#1 03-03-2008 16:57:26

amunt
Membre

A València també hi ha agressions

A València també hi ha agressions
Al País Valencià sembla que hi ha una mena de barra lliure contra els sectors catalanistes per part de la ultradreta, perquè en els últims anys s’han portat a terme un bon nombre de agressions físiques i verbals contra aquells valencians que defensen la unitat de la llengua o l’existència dels Països Catalans.

L’última víctima han estat els organitzadors de l’acte d’Esquerra a Silla, que van haver de suspendre la convocatòria després que mig centenar de persones properes a Espanya 2000 es dediquessin a intimidar als assistents. Aquest grup ja té una ampla experiència en mostrar una actitud agressiva contra els que defensen les arrels catalanes del País Valencià, sense que paguin la seva actitud intolerant.

Josep-Lluís Carod-Rovira, és una de les dianes preferides dels ultradretans, i el líder d’Esquerra ha denunciat en més d’una ocasió els problemes que té quan participa en un acte a terres valencianes. Fa pocs dies a Castelló a un jove vinculat a grups alternatius li van intentar tatuar una esvàstica a la cara. I cal recordar l’assassinat de Guillem Agulló, que va acabar amb un dels culpables complint només 4 dels 15 anys de la seva condemna, i  que es va presentar com a candidat per Alianza Nacional a les últimes eleccions municipals i autonòmiques.

Per raons electorals, molts han estat els polítics, i no només el d’ultradreta, que han atiat des de València l’odi contra Catalunya. És impensable que dos pobles amb tantes arrels comunes estiguin tan allunyats a causa d’uns dirigents que fan servir l’enfrontament per mantenir-se al poder o guanyar vots. És clar que uns peguen i amenacen, i altres no, però el problema és el mateix: fer servir la política per unir o per crear discòrdia.

Si la ultradreta valenciana té camp per córrer és perquè algú ha plantat la llavor des de fa molts anys, i no li convé tallar d’arrel l’odi anticatalà. No estem davant una discussió semàntica sobre si el valencià és català o no. Es tracta de morts, ferits, agredits i insultats. El Govern valencià, i el Govern espanyol, han d’actuar ja. Basta de violència física i verbal contra els catalanistes al País Valencià.

Editorial E-noticies

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.