#1 24-07-2007 16:27:46

Els blavers per fi ho reconeixen! valencià = català

http://www.idiomavalencia.com/docs/var/blaullengua.htm

Fa poc em preguntaven quina era l'importancia de tindre una ortografia diferencial, per qué l'ortografia no es un "tema menor".
La llengua, la bandera, la denominacio... son elements fonamentals que definixen una nacio, un poble o com vullgau dir-li. Els noms son importants i, moltes voltes, contribuixen a la -erronea o no- creacio de la cosa; millor dit, a la seua "materialisacio". Qüestio de noms, ya sabeu. El conjunt d'estos elements (llengua, denominacio, bandera...) es corresponen en uns atres manco "visibles" en primer terme: territori, historia, lliteratura, folclor, tradicions... I la suma d'uns i d'uns atres configuren la singularitat d'un poble que, de forma circular, te un nom, una bandera, una llengua...

Estos elements han de tindre una forma. Aixina, el nom es Valéncia, la bandera es la Senyera (coronada, en blau, quatre barres...) i la llengua té -ha de tindre- una ortografia que l'identifica, la singularisa i la diferencía.

La Senyera, per a ser una Senyera, per a ser la bandera dels valencians, ha de tindre com a component imprescindible i diferenciador de qualsevol atra bandera, la franja blava. Es el component que la fa unica, distinta i indiscutiblement valenciana.

La llengua valenciana ha de tindre tambe la seua franja blava per mig de l'ortografia que, com totes les ortografies del mon, s'ha de "inventar" (¿sorpresa per ad algu?). Una ortografia distinta, diferencial, unica, indiscutible. L'ortografia es a la llengua lo que el blau a la Senyera. De forma que, si li eliminem eixa xicoteta part diferencial, resultarà dificil de distinguir la llengua valenciana d'unes atres llengües. Per tant, la farem mes vulnerable davant de possibles agressions; deixarém de preservar-la inutilment. La codificacio/estandarisacio d'una llengua pot "admetre" formes dialectals, formes arcaiques, populismes, prestams necessaris d'unes atres llengües... pero sense claudicar en ningun moment en lo diferencial, en l'ortografia. ¿Per que en l'ortografia? Perque es la part mes "visible" de la llengua. D'igual forma, la Senyera pot portar un blau mes ample o mes estret, mes clar o mes fosc; corona, estrela o res; posar-la vertical o horisontal... pero mentrimentres porte blau seguirà sent una Senyera. Si eliminem l'ortografia diferencial de la llengua valenciana, es com si eliminarem el blau de la Senyera. I, en eixe cas, en vore una quatribarrada, ¿sera la bandera dels valencians, dels aragonesos, dels catalans...? Ara, lleveu-li, si voleu, el blau a la llengua.

¿Per qué la denominacio tambe es molt important? Perque es lo que materialisa mes el concepte. D'ahi que, en termens generals, la gent no mostra un gran interes ni implicacio en el "tema" de la llengua mentres se li diga "Valencià". No entenen les bregues que hi ha entorn de la llengua, son molt esceptics; pero, quan se li diu "catala", reboten. I, com entre les categories gramaticals tambe existix una jerarquisacio, no es lo mateix que el nom siga un substantiu (Valencia, Espanya, Cantabria, Catalunya, França...) que un adjectiu (Comunitat Valenciana. ¿Vos imagineu denominacions com "Païs espanyol" o "Comunitat catalana"? ¿No rebotarien tots? ¿I per que no rebotem nosatres quan diuen "Comunitat valenciana"? Es lo mateix que quan nos diuen "Païs valencià", pero si no volem vore les coses...).

Si a la Senyera li llevem el blau; si el nom el passem de substantiu (Valéncia) a adjectiu (Comunitat Valenciana); si l'ortografia l'acostem a les propostes fabrianes... al final lo que es conseguix es la despersonalisacio del poble valencià, que es una manera de vencer batalles -i guerres- sense derramar ni una gota de sanc "visible".

Ací es veu clarament, el burrot este que escriu esta reconeixent que s'han hagut d'inventar la ortografia només per ser diferents, i que si no ho feren es confondria en la catalana. Està reconeixent que parlem la mateixa llengua XDDDD


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#2 24-07-2007 17:19:40

Cuquello
Membre

Re: Els blavers per fi ho reconeixen! valencià = català

Molt bo, ell mateix esta reconeguent que es imposible separar valenciá de catalá, es que sel tenen que inventar !!

Desconnectat

 

#3 24-07-2007 17:21:41

-àlex-
Membre

Re: Els blavers per fi ho reconeixen! valencià = català

si, no hi tenen remei.
Blaver=ignorant


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#4 25-07-2007 02:18:46

Curial
Membre

Re: Els blavers per fi ho reconeixen! valencià = català

"Si eliminem l´ortografia"... això vol dir que reconeixen davant tot el mon que el parlar de la gent de a peu, del poble, és el mateix de Sales a Guardamar i de Fraga a Mahó.

I a més diuen que "s´ha d´inventar"... jajaja


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#5 25-07-2007 04:22:34

Phelestres
Membre

Re: Els blavers per fi ho reconeixen! valencià = català

si gastaren la 'imaginació' i 'creativitat' que tenen en coses més constructives...

Desconnectat

 

#6 25-07-2007 07:59:58

LarsenAlacant
Membre

Re: Els blavers per fi ho reconeixen! valencià = català

Una crida als secessionistes de bona fe (Els maredeuetes ja estan per imposibles..)

Que miren, si el secessionisme no ha fet altra cosa que posar pals a les rodes de la nostra llengua fent molt dificil la normativització, l'ús, la conservació de la nostra llengua.
Que miren que, si de veritat s'estimen la llengua, veja que dels catalans (i els balears, nord-catalans, fragatins, etc) ens separa 4 paraules, al igual que es separa el castellà de madrid al de Murcia (bé, a eixe cas, més) i que cal lluitar per la llengua units.
Que s'adonen de que el secessionisme no és un moviment a favor de res, si no en contra de tot. No és un moviment constructiu, simplement està en contra de la unitat de la llengua, i que la majoria que està a favor del secessionisme ho fan per a dividir-nos i destruir-nos més facilment.

Fins i tot partits secessionistes (CV i UV ja estan per impossibles) s'estan replantejant la estratègia sobre la llengua, s''han adonat que l'unic que ha fet el secessionisme ha sigut posar pals a les rodes del valencià.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#7 25-07-2007 14:45:06

-àlex-
Membre

Re: Els blavers per fi ho reconeixen! valencià = català

Però si els no en són valencianoparlants(enkra k no t res a vore) Comprenc que un feixista es faça blaver per fer-se l´interesant però que els iaios de l´horta que parlen valencià i que part de la seua família va emigrar ja fa molts anys a Catalunya voten a CV perquè creuen que així defenen "lo seu" em pareix vergonyós.A Aquesta gent li menjen le cap. Passa com a les primeres eleccions democràtiques a espanya: Quan els partits falangistes deien als camperols i ramaders que no votaren als comunistes perquè lis llevarien les vaques i la collita.
El problema no és si un diu-mos-lo-los-tot castellanismes....    El problema és quan pensa que parla una llengua diferent al català


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#8 05-08-2007 12:43:46

LarsenAlacant
Membre

Re: Els blavers per fi ho reconeixen! valencià = català

Normes del Puig? si dels blavers, una part molt xicoteta escriu en les normes, la majoria fa "Yo ascric com parlen al meu poble". Açò és, grafia castellana del seu subdialecte del poble, i aixi tenim 4 formes per a la mateixa paraula


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#9 05-08-2007 18:18:49

drygan
Membre

Re: Els blavers per fi ho reconeixen! valencià = català

per fi l'han admitit pensava que no ho farien mai


http://img529.imageshack.us/img529/134/anagramaokvioh0.jpg
BLAVERS A FER LA MÀ!!!!!

Desconnectat

 

#10 05-08-2007 19:00:02

-àlex-
Membre

Re: Els blavers per fi ho reconeixen! valencià = català

N´hi ha més diferències entre el "canari" o "andalús" i el catella que amb el català-valencià-balear. 
pd:================


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.