#1 29-03-2008 16:21:49

amunt
Membre

Bloc, a favor de publicar les balances fiscals

EL BLOC EXIGEIX AL PSOE QUE COMPLISCA L’ANUNCI DE PUBLICAR LES BALANCES FISCALS

Morera li ha demanat al portaveu del PP, Ricardo Costa, que es posicione públicament i diga si està a favor de la publicació de les balances fiscals

El secretari general del BLOC i portaveu adjunt del Compromís, Enric Morera, li ha exigit al PSOE que complisca amb l’anunci de publicar les balances fiscals i que no se’n torne enrere davant les pressions dels seus barons, com ara el president d’Extremadura. Morera li ha exigit al PSOE valencià i al síndic del seu grup parlamentari, Angel Luna, qui ha manifestat la seua satisfacció per la publicació de les balances fiscals, que exercisquen la seua influència per què Rodríguez Zapatero complisca la seua paraula.

Morera també li ha demanat al portaveu del PP, Ricardo Costa, que es posicione públicament i diga si està a favor, o no, de la publicació de les balances fiscals.

Morera ha defensat l’absoluta necessitat de què el govern central les faça públiques per tal d’actuar en el tema de distribució de càrregues i beneficis entre comunitats autònomes amb la major transparència i claredat possible per tal que no es produesquen greuges comparatius de cap tipus.

El secretari general del BLOC ha mostrat la seua indignació per l’obscuritat en què històricament han actuat tant els governs del PP com els del PSOE en negar-se a fer públiques les aportacions fiscals de les Comunitats autònomes al conjunt de l’estat i el que reben a canvi cadascuna d’elles en inversions o en aportacions diverses.
El dirigent nacionalista ha insistit en la necessitat que la distribució de càrregues i beneficis en el conjunt de l’estat s’ha de fer des la transparència i la racionalitat, tot indicant que la solidaritat necessària entre comunitats autònomes s’ha de basar en criteris de racionalitat, com són les respectives aportacions al PIB, la renda per càpita i els nivell de la prestació dels serveis.

“És absolutament injust que comunitats amb major aportació al conjunt de l’estat i superior PIB gaudisquen els seus ciutadans de pitjors serveis públics o de més dolenta xarxa de infraestructures i comunicacions. L’anivellament interterritorial s’ha de buscar en el resultat final de la qualitat de vida dels seus ciutadans”, ha destacat Morera.

Morera ha recordat que el sistema actual, molt poc transparent, permet el que ha ocorregut fins ara, i és que s’ha basat en la discrecionalitat dels governs de torn, mostrant uns i altres no fer les coses correctament fins ara, ja que tots dos grans partits han produït, dient que estan aplicant la solidaritat interterritoiral, evidents greuges comparatius i repartiment d’inversions fora de tota lògica.

Morera ha conclòs proposant que “en el tema de les balances fiscals es faça un gran pacte d’estat entre partits i comunitats, el qual fixe de forma duradera els criteris de distribució de càrregues i beneficis, sempre des la més absoluta transparència i estiga qui estiga al front del govern de Madrid. I si cal crear un organisme tècnic, neutral, que ho gestione, des del BLOC el recolzarem”.
www.bloc.ws

Desconnectat

 

#2 01-04-2008 15:04:47

Geodacus
Membre

Re: Bloc, a favor de publicar les balances fiscals

Com s'explica que el PV estigui per sota de la mitjana (91 per 100) i tingui dèficit fiscal?
Amb aquesta política d'innovació zero del (des)govern de la comodidad blavenciana no anem enlloc.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.