• Inici
  •  » Debat general
  •  » Govern català i balear ofereixen un front comú amb la Generalitat

#1 02-05-2008 14:55:38

LarsenAlacant
Membre

Govern català i balear ofereixen un front comú amb la Generalitat

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod Rovira, van deixar la porta oberta a la incorporació de la Generalitat Valenciana i del Govern de l'Aragó al protocol que van signar ahir tots dos representants, segons el qual es garantix l'organització conjunta de diverses activitats culturals amb motiu de l'any Jaume I.

A pesar de l'oferta, el comissari valencià de l'Any Jaume I, l'historiador Eduard Mira, va declarar  que ni abans ni ara han existit contactes amb Balears i Catalunya per a la realització d'activitats conjuntes, i que, en tot cas "arribarien un poc tard, perquè el centenari es troba totalment en marxa i prou avançat". Tampoc hi ha constància de cap oferta en la conselleria de Cultura.

A pesar d'això, van afirmar que hi ha la "voluntat de col·laborar amb qualsevol institució que ho sol·licite". Cal recordar, no obstant, que el president Francesc Camps va ser l'únic màxim mandatari autonòmic dels territoris hispànics de l'Antiga Corona d'Aragó que no va estar present en l'homenatge tributat al monarca el passat 30 de març al monestir de Santa Maria de Poblet.

Durant la signatura del protocol, Carod Rovira va remarcar que la intenció de la Generalitat és aconseguir la "màxima col·laboració" amb les institucions de parla catalana, a fi de "remar en la mateixa direcció en tot el que siga possible", tal com, segons va recordar, ha succeït amb la refundació de l'Institut Ramon Llull per a promoure la cultura i la llengua catalanes en l'exterior.

Preguntat sobre el fet que no s'haja firmat un protocol semblant amb la Generalitat Valenciana, Carod va dir que "no cal mirar el que ens falta, sinó el que ja tenim" i va recalcar que, actualment, hi ha una sèrie de municipis valencians, nord-catalans i aragonesos de llengua catalana, els quals s'estan agrupant en una xarxa, amb l'objectiu d'integrar-se en l'Institut Ramon Llull.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#2 02-05-2008 21:36:21

AguaitantPV
Membre

Re: Govern català i balear ofereixen un front comú amb la Generalitat

Bona notícia sense cap dubte.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Govern català i balear ofereixen un front comú amb la Generalitat

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.