#1 20-02-2008 17:45:24

amunt
Membre

Esquerra reclama una democràcia de qualitat

Esquerra reclama que s'acaben els privilegis per a l'Església per aconseguir una democràcia de qualitat



El cap de llista al Congrés per València, Joan Barres, ha explicat que "aquests 30 anys que duem de restauració borbònica han sigut d'una democràcia de baixa qualitat, entre altres coses per la falta de separació efectiva de l'Església i l'Estat". Per això, ha reclamat "la denúncia del Concordat de 1979 per acabar amb els privilegis dels García-Gasco i resta d'aiatol·làs que viuen dels diners de tots".

Barres ha exigit un marc de convivència "allunyat del tracte privilegiat que té la confessió catòlica. Volem un estat veritablement laic, on la religió catòlica quede fora de les escoles i on cadascú puga creure o no creure sense discriminacions". Per al candidat republicà, "no pot ser que els bisbes visquen dels nostres impostos i es creguen amb el dret de pontificar sobre la vida dels ciutadans, que són lliures i iguals. L'Església s'ha d'espavilar i buscar les seues pròpies fonts de finançament". 
     

   


www.esquerra.cat/paisvalencia

Desconnectat

 

#2 21-02-2008 15:54:08

Esquerrà
Expulsat

Re: Esquerra reclama una democràcia de qualitat

Malauradament perquè l'Estat espanyol separe Església i Estat necessita d'una reforma Constitucional per desvincular l'Estat de l'Església Catòlica. Els Estats han de ser laics i no aconfessionals, i dissortadament per fer aquesta reforma cal que es posen d'acord els dos partits nacionalistes espanyols: PP i PSOE, la qual cosa dubte molt.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.