• Inici
  •  » Campanyes
  •  » Concentració dimarts 16 d'octubre pels detinguts a Russafa

#1 10-10-2007 23:19:29

Rogeta
Membre

Concentració dimarts 16 d'octubre pels detinguts a Russafa

Demanen 4 anys de presó i més de 40.000 euros per als antifeixistes detinguts en Russafa el 2002
La fiscalia demana quatre anys de presó i més de 40.000 euros pels manifestants antifeixistes detinguts a la protesta antiracista de Russafa. Diferents organitzacions van convocar una contramanifestació per plantar cara a la marxa racista d'España2000, que va acabar amb disturbis. El judici se celebrarà a partir del 16 d'octubre i s'ha convocat una concentració de suport.

el comunicat que explica els fets:

16,18 i 19 d'Octubre Judici als manifestants.

El fiscal considera que els quatre processats són responsables d'un delicte de desordres públics, danys i atemptat a la autoritat, durant la manifestació antifeixista del 2002 en el barri de Russafa. A més a més el fiscal fixa en més de 40.000 € la quantitat que han de pagar a l'Ajuntament, les entitats bancàries CAM, Bancaixa i La Caixa i l'empresa Telepizza. Quantitats derivades de les reparacions en els seues seus del carrer Doctor Waksman en València.

N'hi ha convocada una concentració contra aquest judici-farsa per al 16 d'Octubre a la ciutat de la Justícia de València.

QUE VA PASSAR A RUSSAFA?

El 2 de Març del 2002, la Plataforma España 2000 amb la complicitat de la Delegació del Govern convocà una manifestació amb el lema "Russafa neta (Ruzafa limpia)", amb l'únic objectiu de provocar i intentar crear conflicte i fomentar l'odi racial en el barri de Russafa. Russafa és un barri mestís on intenten conviure persones de diferents cultures amb un mínim de dignitat.

La Plataforma España 2000, està liderada per Jose Luís Roberto i Salvador Gamborino, el primer paral·lelament dirigeix l'empresa de seguretat Levantina (empresa líder en el sector, els vigilants de la qual procedeixen de grups d'ultradreta i acumula nombroses denúncies per agressió) i a més a més és el lletrat-portaveu de la Asocicación Nacional de Empresarios de Locales de Alterne. Després de la legalització de dita manifestació per ordre de la delegada del govern Carmen Mas, l' Assamblea Antifeixista convida als veïns, col·lectius i persones amb un mínim de consciència moral, a realitzar una perolada a les 18:00h al barri de Russafa en repulsa a les seues provocacions, agressions racistes i per a impedir el pas de la marxa i dir-los que el feixisme no té cabuda al barri.

La manifestació dels feixistes tenia prevista l'hora de començament al voltant de les 19:30, però ja s'havien concentrat a les 17:30 prop del mercat de Russafa; mentre uns grups de seguretat privada de la Levantina es passejaven en motos, armats amb bats i pals, atemorint i inclús agredint als veïns i als joves i no tan joves que s'apropaven a la perolada. Per altre costat la policia reprimia barrant el pas, identificant i registrant.

A les 18:00 en el carrer Dr. Serrano, es començava a apropar la gent i a fer soroll, en canvi per altre costat el grup de manifestants antifeixistes quedà aïllat pels antiavalots en l'encreuament del carrer Cuba amb Literat Azorín, però més tard els dos grups es reagruparen, per intentar bloquejar el carrer Cuba, un carrer-artèria per el qual tenia recorregut la marxa racista, però els antidisturbis bloquejaren l'encreuament del carrer Literat Azorín amb Cuba i no quedava cap eixida. Els manifestants antifeixistes resistiren amb la seua pancarta, en la qual es llegia "Russafa neta de fatxes (Russafa limpia de fachas)" i la de l'Associació de veïns "United Colours of Russafa", durant 20 min. Estigueren concentrats allà, fins que els antiavalots començaren a ficar-se nerviosos i els feixistes s'aporpaven a la zona, aleshores els policies començaren a carregar desmesuradament, causant una quantia de ferits considerable. Mentres tant en una eixida del barri de Russafa cap al carrer Filipines i l'Avg. Perís i Valero en la qual es produïren els primers desperfectes (entitats bancàries, grans empreses i un cotxe de policia). La policia comença la caça de bruixes, molts desperfectes i cap detingut, aleshores decideixen arbitràriament detindre a 23 persones (inclosa una fotògrafa) que estàvem esperant l'autobús. Mentres tant els feixistes continuen amb la seua marxa amb total impunitat i protegits per les forces de seguretat. En eixos moments els ultres aprofitaren per a destrossar establiments en el barri de Russafa i més tard es desplaçaren amb una furgoneta al barri del Carme carregats de bats i barres de ferro, amb les quals s'ensanyaren amb un bar regentat per immigrants, intentaren atacar a un C.S.A., també agrediren a vàries persones i amb més duresa a una parella de joves, i tot això baix la mirada complaent de la policia, la qual no feu res per evitar-ho ni detindre a ningú, tot i que era d'esperar perquè el feixisme és el lacai del capitalisme, per la qual cosa actuen junts.

Tornats a les detingudes, 19 de les detingudes eixiren en llibertat en espera de judici al llarg del diumenge acusades de manifestació ilícita, danys i desordres públics. La brigada de informació està preparant un nou muntatge policial triant als 4 detinguts restants com a caps de turc, sota l'únic testimoni de tres policies. Dites declaracions estan farcides de contradiccions. A un dels acusats, per tindre nacionalitat anglesa, intentaren aplicar-li la llei d'estrangeria, que haguera suposat el seu empresonament durant 40 dies. Al no aconseguir-ho fou acusat d'atemptat a més d'altres delictes, pel què el fiscal demanava el seu immediat ingrés a la presó. Finalment, ha sigut posat en llibertat sota una fiança de 250.000 ptes. Als altres dos detinguts també se'ls imputen el delicte d'atemptat i eixiren en llibertat sota la mateixa fiança, després què el jutge desestimara la petició del fiscal de presó preventiva.

Denunciem la responsabilitat de la Delegació del Govern dels altercats i destrosses ocorregudes a la manifestació feixista, ja que fomentaren els incidents per passiva (per l'autorització de l'acte), i per activa (ordenant a la policia atacar impunement contra manifestants i vianants). També acusem de manipuladors als mitjans de comunicació que continuen criminalitzant als moviment socials.

CAP TOLERANCIA CONTRA EL FEIXISME!!!
LLIBERTAT SENSE CARRECS PER A LES DETINGUDES

FONT: antifeixistes.org

Desconnectat

 

#2 10-10-2007 23:29:16

Curial
Membre

Re: Concentració dimarts 16 d'octubre pels detinguts a Russafa

Puteros 2000 també vol fer concentració.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#3 11-10-2007 21:48:33

-àlex-
Membre

Re: Concentració dimarts 16 d'octubre pels detinguts a Russafa

Nunca desalojareis nuestras ideas!!!!!!!!!  Antifascistas RUzafa


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#4 19-10-2007 16:36:31

Re: Concentració dimarts 16 d'octubre pels detinguts a Russafa

Com poden permetre una manifestació així?...
És vergonyós
Contra el feixisme, acció directa!!!


Socialisme... o barbàrie...

http://www.estat-catala.cat/imatges/otegui_askatu/ppcc_eh.jpg
Països Catalans------Euskal Herria >Bi herri, borroka bat: INDEPENDENTZIA ETA SOZIALISMO!!

Desconnectat

 

#5 22-10-2007 21:17:12

-àlex-
Membre

Re: Concentració dimarts 16 d'octubre pels detinguts a Russafa

Acció=Reacció

cap agressió sense resposta

L´ajuntament ha prohibit la festa de la independència de maulets al barri del carme pel dia 17 d´aquest mes


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Campanyes
  •  » Concentració dimarts 16 d'octubre pels detinguts a Russafa

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.