#1 06-03-2009 12:30:56

Marv
Membre

Fart de la manipulació

Abans de tot, dir-ne que sóc nou ací i felicitar-vos-en pel gran treball que en feu.

Volia ensenyar-vos això que he trobat al fòrum del diari blaver LasProvincias:

<<Sóc valencià, fill d’immigrants castellans i, com a conseqüència, la meua llengua materna es el castellà. No tinc cap problema en admetre que, a més de sentir-me valencià, em sentisc espanyol i que, ideològicament, m’identifique més amb la democràcia cristiana i lliberal que amb l’esquerra, siga del tipus que siga. Ara bé, tinc família que hi viu a Catalunya, amb els que parle en català sense cap complex i, encara que els nostres accents (així alguna paraula) canvien un poc, no tenim cap problema en dir que parlem la mateixa llengua. Però, quan sortisc de l’Horta, em done conte que a la Marina en parlen diferent, així com al Baix Vinalopó o a l’Alt Maestrat… Així doncs, em sorprèn molt que hi haja gent, independentment de la seua ideologia, que defense que la parla d’ací, coneguda com valencià, constituïsca una llengua diferent a la parlada en Catalunya i les Illes Balears.

Per açò, encara essent de dretes, no puc suportar la deformació de la realitat, la invenció d’una falsedat cultural i històrica com a treta per a obtindre l’èxit polític, és a dir, el blaverisme.
Mire al plànol polític, dels que ens representen a les Corts, i em trobe amb una dreta que, si més amb posicions moderades, aprofita més d’un moment per exaltar el missatge blaver, per negar els arrels de la cultura valenciana i per buscar la confrontació dels ciutadans valencians. Així, m’arribe a preguntar: Per què tota la dreta assumeix tesis blaveres i deixen la vertadera cultura en mans dels esquerrans i catalanistes? No és de sentit comú defendre la teua cultura i no deixar-la que siga manipulada pels interessos d’uns quants?

Açò em va dur a llegir un poquet d’història (que mai ve malament) i em vaig trobar una grata sorpresa: abans de la transició les idees blaveres pràcticament no exisitien i la dreta democràtica no tenia cap complex en dir que català i valencià eren la mateixa llengua i que, com castellans i andalusos, compartim molts trets culturals, que la denominació correcta i reclamada pel poble era la de País Valencià.

Però va ser la derrota de la UCD a les eleccions del 77 ací el que va fer canviar de postura a la UCD valenciana: per a guanyar les properes eleccions del 79, hi havien d’utilitzar una estratègia de xoc, que jugués amb els sentiments del poble i que calés fàcilment en els votants. Aquestes posicions van ser preses per gentola pròxima al franquisme com l’Emilio Attard Alonso, Miguel Ramón Izquierdo, Fernando Abril Martorell, etc. i va donar lloc al que es coneix com la Batalla de València. D’aquesta manera, els membres de la UCD que defensaven la unitat de la llengua i tot açò esmentat abans (Burguera, Muñoz Peirats, etc.) van ser políticament eliminats, el partit assumí els fonaments blavers i anticatalanistes, i van començar a fer-ne una excel•lent estratègia propagandística (entre els que es troba aquest periòdic) i, a nivell d’Estat, van donar llibertat a l’extrema-dreta per a sembrar el que ben bé podria anomenar-se terrorisme d’Estat (intents d’assassinat a Sanchis Guarner, el president Albiñana, el propi Joan Fuster, atemptats a la ciutat de València, etc.). Així, es va polaritzar la societat valenciana, de tal manera que tan sols es podia defensar la vertadera cultura si eres pròxim a idees d’esquerres o, pitjor inclòs, eres pancatalanista.

Aquestos fets, com tots sabeu, van tenir l’èxit que Attard i la seua colla esperava: l’èxit electoral a les següents eleccions, encara que no complet perquè l’esquerra continuava essent majoria. Així doncs, mentre que Catalunya i el País Basc gaudien d’Estatut, el País València, submergit en una profunda confrontació a tots els nivells, encara no hi tenia.

Va ser amb el pacte dels senyors Abril Martorell i Attard amb Alfonso Guerra que la situació va concloure, ja que la direcció general del PSOE va cedir acceptant un Estatut-mig blaver, on la senyera de la ciutat de València representava a tota l’autonomia, que no s’anomenava pas País València, sinó Comunitat Valenciana. Anys després, abans de la seva mort al 97, l’Emilio Attard va reconèixer que “la situació se li havia anat de les mans”. Hui mateix, el PP continua negant la unitat de la llengua, els trets culturals compartits, el nostre agermanament... dient-ne que açò és cedir enfront els catalanistes i proclamant ser els defensors dels valencians contra la invasió catalana.

Pense, com a reflexió pròpia, que és una vertadera llàstima que els polítics siguen capaços de manipular i falsejar la nostra cultura per a confrontar a tot un poble i així obtindre un major èxit electoral. Encara que aquestes persones desgraciadament queden impunes, la història, com a tots, els jutjarà, si és que no ho ha fet ja.

I, per últim, em mire a l’espill i em pregunte: en puc estar orgullós de sentir-me valencià, democratacristià i lliberal veient aquest trist panorama polític que encara sobreviu?>>

Ho veig com un alè d'esperança per a erradicar el blaverisme si la dreta s'adona de l'absurd de defensar-ho... Què hi penseu?

Última edició per Marv (06-03-2009 12:48:31)

Desconnectat

 

#2 06-03-2009 12:50:23

PALAMOS
Membre

Re: Fart de la manipulació

Bones i benvingut Marv! Ans el contrari, jo almenys no veig cap problema en que un fòrum antiblaver aculli persones de tendència "de dretes" dons el blaverisme trangredeix qualsevol raonament humanístic, és una conducta antinatural que va més enllà dels cànons ideològics dreta.esquerra.
la unitat de la llengua és un fet que no admet posicionaments polítics; Ës un fet.
El que necessitem és una base social unitaria que no renegui dles nostres evidents origens, la personalitat política de la nostra nació.....és un altre tema separat i de importància POSTERIOR.
Primer la revolució, després la "guerra". la història ja ens ho ha demostrat moltes vegades.
salut!


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#3 06-03-2009 13:06:53

Marv
Membre

Re: Fart de la manipulació

Gràcies per la benvinguda palamosí! Sincerament, pense que si volem destruir el blaverisme el millor és que hi sorgisca una dreta espanyolista que no tinga cap mena de complex en defensar la unitat de la llengua i la denominació País Valencià. Una dreta a l'estil de la Unió Democràtica del País Valencià.

Jo, com ciutadà i individu, sóc contrari a la dreta, però això és un altra història. Si volem destruir el blaverisme, hem d'accorralar-ho des de tots els flancs: des de la dreta democratacristiana amb trellat cultural, els socialdemòcrates espanyols, els tercerviistes, els pancatalanistes, els comunistes, republicans, l'esquerra ecologista, revolucionaris i llibertaris de tota mena, en resum, tot ciutadà amb una muca de trellat. Tothom hauríem d'assumir la realitat i treballar aplegats perquè el PSPV o un partit democratacristià sense complexos blavers  (es diga com es diga) puga governar al País Valencià. Tothom hauríem de recolçar un nou Estatut d'autonomia valencià. És un pas que pot semblar molt petit, és clar, però és el primer pas si es vol anar més enllà.

Última edició per Marv (06-03-2009 13:10:39)

Desconnectat

 

#4 06-03-2009 13:51:17

DK-PV
Membre

Re: Fart de la manipulació

Marv tens rao, tenim que fer comprendre a la dreta mes moderada (que acepta les "regions d´espanya") e inclus a la dreta mes radical, que recoçar el blaverisme es anar a la contra de la veritat cientifica i cultural, cosa que a llarg termini pot tornar-se en contra seua, a mes que destruiria les arrels culturals que ells defenen (depenen el cas tambe).
Jo tambe he conegut gent del PP que defensa l´unitat de la llengua, per tant igual en un futur es posible que abandonen eixa tactica per arramblar vots en les eleccións.

Desconnectat

 

#5 06-03-2009 14:57:09

Marv
Membre

Re: Fart de la manipulació

Abans de tot, dir que es fa un malús de la paraula "radical", ja que aquesta prové del llatí "radix", que en vol dir arrel. És a dir, els radicals són aqueixos que segueixen una política amb principis ben fonamentats. Per tant, parlaria més d'una extrema dreta que d'una dreta radical.

Pel que fa la resta, veig molt lluny que el PP canvie de idea. El que ha d'aparèixer és un partit dremocristià on aglutine la dreta democràtica que tinga trellat cultural. El PP valencià està massa controlat pels anticatalanistes per a què hi sorgisca una corrent interna raonable.

Desconnectat

 

#6 06-03-2009 16:52:33

Webmestre
Administrador

Re: Fart de la manipulació

Marv, benvingut en primer lloc al nostre humil fòrum.

Doncs has posat el dit en la nafra que se diu, i jo subscriuria les teues paraules.

El panorama polític (i el nacionalisme) valencià canviaran quan aparega un partit moderat de centre-dreta que assumisca uns mínims nacionalistes.

El problema al meu entendre és que els que han aparegut fins ara d'aquesta mena han sigut de tendència neo-blavera, i això en certa manera li ha ajudat a la dreta espanyola majoritària, que ha vist repetit el seu discurs, amb altres paraules i d'una manera més light.

Si apareguera un partit de centre dreta, demòcrata-cristià per exemple, de banquers, funcionaris, comerciants, etc. que assumira per exemple que la llengua és la mateixa i que la senyera històrica del Regne de València són les quatre barres (per exemple), això seria un cop en la galta (o una patada als collons si vols de manera més bròfega) a la dreta valenciana majoritària, i crec que tindria més èxit electoral del que molts se pensen.

Desconnectat

 

#7 06-03-2009 19:58:26

Marv
Membre

Re: Fart de la manipulació

Home, si et refereixes a la Coaleyshion Valenxiana, de centre-dreta en té ben poc... encara que supose que et referiràs a alguna altra formació que desconec.

Però el cas és que podem esperar a que es done això... o podem empènyer-la per a assetjar el blaverisme des de tots els flancs.

Desconnectat

 

#8 06-03-2009 21:30:53

Webmestre
Administrador

Re: Fart de la manipulació

No, Marv, em referia a intents passats, com per exemple la "Convergència Valenciana" que promogué l'actual conseller del PP Rafael Blasco. En eixe partit estava l'antiga UV de Lizondo, i per tant estava abocat al fracàs. A banda, era un simple intent d'aquest personatge de desgastar el seu ex-partit el PSOE, i per tant, tampoc anava en pla seriós.

Desconnectat

 

#9 06-03-2009 21:37:17

Marv
Membre

Re: Fart de la manipulació

Ah, si! Havia sentit parlar dels famosos partits inventats pel nostre benvolgut Rafa Blasco, però no en coneixia cap... Gràcies per la informació!

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.