, tenen assumida aquesta idea...En fi, ja veurem...

Desconnectat

 

#4 28-10-2010 01:17:01

saforenc
Membre

Re: Els del GAV no diran res contra aquest article

jo passe de opinar res, perquè li botaria foc al tren.

Desconnectat

 

#5 29-10-2010 18:27:58

TirantLoNegre
Membre

Re: Els del GAV no diran res contra aquest article

Nois, m´he desmaiat de cop. Fa por. De fet, aquesta és l imatge que molts catalans tenen de València, la gran platja i ciutat domitori de la comunitat de Madrid. Fins que jo vaig a arribar a aquest fòrum, no pensaba pas que hi podien haver molts valencians que creiessin en els PPCC. Si us plau, dieu-me una mentida i que sou millions.

Heu de fer alguna cosa aviat! per la via política és possible canviar-ho?


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#6 29-10-2010 19:51:33

Webmestre
Administrador

Re: Els del GAV no diran res contra aquest article

Home, milions no sé, però molts milers sí, perquè has de tenir present que molta gent del PSPV i de l'esquerra en general sí que creu en els PPCC. Fins i tot alguns del PP (tot i que no ho diuen, clar). Només has de veure quante gent hi participa en qualsevol mani nacionalista ací.

El problema és la pressió demogràfica, i front a això no sé què es pot fer. Ja he comentat que la vinguda de manxecs al PV, i sobretot a la ciutat de València, és constant, fins i tot hui (no diguem ja en els anys 60, que va ser brutal). Quant a Madrid, doncs tot i que no hi haja AVE, les línies d'autobusos no triguen massa, i el preu és molt més mòdic...

Una manera de compensar la immigració manxego-madrilenya és, encara que sone molt paradoxal, la nova immigració, del Magrib, d'Àfrica, d'Amèrica Llatina, de Xina, etc. Aquesta immigració és complicada d'integrar, però evidentment no arrosseguen prejudicis anticatalans, com els madrilenys i els manxecs (que tenen en general mentalitat de frontera, frontera del Regne de Castella). Parle en general, evidentment hi han excepcions, però així tenim el tema al PV.

L'AVE a Barcelona algun dia se farà, i de fet, crec que sols faltarà ja l'enllaç Tarragona-Castelló. Evidentment, si l'AP7 fóra gratuïta (com ho són les autovies A3 i A7, que enllacen amb Madrid), altra cosa seria. Les comunicacions amb Barcelona són, no obstant, relativament fluïdes i fàcils, en tren i autobús.

Falta també, amic, que molts principatins baixeu per ací. Molts (no dic que siga el teu cas) encara arrosseguen prejudicis, i veuen València com una "terra exòtica". Si ací venen molts catalans, els tòpics anticatalanistes (i els tòpics en general), se cauen de seguida...

Una cosa a favor és que les relacions entre empreses catalanes i valencianes, són d'allò més fluïdes (tant o més que amb empreses madrilenyes), i fins i tot el president Camps no para de parlar de l'Arc Mediterrani.

Desconnectat

 

#7 29-10-2010 19:53:47

saforenc
Membre

Re: Els del GAV no diran res contra aquest article

canyeta peixet, canyeta peixet Tirant ...

el problema es que no ens ajuntarem mai tots vs el afavorit de la llei electoral ací a València i mira que, com tots sabem, s'ha demanat un milió de voltes.

Ací la gent esta massa adoctrinada a la ceguera i ni dient les coses claríssimes es donen compte.

Que al cap i a la fi no estem parlant de independència ni sobirania ni res d'això, estem parlant de que no es desbalafien els nostres diners, els de tots, inclosos els guanyadors de les eleccions.

Seria el primer pas a prendre.

Última edició per saforenc (29-10-2010 19:55:24)

Desconnectat

 

#8 01-11-2010 12:46:24

Toni_M
Membre

Re: Els del GAV no diran res contra aquest article

Quina por d'article...

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.