#1 10-04-2008 18:21:56

amunt
Membre

governs de Catalunya i Andorra signen un acord

Els governs de Catalunya i Andorra signen un acord de col·laboració en matèria cultural i de comunicació

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el ministre Portaveu del Govern, de Desenvolupament Econòmic, Turisme, Cultura i Universitat del Govern d’Andorra, Juli Minoves, han signat avui un acord de col·laboració en matèria cultural entre la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra.

L’objecte de l’acord és l’establiment d’un marc de col·laboració entre ambdós governs per a la cooperació mútua en l’àmbit de la comunicació, la disposició d’informació relativa a producció i consum culturals, de la promoció del patrimoni i de les indústries culturals, el suport tècnic, la difusió d’activitats artístiques i l’intercanvi d’experiències culturals.

En l’àmbit del patrimoni cultural, els dos governs es comprometen a facilitar assessorament tècnic i legislatiu en matèria d’infraestructures culturals, museus, arqueologia i protecció del patrimoni immoble. Amb aquesta finalitat es promourà l’organització de jornades i es fomentaran els grups de treball formats per personal dels dos governs quan algun d’ells ho requereixi.

Pel que fa al patrimoni documental, la Generalitat i el Govern d’Andorra promouran, en matèria d’arxius, l’intercanvi d’informació i el foment de la formació i l’assessorament per a la gestió dels documents electrònics i els processos de digitalització d’acord amb les previsions de la normativa europea i internacional. Així mateix, s’elaborarà un inventari dels fons documentals que siguin d’interès comú i es continuarà fent la Guia d’Arxius de Frontera.

L’acord també preveu la col·laboració en l’àmbit de la difusió d’activitats artístiques, amb l’organització conjunta d’exposicions itinerants que permetin difondre el patrimoni cultural i etnològic compartit pels dos territoris, així com la creació d’una estructura estable d’intercanvi que permeti de fer gires coordinades d’espectacles teatrals. Els dos governs també fomentaran l’intercanvi d’experiències en l’àmbit de la cultura popular i tradicional compartint circuits de difusió de música tradicional, com ara el Circuit Folk, i promouran l’aprenentatge de música i instruments tradicionals.

Quant al foment de la lectura, els governs es comprometen a articular un instrument per programar de manera ordinària les activitats de la Institució de les Lletres Catalanes al Principat d’Andorra amb l’objectiu de fomentar la lectura i el coneixement mutu de la literatura catalana i andorrana. En matèria de biblioteques, es promourà la col·laboració entre els dos sistemes nacionals de préstec per facilitar a la ciutadania l’accés als fons dels dos territoris.

Per últim, l’acord també preveu la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra en matèria de televisió transfronterera en llengua catalana, així com en l’àmbit de la producció audiovisual, el cinema i la promoció de l’intercanvi d’experiències amb relació a la transició de la televisió analògica a la digital.                                   www.esquerra.cat

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.