#1 10-04-2008 18:34:38

amunt
Membre

Sí a la Universitat d'Alacant

Sí a la Universitat d'Alacant     

La importància de la universitat en la nostra societat és indiscutible. El naixement i desenvolupament de la Universitat d'Alacant, fa ara quasi trenta anys, ha significat un abans i un després en la història de la ciutat i de tota la província. Els efectes que aquesta institució ha tingut sobre la societat han estat més que positius i sense ella, la ciutat, la província d'Alacant serien molt diferents del que són ara. Els qui formem part d'aquesta Universitat ens sentim orgullosos de pertànyer-hi i d'haver contribuït al seu desenvolupament. El treball desplegat per tots durant aquest temps té com a resultat una universitat competitiva i amb un prestigi reconegut. Ser rector d'aquesta institució és, per tant, el major repte i la major responsabilitat a què un universitari pot aspirar.

Durant aquests últims anys he tingut el privilegi de ser rector d'aquesta Universitat i aspire que la comunitat universitària em done, novament, la seua confiança. Tinc il·lusió i l'equip per a poder afrontar un segon mandat i, així, continuar la tasca iniciada fa quasi 4 anys, per projectar la nostra universitat cap al futur. Durant aquests anys s'han aconseguit resultats importants, la consolidació dels quals és molt convenient. En primer lloc vull destacar l'aprovació del pla estratègic de la universitat que, amb la participació de tota la comunitat universitària, ens ha traçat el camí per a seguir promocionant-la a tots els nivells.

S'han trencat definitivament les barreres físiques i urbanístiques que, fins ara, impedien l'ampliació de la nostra universitat. La primera fase de l'ampliació ha conclòs ja el seu tràmit d'exposició pública, pel que podem dir que el pla especial per al desenvolupament del parc científic és ja un fet. Entre les actuacions en marxa vull destacar que està a punt de lliurar-se l'edifici que allotjarà els serveis tècnics d'investigació, s'han iniciat les obres per a la construcció d'un edifici d'instituts d'investigació, estan pendents d'adjudicació els dos passos (un per als vianants i un altre per a vehicles) per sota de l'autovia que enllaçaran el nostre actual campus amb la seua ampliació en el terme municipal d'Alacant. També està en licitació l'edifici de la Facultat d'Educació. D'altra banda, s'han conclòs les obres d'ampliació i reforma de la zona esportiva del campus i es continua amb el programa d'execució del pla d'accessibilitat que ha d'acabar amb les barreres que dificulten la mobilitat de discapacitats.

Durant aquests anys hem desenvolupat un pla de gestió i qualitat ambiental, s'ha generalitzat la cobertura de la xàrcia sense fil, hem creat la Unitat d'Igualtat, hem dotat amb canons d'imatge totes les aules d'ús comú i hem escomés els programes de dinamització, d'acció tutorial, per a adaptar-nos a l'espai europeu d'educació superior. Hem de consolidar tot allò que s'ha aconseguit per a poder projectar la nostra universitat cap al futur, un futur que pretenc que coincidisca amb la visió que, per a l'horitzó de 2012, el nostre pla estratègic ha definit. I per a tractar de fer-ho possible he presentat la meua candidatura a aquestes eleccions, acompanyat per un equip de persones experimentades, prestigiades en els seus centres, dialogants i amb una gran capacitat de treball ja demostrada. Hem elaborat un programa agrupat en quatre pilars, però que se centra en les persones, que són les qui constitueixen el veritable nucli de la nostra universitat.

Continuarem en l'obstinació d'oferir als nostres estudiants una oferta de títols de grau de qualitat, que els proporcione una formació integral i que en facilite la inserció laboral. Volem que els nostres estudiants arriben a un adequat coneixement de, almenys, una llengua estrangera en finalitzar els estudis de grau, perquè el seu horitzó professional no tinga barreres. Continuarem promovent-ne la mobilitat internacional, la formació, facilitarem l'adquisició d'ordinadors portàtils i, per a això, promourem la concessió per les entitats financeres de préstecs concertats. Elaborarem un pla d'ordenació del personal d'administració i serveis basat en criteris objectius, per incorporar un complement de productivitat al que puga accedir tota la plantilla. Possibilitarem la promoció interna i reduirem la jornada laboral en els anys anteriors a la jubilació.

Desenvoluparem i aplicarem el pla d'ordenació integral del professorat i continuarem incentivant-ne l'estabilització i la promoció. Seguirem potenciant una investigació de qualitat i competitiva amb la finalitat de seguir millorant la nostra posició en els indicadors internacionals d'investigació. Construirem el Centre de Creació d'Empreses, reforçarem la nostra aposta pel parc científic i donarem suport als instituts universitaris d'investigació, per possibilitar que es creen centres mixts d'I+D+i. Com he assenyalat adés, el nucli més valuós de la nostra universitat el constitueixen les persones que hi estudien, ensenyen i treballen. Volem arribar a la igualtat efectiva entre hòmens i dones en tot l'àmbit universitari i continuar sent pioners en la conciliació de la vida laboral i familiar, pel que ens comprometem a posar en funcionament una escola infantil.

El nostre principal objectiu és, per tant, seguir millorant les condicions d'estudi i de treball, perquè així la comunitat universitària puga proporcionar un millor servei a la nostra societat. Els pròxims anys seran decisius per a la consolidació de la Universitat d'Alacant com un referent en l'àmbit acadèmic tant espanyol com internacional. Hem d'estar disposats a afrontar aquests reptes amb treball i eficiència, i, sobretot, amb il·lusió. Aquesta és la universitat que vol la meua candidatura, que hem construït entre tots i que volem per a les generacions futures. Per tot això, diem sí a aquesta Universitat. Aquest és el lema de la meua candidatura. Dir sí a aquesta universitat és a dir sí als estudiants, sí al personal d'administració i serveis, sí al professorat. Ço és, dir sí a aquesta Universitat és a dir sí a totes les persones que han contribuït perquè tinguem aquest marc comú de convivència i de coneixement del que estem tan orgullosos.

Ignacio Jiménez Raneda és rector de la Universitat d'Alacant i candidat a la reelecció. Bloc electoral de la candidatura
www.pagina26.com

Desconnectat

 

#2 10-04-2008 18:56:56

puka
Administrador

Re: Sí a la Universitat d'Alacant

Ni tan sols has dit què és, ni has proposat cap tema per a debatre.
En definitiva, No aporta res al fòrum.
Per tant, s'entén com propaganda i això no està permés.

Respecta les normes d'Antiblavers, per favor, els demés usuaris t'ho agrairan.

Desconnectat

 

#3 10-04-2008 19:00:51

amunt
Membre

Re: Sí a la Universitat d'Alacant

a vore, com pots dir que l'opinió d'un rector d'Alacant no aporta res? A qui no li interesse que no ho mire, respectem la pluralitat. Jo crec que parlar de l'àmbit acadèmic a nivell universitari és prou important, no se, dic jo eh.

Desconnectat

 

#4 11-04-2008 00:11:15

puka
Administrador

Re: Sí a la Universitat d'Alacant

No estic parlant de la temàtica...

El que has de plantejar-te és què és un fòrum: un lloc per a debatre.

No pots fer aquest copy&paste sense més, sense dir res al respecte ni proposar un mínim de debat... perquè és un mal per a la comunitat d'antiblavers.

El que jo t'estic dient és que poses això, que evidentment sí que és un tema d'interés, i proposes debatre sobre això... alguna pregunta, un comentari... com a mínim, per favor.....

Per favor, també, llegeix les nostres normes.

Gràcies.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.