#1 03-06-2008 10:56:49

LarsenAlacant
Membre

Dret Foral

Algú està seguint aquest tema que ja porta cua des de fa anys? Hui una nova noticia sobre el Dret Foral, al que s'adscriu el col·legi d'advocats de Sueca

El degà del Col·legi d'Advocats de Sueca ix en defensa del dret foral

Joan Maria Tamarit acusa l'executiu de Zapatero per actuar de forma «fraudulenta» ja que si en la comissió bilateral Estat-Generalitat es va afirmar des de Madrid que existeixen divergències en onze articles, no es pot recórrer tota la llei, més encara quan segons Tamarit l'executiu socialista ha presentat el recurs fora de termini. El degà del Col·legi d'Advocats de Sueca acusa el govern de Madrid de «falta de serietat» i «d'atacar la dignitat dels valencians». El més greu per a Tamarit és el fet que el govern de Zapatero no vulga que els valencians tinguem la competència sobre legislació civil, fet que impediria que les Corts elaboraren lleis -per exemple- sobre successions.

L'articulista es pregunta pels regidors socialistes, com els de Sueca, que han aprovat mocions a favor del règim tradicional valencià de separació de béns, règim que per a Tamarit era molt més avançat que el castellà. Finalment, el degà del Col·legi d'Advocats de Sueca reflexiona com s'ha arribat a la situació actual si populars i socialistes aprovaren l'Estatut a les Corts, i després passà la tramitació al Congrés amb el vot favorable de les dos formacions majoritàries.


Algú més sap algo sobre el tema? Crec que la recuperació dels nostres drets perduts ja fa més de 3 segles, és part vital del nostre poble, tant com la llengua o l'articulació del territori.

Font:
http://www.pagina26.com/politica-i-mon/ … foral.html


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#2 04-06-2008 15:27:55

Rogeta
Membre

Re: Dret Foral

El problema trobe que no es sols que el govern es negue a acceptar els nostres drets forals, sino que la Constitucio espanyola del 78, no ens reconeix eixa possibilitat. Per mal que ens pesse, nosaltres no accedirem a l'autonomia per la martteixa via que Catalunya o el Pais Basc.
En resum, que per molt que aci ens posem d'acord en eixos temes, siguen del PP o del PSOE, manen els de Madrid. Res de nou.

Última edició per Rogeta (04-06-2008 15:28:14)

Desconnectat

 

#3 06-06-2008 08:51:48

Curial
Membre

Re: Dret Foral

Fa temps vaig escoltar parlar al profesor Tamarit (pense que és el mateix que el de l'article, si abans era profesor de la Universitat de València) sobre el Dret Foral.

La veritat és que és un tema que tinc abandonat, però m'agradaria informar-me sobre ell. Saps a on puc llegir del tema, Larsen?


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#4 06-06-2008 09:56:16

LarsenAlacant
Membre

Re: Dret Foral

Doncs busca "Dret Foral valencià" al google i et trobaràs un munt d'informació, articles als periòdics, etc

Ací et deixe un: http://pagina26.com/opinio/dret-fora-l-valencia.html


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.