#1 04-04-2008 16:20:40

exblaver
Membre

¡visca ibèria!

En primer lloc em presente:soc nou a aquest fòrum i com el meu nom indica soc un usuari que vaig esser blaver fa uns anys però vaig obrir els ulls fa relativament poc.En segon lloc dir que uns PPCC independents crec que no tindrien sentit,però una Espanya independent no es la solució.Així que crec que l'iberisme es la millor solució.Aquesta peninsula,tot i que te diverses nacions,totes tenen mes cosses en comú que amb la resta de paissos d'europa.A mes seriem la gran potencia del sud;economicament(les economies d'espanya i portugal juntes),culturalment i artisticament.Ibèria te paisatges impresionants i bells arxipelags, seriem uns dels paissos mes grans d'europa amb una gran diversitat de pobles i amb democràcia.Per a que vegeu que més informació de lìberisme:http://ca.wikipedia.org/wiki/Iberisme
respecte als simbols,la bandera que crec millor es la que apareix a l'article,i com a himne m'agrada molt el "Bolero" de Ravel,encara que en aquesta web pogeu debatre els simbols:http://iberistas.com/foro/portal.php
Be,doncs opineu.

Desconnectat

 

#2 04-04-2008 16:52:32

Esquerrà
Expulsat

Re: ¡visca ibèria!

No n'estic d'acord. No fiquem als portuguesos dins les nostres prepotències. Els portuguesos no són espanyols i no volen ser espanyols ni volen formar cap Estat amb Espanya ni federal ni confederal ni res de res. Portugal és un Estat europeu i nosaltres haurien d'aconseguir el que aconseguí un dia Portugal i deixar-nos de rucades d'Ibèria, perquè els espanyols no volen ni voldran res d'això. Els espanyols volen conservar el seu Estat i no crear un de nou amb el nom d'Ibèria ni rucades semblants que no tenen cap història i cap espanyol ni ha sentit parlar ni ho vol.

PER UNA REPÚBLICA CATALANA A EUROPA !!!!.

Desconnectat

 

#3 04-04-2008 17:09:14

exblaver
Membre

Re: ¡visca ibèria!

esquerrà,no siges tan tancat;crec que amb el compromís de tots Ibèria es farà possible.A mes,un 28% dels portugesos vol la unió.No son molts però Saramago diu que en el futur s'uniran.A més la reunificació economicament els aniria molt bé.

Desconnectat

 

#4 04-04-2008 20:31:14

Esquerrà
Expulsat

Re: ¡visca ibèria!

Exblaver, ja estem units amb la Unió Europea, no cal més unions. Si Portugal forma un Estat amb Espanya desapareixeria el portugués per molt que fóra oficial a tot Espanya. Estime massa Portugal com per a admetre aquest despropòsit. Nosaltres estem com estem per estar units a Espanya. Si mai haguera hagut aquesta unió, ara estariem com Portugal. Econòmicament sense unió amb Espanya, Espanya ja és propietària de mig Portugal, estan gairebé totes les grans empreses espanyoles allà. La teua proposta em sembla un despropòsit.

Desconnectat

 

#5 04-04-2008 22:52:45

Re: ¡visca ibèria!

l'Iberisme és un amagatall de l'espanyolisme.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#6 05-04-2008 01:42:07

martinicat
Membre

Re: ¡visca ibèria!

ho trobe un poc complicat això i poc interessant per a portugal.
espanya espere q sí xro no crec q camine a ser federal o al menys en poc temps.

Última edició per martinicat (05-04-2008 01:42:48)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
D'un temps que ja és un poc nostre, d'un país que ja anem fent

Desconnectat

 

#7 05-04-2008 11:47:43

puka
Administrador

Re: ¡visca ibèria!

Company exblaver, només has de mirar la història de Espanya, i com, progressivament tots els territoris no han volgut saber res d'Espanya.

Altres temps eren quan en el imperio nunca se ponía el sol respecte ara, que espanya és Castella i la costra perifèrica.

I arribats fins aquí només queden dues opcions:
- Cadascú per la seua part dins Europa
- Estat federal.

Desconnectat

 

#8 06-04-2008 15:30:33

exblaver
Membre

Re: ¡visca ibèria!

gandia,l'iberisme no es cap amagatall de l'espanyolisme.Una cossa es l'iberisme i altra cossa l'espanyolisme.L'espanyolisme defen l'idea de que espanya es una nació i ha d'estar unida.L'iberisme defen l'idea d'un estat ibèric compost per diverses nacions(pais vasc,andalucia,portugal...) unides en un estat federal.Aleshores dins d'ibèria no existirà Espanya.A mes els espanyolistes rebutjen l'idea d'un estat ibèric.

Desconnectat

 

#9 06-04-2008 17:17:34

Re: ¡visca ibèria!

Tots sabem que l'iberisme es una mentida de les clases polítiques espanyol(ist)es que pretenen, en cas de la independència o perill de trencament, inculcar una idea que torne a unir les diferents nacions per així tindre més fàcil tornar-ho a unir.

Mentre Espanya estiga a la mentalitat de polítics, gent, església i exèrcit no tindrem altre remei, ni salvació que no siga la independència. Es la forma més segura de garantir la nostra supervivència i prosperitat com a nació.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#10 06-04-2008 21:26:45

exblaver
Membre

Re: ¡visca ibèria!

Gandia,el principals promotors  de l'iberisme al segle XIX foren els intel.lectuals portugesos,que no foren espanyolistes.A mes els intentos d'unificació d'ibèria foren molt anterirors a l'aparició del nacionalisme espanyol al segle XIX.

Desconnectat

 

#11 06-04-2008 22:03:20

Re: ¡visca ibèria!

Bé, el que tu vulgues, però jo no vull formar part d'un altre estat que no siga el meu i que no siga PER ALS meus, la resta son imperialismes, a més, un estat federal amb els altres territoris de l'estat espanyol potser tornaria a avivar l'espanyolisme.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#12 07-04-2008 02:32:08

xoco
Equip

Re: ¡visca ibèria!

jo estic amb les declaracións de Gandia1707-2007.
Per altra banda, jo, que també soc una mena d'ex-blaver en el seu temps mai se ma pasat pel cap això d'Iberia, ho trobe una bananada, abans, una III República en Espanya que fotre els portuguesos, per altra part,  els portuguesos això ni s'el plantegen, quan va eixir eixa encuesta va ser per pura anecdota i les constestacións sempre van ser desde la ignorancia, si per exemple això anara en serio, els portuguesos ja informarien del tema i la contestació seria no unirse a Espanya!
Lo que hi ha que pensar es en la Europa dels pobles i no dels Estats, per això, simplement, independència, perque, som un poble.


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#13 07-04-2008 12:46:07

Esquerrà
Expulsat

Re: ¡visca ibèria!

Ja estem tots junts dins de la Unió Europea. Jo no tol·lere de cap de les maneres que Portugal forme un Estat junt amb el que avui és Espanya. De cap de les maneres. Si hem d'estar units tots ha de ser mitjançant Europa. Els promotors portuguesos de la gran Nació-Estat Ibèria eren pro espanyols, n'eren peudoprogres que pensaven que Portugal era poca cosa per ser independent i els haguera agradat que Portugal estiguera dins d'Espanya igual que Catalunya i que mai s'haguera independitzat d'Espanya. No oblidem que Portugal formava part d'Espanya i que a Lusitània només era una part d'Hispània (la terra de conills que anava de Lisboa fins a Salses). L'iberisme és espanyolisme pur i dur promogut per quatre gats a Portugal, o més que promogut, desitjat. Jo visite molt Portugal i qui desitja aquesta unió és perquè pensa que els portuguesos són inferiors als espanyols i els agradaria ser Espanya per això (Estat superior per a ells). M'enrecorde una vegada a Funchal (Regió autònoma de Madeira) que un cambrer madeirenc em deia: "Jo preferia que Madeira fóra Espanya igual que Canàries, estaríem millor", i jo li contestí: Jo preferiria que els PPCC foren una república com Portugal, estaríem millor. Ell em contestà: "Cataluña es España y su lengua por tanto es el español y el catalán es un invento para joder como lo fue el crear una región autónoma aquí en Madeira". No cal dir que la inmensa majoria de madeirencs saben parlar espanyol i per molt que un el parle en portugués ells sempre et parlen en espanyol per a demostrar-te que saben espanyol (llengua superior per a ells) i no cal que els parles en portugués (llengua inferior per a ells). Si algú vol practicar el seu portugués a Madeira ho tindrà molt difícil, gairebé cap persona et parlarà en portugués per molt que li demanis, i això ja també està passant (no al mateix nivell) a Lisboa, fins que un dia desapareixerà el portugués, per tant és molt important per Portugal no mire mai cap a Espanya. Mai.

NO A L'IBERISME.

Última edició per Esquerrà (07-04-2008 12:50:11)

Desconnectat

 

#14 07-04-2008 13:34:28

LarsenAlacant
Membre

Re: ¡visca ibèria!

Que trist és llegir això, Esquerrà


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#15 07-04-2008 14:31:08

Curial
Membre

Re: ¡visca ibèria!

Auto-odi valencià, versió Madeira.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#16 08-04-2008 15:56:39

exblaver
Membre

Re: ¡visca ibèria!

esquerrà,jo només vull un major cooperació entre els pobles ibèrics.Dis-me:tan roin es aixó?.A mes aixó que dius de que el portugues deapareixerà en un hipotètic estat ibèric no depen de l'estat,depen de qui goberna l'estat.Per exemple,si Ibèria fora una dictadura totalitaria feixista el portugués desapareixiria com a llengua,però si Ibèria fora un estat democràtic on es respecten les llibertats la cultura de portugal no desapareixiria.

Desconnectat

 

#17 08-04-2008 18:42:42

Re: ¡visca ibèria!

Evidentment eixa democràcia en la fantàstica Ibèria seria tan fràgil com la espanyola, a la més mínima colp d'estat militar feixista... que ja se sap dels espanyols.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#18 09-04-2008 15:22:23

Esquerrà
Expulsat

Re: ¡visca ibèria!

Exblaver, per als portuguesos, el que tu proposes no té cap interés, ells ja són un Estat independent i ja tenen com a Entitat supranacional a Europa. Portugal és un Estat d'Europa i Europa ha de ser eixe Estat per a tots que tu vols que siga Ibèria només per portuguesos i espanyols, la qual cosa faria que Portugal quedaria diluïda dins Espanya. Per què voler estar dins de no sé què, si ja estan dins Europa. Europa és la Ibèria que tu vols per als pobles peninsulars, però molt més gran perquè en ella entren tots els europeus i no només els europeus peninsulars. L'iberisme és una excusa per expandir Espanya i l'espanyolisme. Espanya no oblida que va perdre Portugal i alguns meninfots portuguesos tampoc, per això a Portugal també trobem "Rosas Díez, Iturgaizs, i tota mena de meninfots capaços de trair la seua nació per a ofrenar noves glòries a Espanya". Afortunadament Portugal és Portugal i no és Espanya, i ni vol i ni deu pertànyer a Espanya. Ja pertany a Europa.

Última edició per Esquerrà (09-04-2008 15:23:54)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.