#1 26-03-2008 10:53:34

amunt
Membre

dedicar a Jaume I la plaça de l'Ajuntament de València

El CVC insisteix a dedicar a Jaume I la plaça de l'Ajuntament de València     

dimecres, 26 març de 2008 
El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha aprovat un informe amb què insta a canviar el nom de la plaça de l'Ajuntament de la ciutat de València pel de plaça de Jaume I, del qual enguany es commemorà el huité centenari de la naixença. El CVC, a més a més, critica que actualment la guia de carrers del cap i casal només honora el fundador del Regne de València amb un modest carreró entre els carrers de Bolseria i Quart, un fet que qualifica d'«injust» i que no s'adiu amb la «transcendència història» de la figura del monarca per als valencians.

La proposta serà enviada a l'Ajuntament de València, la Conselleria de Cultura i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies perquè «s'aconseguisca un nivell ample de consens social». En aquest sentit, el CVB també ha volgut oferir «la colaboració a l'Ajuntament de València i a totes les autoritats autonòmiques, municipals i d'altres institucions i entitats que puguen estar interessades en totes aquelles accions que puguen servir per a rememorar la figura del primer rei valencià en el huité centenari de la seua naixement».


El CVC ha aprovat també el document sobre els animals d'experimentació, en el qual recomana a la Generalitat que legisle en matèria de respecte d'animals utilitzats per a la investigació científica. La institució considera convenient que la legislació incloga la creació de comités de bioètica de l'experimentació, que estiguen formats per persones independents i alienes als processos d'investigació, i aconsella que els especialistes que practiquen la microcirurgia eviten l'ús i el sacrifici dels animals. L'òrgan va aprovar en novembre de l'any passat el Primer Informe sobre el Maltractament Animal de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de conscienciar la població i aconseguir que la ciutadania done la màxima protecció i benestar als animals.



Així mateix, la institució consultiva ha emés un informe sobre el Porrat de Potries, a petició de l'Ajuntament del poble, sobre la possible declaració del Porrat de Sant Blai d'aquesta localitat com a Bé d'Interés Cultural Immaterial. El CVC considera que la Mancomunitat de Municipis de la Safor hauria de realitzar un programa de consolidació i difusió d'aquestes festes populars, a causa de l'interés d'aquesta tradició i d'altres mostres patrimonials de la població.

http://pagina26.com/

Desconnectat

 

#2 29-03-2008 23:11:48

LarsenAlacant
Membre

Re: dedicar a Jaume I la plaça de l'Ajuntament de València

Així és com deuria d'estar. Plaça Jaume I


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#3 30-03-2008 01:44:46

AguaitantPV
Membre

Re: dedicar a Jaume I la plaça de l'Ajuntament de València

Si Larsen, però hi han molts carrers a València que podrien canviar el seu nom a Jaume I abans que la plaça de l'ajuntament, com el carrer Calvo Sotelo i similars.

Desconnectat

 

#4 31-03-2008 23:26:05

Esquerrà
Expulsat

Re: dedicar a Jaume I la plaça de l'Ajuntament de València

No. Plaça del País valencià. Si volem ser un País normal s'ha de dir una altra volta, Plaça del País valencià. No hi ha una plaça a València dedicada al nostre país i si carrers, avingudes, places, etc. dedicades a altres països. França, Espanya, etc... Plaça de Jaume I no em sembla correcte per la plaça més important de València.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.