#1 28-07-2008 08:48:30

batiste-ceba
Membre

Molt soroll....

Molt de soroll però poc benefici

La primera carrera del circuit urbà de València contenta als pilots però no als hostalers

Dins del circuit tot el món estava molt content. Fora, la majoria de la gent estava prou enfadada. Així es pot resumir el cap de setmana en què s'ha estrenat el "València Street Circuit". Amb aquest nom s'ha batejat el traçat que la Generalitat valenciana ha construït en la ciutat per a albergar carreres de Fórmula 1.

És un recorregut de més de cinc quilòmetres, repartits entre l'interior i la contornada del Port. La gran cita és el pròxim 24 d'agost, data en què se celebrarà un dels premis del Mundial d'aquest esport. Això del passat cap de setmana va ser un assaig, per al que s'ha portat a la ciutat una competició de Fórmula 3, una modalitat amb cotxes de menor potència i de menor estirada mediàtica.

Eufòria dins del recinte

El balanç realitzat pels organitzadors ha sigut molt favorable. En la zona restringida, a la que només podien accedir el personal de les escuderies, premsa, autoritats, invitats i aquells que van pagar una entrada, l'ambient era quasi eufòric i tot eren elogis.

Paola, responsable de l'equip italià Racing Box, va elogiar el "treball dur" de l'organització i les bondats tècniques del traçat, "molt difícil per a ser urbà". Entre els boxs, els invitats miraven amb curiositat treballar als mecànics. Junt amb les sales marcades amb el distintiu "VIP", diverses xiques repartien publicitat d'empreses immobiliàries.

El president valencià, Francisco Camps, va comparéixer per a destacar que s'havia complit el que pareixia "un somni inabastable" i va destacar que el de València "és el circuit del futur de l'automobilisme a Espanya".
En el carrer, "desastre total"

Fora de les tanques vigilades per centenars d'agents de policia, l'opinió sobre l'esdeveniment era molt distinta. Taxistes, desenes d'hostalers i fins i tot el venedor de l'ONCE es queixaven que la restricció del pas d'automòbils a tota la zona portuària havia reduït el pas de clients.

David, amo del bar "Pitti", situat enfront del circuit, qualificava la situació de "desastre total" perquè "el client normal no pot passar i turistes hi ha molt pocs". Reflectia així la decepció perquè la promesa d'afluència turística de les autoritats no es va complir encara que tots estaven convençuts que la cita d'agost atraurà més visitants.

La pitjor part li la van portar els veïns. A Natzaret, el barri més pròxim, el que fins al dissabte era una sospita minoritària es va convertir en un espant compartit: el soroll era insuportable i els accessos molt difícils. La zona és una de les més deprimides de València. Segons María del Carme Bernabéu, de l'associació Natzaret Unit, "hi ha cases que tenen més de 50 anys i no tenen aire condicionat ni finestres de doble vidre, aqueixa gent què pot fer?".

Els talls de carrers han deixat el barri aïllat per als vianants. Deu línies d'autobusos han sigut desviades, el que hi ha triplicat la duració dels trajectes. De tot açò només hi ha una informació "tan xicoteta que no es pot llegir" en les marquesines, segons Bernabéu.

Notícia extreta de publico.es

L'he traduït amb el salt,així que és possible que trobeu alguna errada


http://img387.imageshack.us/img387/2261/xivaantifang3.gif

Desconnectat

 

#2 28-07-2008 11:27:45

ixader
Membre

Re: Molt soroll....

És evident que un circuit urbà causa problemes per als habitants de la zona i més si són habitants que molesten i que estan sofrint una espècie de mobbing (s'escriu aixi?) institucional que busca "obrir-se a la mar" i atreure un públic més elitista.

No obstant, la fórmula 3 no atreu cap tipus de públic, però la formula 1 si, i a més un public disposat a pagar gairebé el sou de tot un mes d'un treballador normal per passar el cap de setmana disfrutant de les quatre rodes. Per tant, o bé tenen molts diners (i se'ls gastaran en els grans hotels i locals pijos de València i rodalies i no en bars com el "Pitti" que no fan per ells) o bé estaran gaudint de les seves úniques vacacions i la despesa que faran en un moment de crisi serà mínima.

Per tant, els habitants de la zona tindran tots els problemes esmentats i a més no se'n beneficiaran. Aquesta és la Comunitat Valenciana que vam votar... i la que sofrirem encara molt temps més en vista de com es desenvolupa la vida política fora del PP a València.

Desconnectat

 

#3 28-07-2008 17:36:14

golet
Membre

Re: Molt soroll....

La principal errada és que Camps haja parlat en valencià, no? Camps diria "es el circuito del futuro del automovilismo en España", no? Ai ai, quin remoniato està fet.

Per cert, ja podien haver aprofitat i ficar-li al circuit "Circuit Urbà de València" i no "Valencia Street Circuit", pfff.

Evidentment, per als habitants de la zona, cap millora, ni tan sols per dissimular tindran una mica de cura a millorar la imatge dels barris. Per als comerciants, no tinc jo clar que eixos 2 - 3 dies (on es pensen que faran l'agost) de molta afluència els compense tot el temps que estaran fotuts amb el trànsit tallat, sorolls, etc.

En fi, maniobres grandioses dels qui manen, i el poble idiota content; jo no sé quina mena de cultura valenciana queda, que no té trellat ni apreci per la seua idiosincràsia.

Desconnectat

 

#4 29-07-2008 21:41:41

Rogeta
Membre

Re: Molt soroll....

Doncs eixos mateixos veïns, que comencen a posar denuncies pel soroll que fan, i que declaren la zona del circuit ZAS (Zona Acústica Saturada), i si fa falta que arriben al TEDH, (Tribunal Europeu de Drets Humans), i ja esta, a veure que diuen els tribunals sobre això, si atenta contra els seus drets, i després de fer tot el gasto que el lleven.

Una cosa curiosa, ahir vaig passar per davant de la plaça de bous de Valencia i hi havien unes dones (pagades per la GV), recollint signatures, per al finançament autonòmic es faça atenent a la població, nosaltres li hem fet la cara ben roja a la dona, i no es que estiga en contra de que ens donen mes parta per ser mes gent, però que la destinen a circuits urbans, i  els diners destinats a ajuda humanitària lils donen a les associacions dels amigatxos, mentre els nanos van a barracons en el millor dels casos, per que la resta de coles estan caiguent, i si t’han de fer proves mediques t’has d’esperar tres mesos com a mínim, NI UNA FIRMA NI MITJA!!!!

Desconnectat

 

#5 29-07-2008 23:35:11

golet
Membre

Re: Molt soroll....

Que ara la GV demana diners? Ahí els donen pel cul ben donats!! A ells i a tots nosaltres, ja que la majoria els ha votat, ara que mamen i punt! Puta mentida pepera, a vore si algun dia els cau la cara de vergonya.

HÒSTIA JA!

Desconnectat

 

#6 30-07-2008 10:19:06

ixader
Membre

Re: Molt soroll....

No només demana diners, sinó que fa front comú amb Catalunya per aconseguir un finançament millor. Però això no és molt públic, passa però ningú (excepte mitjans catalans, que jo sàpiga) se'n fa ressò, no siga que s'enduguen els mateixos pals que estan rebent els catalans.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.