#1 08-03-2008 14:29:07

amunt
Membre

UPA-PV inicia una campanya de conscienciació social

UPA-PV inicia una campanya de conscienciació social contra els abusos en els marges comercials     

La Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA-PV) ha posat en marxa una campanya de mobilització social per a denunciar la situació «d'asfíxia econòmica» que viu el sector agrari i ramader, a causa d'uns preus en origen baixos alhora que els preus de venda al públic no fan més que augmentar. L'organització arreplegarà al llarg de l'any signatures per a plantejar una iniciativa legislativa popular en el Congrés que modifique la legislació estatal, per a limitar i controlar els abusius marges comercials que apliquen les grans empreses de distribució. La situació dels mercats agroalimentaris en tota Espanya, segons l'opinió d'UPA-PV, és cada vegada «més irracional i incomprensible».

L'organització no s'explica com és possible que coincidisquen al mateix temps i en els mateixos mercats, situacions molt crítiques de preus en origen, amb milers d'explotacions agràries i ramaderes abocades a la desaparició per no trobar la rendibilitat econòmica, i preus de venda al consumidor molt elevats, amb pressió a l'alça. Moltes vegades, com ja s'ha denunciat, els preus pagats a l'agricultor o ramader estan per sota dels costs de producció, amb la qual cosa només genera pèrdues econòmiques. Aquesta situació no és nova, ve de lluny i s'ha vist incrementada fins nivells extraordinaris en els últims mesos, sobretot des de l'estiu. L'abús per part dels escorxadors i dels intermediaris obliga al sindicat a defendre els interessos del col·lectiu majoritari de l'agricultura i ramaderia i plantejar aquesta campanya de conscienciació social i de denúncia de la realitat del camp. L'objectiu és aconseguir una mobilització social, semblant a la que es va aconseguir fa uns anys amb la campanya de la modulació, perquè la pressió conjunta de productors i consumidors acabe per véncer la resistència de les administracions públiques (com s'ha fet en altres països, per exemple França) i convéncer a les empreses de distribució que l'especulació és una pràctica irresponsable i indesitjable.
En el marc d'aquesta campanya, la UPA ha iniciat una ronda de reunions i contactes amb organitzacions socials (de consumidors i usuaris, sindicals i altres col·lectius) perquè se sumeixen a la iniciativa, davant de l'evidència que a major unió, major pressió i millors resultats. En aquesta línia, l'organització traslladarà a la Fiscalia General de l'Estat informació oficial, contundent i evident, que mostra les pràctiques abusives de la distribució, perquè inicie una investigació sobre la política de fixació de preus i els marges de les grans cadenes de distribució comercial.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.