• Inici
  •  » Debat general
  •  » Les valencianes cobren un 29 per cent menys que els valencians

#1 08-03-2008 14:34:50

amunt
Membre

Les valencianes cobren un 29 per cent menys que els valencians

Les valencianes cobren un 29 per cent menys que els valencians     

El Dia de la Dona Treballadora, que se celebra hui 8 de març, ens deixa estadístiques que mostren els reptes que encara cal assolir perquè hi haja una igualtat real entre els sexes. De fet, segons informaren ahir CCOO i UGT, el salari mitjà de les valencianes és un 29 per cent inferior al que reben els valencians. A més a més, els treballs més precaris també afecten en major mesura les dones que els hòmens i es constata que continua existint el «sostre de vidre» que ens mostra només un 23,2 per cent de dones que tenen un càrrec directiu.

En aquest sentit, les treballadores que ocupen un lloc de treball no qualificat són el 60,9 per cent. Però, per una altra banda, són un 16 per cent les empleades del sector públic, mentre que els hòmens es queden en un 11 per cent, cosa que demostraria, segons les responsables sindicals, que quan les dones accedeixen al treball per mèrits ho fan en major grau.

Un altre dels aspectes on la igualtat encara ha de recórrer gran part del camí és el sector rural. En aquest sentit, la Unió assenyala que al camp s'ajunta l'escassesa de drets i el dèficit de serveis i infraestructures, circumstància que fa que les agricultores i ramaderes es troben amb uan situació insostenible des del punt de vista econòmic i social.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Les valencianes cobren un 29 per cent menys que els valencians

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.