#1 01-03-2008 11:48:45

LarsenAlacant
Membre

La FEV crearà una "Oficina de Drets Lingüistics"

La Federació Escola Valenciana va anunciar ahir que entre els seus projectes més immediats està la creació d'una "Oficina de Drets Lingüístics" que s'encarregarà de defensar a pares i ciutadans contra suposats abusos contra la utilització de la seua llengua o per l'incompliment de docència per als estudiants que demanen ensenyament en valencià.

El president de la federació, Diego Gómez, així ho va comunicar a les més de 700 persones que van acudir a la festa anual realitzada en el Pavelló d'Esports de Godella.

Durant la V Nit Escola Valenciana, a la qual van assistir pràcticament representants de tot l'espectre polític nacionalista i/o d'esquerres, es va homenatjar a l'escultor Andreu Alfaro, qui va rebre el guardó extraordinari, i es va premiar al club de bàsquet Pamesa València per l'ús social del valencià, a Vicent Pascual i a la Associació Tractat d'Almisrà.

Diego Gómez va destacar en la seua intervenció que "el valencià és la pedra angular que sustenta el nostre futur". Segons afirmà, "el País Valencià s'ha fet urbà i s'ha d'entendre en un nou context, en una nova perspectiva europea pluri-cultural i plurilingüe. Per tant, la nostra llengua no és un fet culturalista. La nostra llengua és, primer de tot, l'eina bàsica de vertebració social i d'identitat d'un poble".

En la seua opinió, el valencià és "qüestió de tots, també dels polítics. No ha de ser el centre de les batalles polítiques" va apuntar, i va defensar "una llengua plena, normal, en peus d'igualtat i de dignitat amb la resta de les llengües del món; una llengua oficial en l'ensenyament, en l'administració valenciana, espanyola i europea; una llengua que val la pena aprendre i usar, que siga atractiva pels nouvinguts i que servisca per a integrar-los en un projecte de cohesió i benestar socials".

Amb aquesta premissa, el lema de les "trobades" d'aquesta primavera, en l'any que es compleix el 25 aniversari de la *Llei d'Ús, serà el de "El valencià és futur".

Sense citar, va criticar al Consell al dir que "els símbols més rellevants del nostre País són amagats per contradir les seues conviccions secessionistes".

L'organització va celebrar durant aquest acte el seu "creixement qualitatiu" plasmat que el mes pròxim estrenarà seus a Alacant i Castelló. També va anunciar la potenciació de la seua presència en les comarques, on coincidint amb les "Trobades 2008" l'entitat contarà amb un treballador alliberat per coordinadora comarcal.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.