#1 04-03-2008 18:26:22

amunt
Membre

la normalització del català al País Valencià

Esquerra defensa acords amb Catalunya i les Illes per a la normalització del català al País Valencià



El cap de llista al Congrés per València, Joan Barres, ha instat el govern de la Generalitat a que signe acords de cooperació i col·laboració amb els governs de Catalunya i les Illes Balears per a promoure la normalització de la llengua catalana al País Valencià. En aquests acords, a parer de Barres, també hi haurien de participar diversos ministeris del govern espanyol, com el de Cultura o el de Justícia. Tot això amb l'objectiu "d'impulsar el català a terres valencianes, ja que el País Valencià es troba a la cua dels territoris amb llengua pròpia en polítiques per a la seua normalització".

Entre els àmbits de la societat més prioritaris, es troben segons el candidat republicà, el de la justícia. "És intolerable que 30 anys després de la democràcia només s'escriguen en català el 0'4% de les sentències o que no et deixen parlar en llibertat en valencià als judicis", ha dit. També caldria "aprofundir en els intercanvis de programes i produccions conjuntes entre TVC, IB3 i una TVV íntegrament en català, així com programar quotes de doblatge al català de pel·lícules d'estrena als cinemes comercials". A més, Barres ha exigit la creació de circuits de músics i cantants valencians en català "per tots els Països Catalans, que tinguen gires permanents i adquirisquen la difusió que es mereixen entre la societat valenciana".

Desconnectat

 

#2 04-03-2008 20:51:30

Esquerrà
Expulsat

Re: la normalització del català al País Valencià

Mai, mai aconseguirem res d'Espanya, ja ens costa prou d'aconseguir alguna cosa a la nostra pròpia terra. Esquerra ja ho ha intentat, però els espanyols no ens volen. La nostra nació només encaixarà a Espanya si renuncia a la seua llengua i com no volem fer això, només ens queda la independència. Els partits catalans no aconseguiran res encara que siguen clau de governabilitat en el govern d'Espanya. MAI S'ACONSEGUIRÀ RES. És una lliçò que haurem d'apendre per començar a treballar només per la independència i deixar-nos d'explicar-nos a Espanya per a caure'ls bé. MAI ELS CAUREM BÉ, MAI.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.