• Inici
  •  » Noticies
  •  » Publicació en línia del "Pastorale" de Francesc Eiximenis

#1 28-03-2009 22:00:33

Webmestre
Administrador

Publicació en línia del "Pastorale" de Francesc Eiximenis

Benvolguts amics:

L'investigador que ens està trametent material de Francesc Eiximenis ens acaba d'enviar aquesta vegada una obra en llatí de Francesc Eiximenis: el Pastorale, també publicada. Podeu gaudir d'ella a la galeria (en la secció que hem obert dedicada a Francesc Eiximenis):

http://www.antiblavers.info/galeria/thu … p?album=14

El Pastorale (Pastoral) és un tractat en llengua llatina que escrigué Francesc Eiximenis dedicat al bisbe de València, Hug de Llupià i Bages, possiblement amb motiu de la seua presa de possessió del bisbat de València el 1398. L’obra consta de cent seixanta-set capítols, dividits en quatre parts, i tracta principalment dels deures i obligacions dels bisbes, si bé al principi parla de l’estament eclesiàstic en general. Se'n va fer edició incunable el 1495 (per Pere Posa a Barcelona). L'estudiós suís-canadenc Curt Wittlin en transcriví cinc capítols (des de part del 36 fins al 40) en un article publicat a la revista de l'àmbit germànic Zeitschrift für Katalanistik (Revista de Catalanística). En 1994 se'n va fer una edició crítica i traducció al valencià en forma de tesi doctoral, realitzada per la Dra. Montserrat Martínez Checa, i dirigida pel Dr. José Martínez Gázquez, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta tesi escanejada, i amb el degut consentiment per a la
seua publicació en línia per part de la seua autora, és la que publiquem ací.

Estem molt contents de poder oferir tantes obres en línia d'aquest gran escriptor, Francesc Eiximenis, que com ja hem dit, entre d'altres coses, simbolitza a la perfecció la relació entre el País Valencià i el Principat de Catalunya. I a més era un patriota i si visquera hui, de ben segur que estaria en el bàndol antiblaver.

Webmestre1.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Publicació en línia del "Pastorale" de Francesc Eiximenis

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.