#1 28-03-2008 15:17:05

amunt
Membre

Els algueresos ja poden veure TV3 per TDT

Els algueresos ja poden veure TV3 per TDT

L'Obra Cultural ho promou com a embrió d'una televisió local en català
Els algueresos poden veure des d'avui la programació de Televisió de Catalunya a través del canal 27 de la TDT. L'Obra Cultural de l'Alguer ho promou amb vista a obrir una televisió local en català, Alguer TV, que combinarà el senyal de TVCi amb informatius propis. Amb un parell de setmanes d'endarreriment, l'equip tècnic contractat per l'entitat ha fet els ajustaments necessaris perquè la programació de TVC arribi a la ciutat catalana de Sardenya.

El responsable, Enrico Loffredo, diu que l'emissió encara es troba en fase experimental; calen unes quantes setmanes per a fixar-ne possibles errors i acabar d'afinar-ne els aspectes tècnics. Més endavant, amb la col·laboració del diari digital alguer.it, l'Obra Cultural de l'Alguer emetrà un breu telenotícies de producció pròpia cada hora i sobreimprimirà a la imatge una cinta amb flaixos d'interès. La fundació sense ànim de lucre Alguer Liberada assegurarà la difusió del senyal, que es pagarà amb els espais publicitaris contractats per les botigues locals.

Loffredo veu venir crítiques d'alguns algueresos, perquè la llengua de TV3 difereix notablement de la varietat algueresa, però confia que el costum i l'informatiu de producció pròpia ajudaran a afermar el nou canal.

Vist-i-plau de la Generalitat

Per poder fer arribar el senyal de TV3 a l'Alguer l'Obra Cultural va contactar amb els departaments de la Vice-presidència i de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la direcció de la CCRTV. Segons Loffredo, la idea va plaure a totes les parts; per això ara pensen noves maneres de col·laborar plegats. Per exemple, com formar personal o emetre a TV3 els programes de més interès de la futura Alguer TV.
   www.vilaweb.cat

Desconnectat

 

#2 28-03-2008 21:52:05

Mallorca
Membre

Re: Els algueresos ja poden veure TV3 per TDT

I mentrestant noltros aixi com estam

Desconnectat

 

#3 29-03-2008 11:59:24

AguaitantPV
Membre

Re: Els algueresos ja poden veure TV3 per TDT

Els algueresos poden veure TV3 i a nosaltres ens la intenten llevar... és per plorar...

Desconnectat

 

#4 29-03-2008 23:22:47

LarsenAlacant
Membre

Re: Els algueresos ja poden veure TV3 per TDT

I els alacantins i alacantines?


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#5 31-03-2008 23:33:50

Esquerrà
Expulsat

Re: Els algueresos ja poden veure TV3 per TDT

No poden veure TV3. És imposible que arribe el senyal de TV3 a l'Alguer si no ho fa per satèl·lit, i TV3 no ho fa. És TVC internacional la que emet per satèl·lit i la que han ficat en la TDT de l'Alguer junt a la programació gairebé sempre en italià del canal "Catalan TV Alghero". TVC internacional emet en obert per hispasat i Astra i es pot veure a tot Europa (no cal viure a l'Alguer) i es pot veure ací, a Madrid, a Berlín, a Funchal, a París, a Roma, a Milà, a Londres, etc... Per tant TV3 no es veu a la TDT de l'Alguer, només fiquen un canal en obert de sat (TVCi) i comparteixen el senyal terrestre amb el canal "Catalan TV Alghero" que emet quasi tota la seua programació en italià.

Desconnectat

 

#6 03-04-2008 17:51:29

Esquerrà
Expulsat

Re: Els algueresos ja poden veure TV3 per TDT

Si entreu a la web de Catalan TV veureu que està només en italià i que la seua programació és quasi al 100% en italià. Crec que només té 15 minuts en català en tota la seua programació i amb un català italianitzat, que ni tansols és el que parla la gent a l'Alguer que afortunadament no està tant italianitzat.

Última edició per Esquerrà (03-04-2008 17:53:45)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.