• Inici
  •  » Debat general
  •  » El veto a llogar balcons irrita els veïns del circuit urbà

#1 07-08-2008 00:50:30

batiste-ceba
Membre

El veto a llogar balcons irrita els veïns del circuit urbà

Per a compensar el soroll, els talls de trànsit i l'olor de goma cremada, els veïns del carrer de davant del circuit de Fórmula 1 a València tenien el negoci segur de llogar els seus balcons i terrats. L'Ajuntament de València ha acabat amb aquestes expectatives. El passat 18 de juliol es va publicar un ban en què es prohibia qualsevol ús dels edificis que no fóra l'estrictament privat.

La sorpresa va ser màxima entre els veïns i les empreses que explotarien les terrasses. Els contractes ja estaven firmats. Segons els propietaris dels pisos, les quantitats cobrades durant els dos dies que dura la competició haurien oscil·lat entre els 12.000 i els 70.000 euros. Al seu torn, les empreses que ocuparien els terrats cobrarien entre 700 i 2.000 a cada aficionat que voldria gaudir d'una vista privilegiada: des de qualsevol d'aquests edificis es pot veure el recorregut molt millor que en les grades.
En el centre sí es pot

Fonts de l'Ajuntament al·leguen motius de seguretat. Asseguren que no està permés donar a les vivendes un altre ús que no siga l'estrictament privat. Però els veïns se senten enganyats. Fins i tot estudien mesures legals contra el consistori. Diversos d'ells han recorregut a una advocada, María José Fano, que està estudiant el cas: "És clarament discriminatori. En Falles, els balcons del centre es lloguen per milionades, fins i tot s'organitzen caterings. Ací ho impedixen, i a més a poc més d'un mes de l'esdeveniment, sense que hi haja possibilitat de reacció".

La decisió no sols ha enfadat als veïns. Les empreses s'han vist en un seriós problema. Vicente Macías, de Grand Prix Events, es declara "esgotat" per l'actitud de l'Ajuntament: "Ja demanem informació fa molt de temps, els contem per activa i per passiva el que s'anava a fer, i a les dates que estem, publiquen aquest ban".

Macías conta que la seua companyia també organitza activitats semblants en el circuit de Fórmula 1 de Mònaco "i mai m'havia passat gens paregut". Ara, estan estudiant com resoldre l'embull. Per a començar, conta, intentaran que els veïns consenten a cancel·lar els contractes i tornar els diners.

Per la seua banda, Hisenda no s'ha donat per assabentada de la prohibició municipal. L'Agència Tributària ha enviat una carta a cada resident de l'avinguda afectada, la del Doctor J. J. Mestre de llatí, per a recordar-li que, si cobra pel seu balcó, ha de declarar els guanys.

El circuit, una pista de més de cinc quilòmetres alçada entre el Port i els barris marítims de la ciutat, albergarà una de les fases del Mundial de Fórmula 1 el 23 i 24 d'agost. Per a provar el recorregut, a finals de juliol va haver-hi una competició de Fórmula 3, una variant menor d'aquest esport. L'assaig va servir perquè pilots i autoritats es felicitaren per la qualitat de la pista.
Queixes i beneficis

La prova també va provocar infinites queixes dels residents dels barris pròxims, que retrauen a l'Ajuntament i a la Generalitat la mala organització del trànsit a l'hora de gestionar el tall de desenes de carrers a què obliga la realització de l'esdeveniment. La zona més perjudicada és la de Natzaret, els habitants de la qual es veuen privats d'una eixida de vianants. Francisco Puig, veí, qualifica la situació d'abús: "Ens van deixar aïllats i els cotxes feien un soroll insuportable".

L'Ajuntament assegura que el dispositiu va funcionar segons les previsions. La Generalitat insistix en els beneficis que, segons calcula, deixarà l'esdeveniment: més projecció internacional per a València, 500 milions de telespectadors de les carreres i un impacte econòmic de 70 milions d'euros. Per la seua banda, les associacions veïnals destaquen el contrast entre la inversió en el circuit i l'abandó en què estan sumits els barris pròxims, faltats de neteja, rehabilitació, guarderies, centres mèdics i serveis socials.
__________________________-
Article traduït directament amb el salt des del diari Publico


http://img387.imageshack.us/img387/2261/xivaantifang3.gif

Desconnectat

 

#2 07-08-2008 01:13:38

Rogeta
Membre

Re: El veto a llogar balcons irrita els veïns del circuit urbà

A veure, mira si no els deixen arrendar el seu balco, despres de queixar-se, sabeu que us dic? Que encara els passa poc, sino que no haveren votat al PP. d'Altra banda, si l'Ajuntament diu que els balcons son per a l'us estrictament privat, ells que al·leguen que les vies publiques, com es el carrer per on passen els de la F1, son per a us estrictament public, sino que pague el senyor amo de la F1 els mateixos impostos que els fan pagar als hostelers per posar terrasses, es mes, que paguen mes, per que son activitats mes molestes, contaminen mes, i no deixen fer vida normal a la resta del veinat.
I pel que fa als beneficis... eixos diners son per a les seues propies empreses, i les dels seus amigatxos, no per a la gent de a peu, que ens costa 5 anys pagar el cotxe, i 40 o 50 el pis de 75 metres quadrats, mentre que ells els cotxes li'ls regalen, i viuen en un xalet amb una parcela on caben 30 pisos com els nostres, piscina particular, i demes- Aixo si, tot aixo gracies a nosaltres i els nostres impostos.

Última edició per Rogeta (07-08-2008 01:14:27)

Desconnectat

 

#3 07-08-2008 01:38:06

golet
Membre

Re: El veto a llogar balcons irrita els veïns del circuit urbà

I em pregunte jo... eixos 70 milions d'euros que rebrà la COMUNIDAD BALENSIANA, són nets? Vull dir, a banda de què acabaran en mans de 4 ricatxos i miserables, ja està descomptat el canon que paga la ciutat per tenir el Gran Premi?
Perquè vaig llegir que s'havia de pagar sobre uns 50 milions d'euros (crec) per poder albergar una carrera del mundial de F1; així que al final, per a variar, trobe que als valencians ens haurà costat una fortuna muntar una merda d'espectacle per a quatre rics que es forraran.
No podien ells anar al circuit de Xest, no, a fotre veïns, com més millor.

Desconnectat

 

#4 07-08-2008 13:40:12

Mikel
Membre

Re: El veto a llogar balcons irrita els veïns del circuit urbà

M'alegre, la proxima vegada s'acordaran abans de votar el pp...Segur que moltes comunitats de vein ja s'havien gastat els diners o havien comptat amb ells, a vore com els tornen ara a les empreses.


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/62/Senyera_valenciana_preauton%C3%B2mica.svg/200px-Senyera_valenciana_preauton%C3%B2mica.svg.png

Desconnectat

 

#5 11-08-2008 02:04:59

Esquerrà
Expulsat

Re: El veto a llogar balcons irrita els veïns del circuit urbà

I què té a veure el PP amb això?. És pur negoci, és un esport elitista que val molt diners i no volen que qui no pertany a la competició es puga lucrar, si governara altre partit faria exactament el mateix?. Per veure la Fòrmula 1 s'ha de pagar als organitzadors de la Fòrmula 1 i no a quatre empresaris d'inmobiliàries sense escrúpuls. Imagineu que guanyaran ells si paguen als veïns 12000-75000 euros ?.

Última edició per Esquerrà (11-08-2008 02:21:48)

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » El veto a llogar balcons irrita els veïns del circuit urbà

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.