• Inici
  •  » Campanyes
  •  » Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

#1 13-07-2007 02:29:10

Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

A la web de la Diputació d'Alacant (http://www.ladipu.com) no havia l'opció de veure-la en valencià. Després de nombroses queixes al Sindic de Greuges valencià i al correu de la web provincial posaren l'icona de la senyera i l'opció "valencià" (això fa ja més d'un any). Però des de llavors i fins a hui quan clickes sobre l'icona t'eix una llegenda on es diu " Pàgina en construcció Estem treballant per oferir-vos la traducció d'aquesta secció.Disculpen les molèsties."
Tenen que estar més d'un any per a col·locar la versió en valencià-català a la web? És una burla a la nostra llengua! Jo ja vaig fer una denuncia contra la plana web de l'Ajuntament d'Oriola i he aconseguit que col·loquen la versió "valencià" a la web i siga efectiva. Lluitant podem.

Si voleu enviar la vostra queixa a la Diputació d'Alacant ací us deixe la seua direcció de correu electrònic: registro@dip-alicante.es el seu telèfon: 965-988900 ; i el seu fax: 965-988949

Podeu queixar-vos d'aquesta discriminació lingüística al Sindic de Greuges Valencià: www.sindicdegreuges.gva.es/


O també al Vosté Dirà de la Generalitat Valenciana: www.gva.es/vostedira/3.htm


Podeu argumentar que la Diputació incompleix la Llei 4/1983, de 23 de novembre, d'ús i ensenyament del valencià

Desconnectat

 

#2 13-07-2007 02:35:48

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Més exemples de persecució del valencià:

Data: 13 de setembre de 2006
Agressor: Empleada de Mercadona. El Campello (L'Alacantí)
Adreça: Avenida Germanies
Població: El Campello
Telèfon: 96 563 06 56
Web: www.mercadona.es


ELS FETS:
Una empleada de Mercadona insulta una professora per parlar-li en valencià.

Una professora del c.p. “Rafael Altamira”, fou objecte d’insults per part d’una empleada del supermercat “Mercadona”, de l’avda. Germanies, per dirigir-se a ella en valencià. Aquest nou atemptat als drets dels ciutadans valencià parlants, ocorregué dimecres 13 de setembre, quan la docent demanà una comanda en llengua vernacla, i la individua en qüestió li contesta, de mala manera, que era una “maleducada” per no adreçar-se a ella en espanyol, “que estamos en España”. Davant aquesta afronta, la mestra presenta una queixa a l’encarregat de l’establiment, qui li manifesta la intenció de donar-li solució a l’assumpte, tot i que l’empleada continuà refermant-se en la seva actitud agressiva i desafiant. Recordem que no es la primera vegada (ni malauradament l’última) que veïns del Campello són objecte de discriminació pel “delicte” d’expressar-se en la seva llengua, a la seva pròpia localitat, casos dels festers censurats per TeleAlacant; de pacients no atesos en l’Ambulatori del Servei Valencià de Salut; ciutadans no escoltats a la caserna de la GC., etc. I a tot això, trobant-se al Campello, poble de parla valenciana i emparats per la Constitució i les Lleis autonòmiques que reconeixen el valencià, com a llengua pròpia del País. Ja ho diu la tradició:” De fora vindran que de casa et trauran”. Fins a quan?.



FONT:
Vilaweb - El Campello

Desconnectat

 

#3 13-07-2007 02:41:30

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Data:         4 de maig de 2005
  Agressor:  Policia Nacional de Vila-rea (La Plana Baixa)
  Adreça:     
  Població:   Vila-real
  Telèfon:     96
  Web:          www.mir.es/policia/



ELS FETS:
Després dels casos de Xàtiva i Gandia, ara s'ha donat a Vila-real una nova negativa policial d'atendre una denúncia per parlar-los en valencià.

El denunciant, un regidor del BLOC d'aquesta població, s'hi havia personat per les agressions que va patir el seu fill en acabar el concert d'Acció Cultural.
La legalitat estatutària sembla haver-se aturat a la porta de les comissaries valencianes. Despres dels casos recents de Xàtiva i Gandia, ara ha estat a Vila-real on els funcionaris policials han mostrat el seu total menyspreu cap a la llengua del nostre País. Els fets són els següents: hores després d'acabar el concert d'Obrint Pas que havia organitzat Acció Cultural del País Valencià, un grup de joves que havien assistit a l'acte eixien d'una parada de metro quan van ser atacats per una colla "amb estètica neonazi". Al dia següent, el jove, que és de Vila-real, va tornar a casa, va explicar l'atac que havien patit i va marxar amb el seu pare, Maties Marín, regidor del BLOC d'aquesta localitat, a presentar la corresponent denúncia a comissaria. Però, en arribar-hi i parlar "en la llengua del País", va començar la tirallonga per desgràcia massa habitual de "no le entiedo", "hableme en castellano", "no tengo porqué entenderle"... i, com ni pare ni fill van voler renunciar als seus drets lingüístics, la denúncia va quedar sense interposar.

Llavors el pare va donar a conéixer els fets als mitjans de comunicació i, en fer-se públic, el comissari local li va telefonar per disculpar-se i es va oferir a prendre-li ell mateix la declaració, com així ho va fer. Però aquest gest "de bona voluntat" no ha tranquil.litzat el diputat provincial del BLOC, Josep Maria Pañella, que ha sol.licitat una entrevista al subdelegat del govern, Juan Maria Calles, per exigir-li que aquesta manca de respecte cap a la llengua dels valencians s'acabe d'una vegada, i que es cursen les instruccions corresponents a totes les comissaries per tal que els ciutadans siguen atesos de manera correcta i en la llengua oficial que ells hagen escollit.



FONT:
Vilaweb - Castelló
________________________________________

Desconnectat

 

#4 13-07-2007 03:01:56

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Data:         18 d'abril de 2005
  Agressor:  Policia Nacional de Xàtiva (La Costera) .
  Adreça:    C/ Àngel, nº 7
  Població:   Xàtiva
  Telèfon:     96 227.37.61
  Web:          www.mir.es/policia/



ELS FETS:
Agents de la Policia Nacional de Xàtiva van traslladar el dilluns a un estudiant de 16 anys a la comissaria perquè s'identificara degudament ja que no portava el DNI i al ser-li requerits els seus dades es va expressar en valencià, quelcom que els agents no van acceptar, perquè no ho entenien. Segons la versió de la família del jove, la policia li va exigir que parlara «en cristià» i a cada resposta donada pel jove en valencià al sol•licitar-se-li el nom, la direcció o la localitat de què era natural, l'agent mostrava el seu enuig al contestar. L'afectat va respondre a les interpel•lacions que el seu nom era Francesc, que vivia «a la Plaça de la Bassa» i que era de Xàtiva. Esta última resposta va encrespar els ànims del policia, que va clavar: «No saps dir "Jativa" o què?», segons la família de l'estudiant.

La família ha presentat una denúncia per presumpta detenció il•legal i per no poder utilitzar una de les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana. La Policia Nacional de Xàtiva, en declaracions realitzades a este diari, va negar ahir que es tractara d'una detenció i el va qualificar com «identificació rutinària» i mera aplicació «de la Llei Corcuera», segons paraules del cap de la comissaria, Miguel Ángel Gallut, qui va justificar els seus agents dient que no saben valencià i que el xic «no col•laborava a l'expressar-se reiteradament en valencià» i «al dificultar la identificació».

El pare del xic és el conegut artista faller Paco Roca i, segons va relatar a este diari, per a poder arreplegar al seu fill de la comissaria va haver d'expressar-se també en castellà perquè els agents mostraven igualment la seua «estranyesa i el seu menyspreu» quan els parlava en valencià, assegura. Roca va titlar l'actitud policial de «atropell» i va assenyalar que el seu fill va ser vexat «al ser escorcollat en públic i al portar-se'l en el cotxe a pesar que havien comprovat de sobra que no portava res de droga damunt», que és el que buscaven inicialment els agents.

Els fets es van produir el dilluns cap a l'una i mitja del migdia en l'accés a l'Institut d'Ensenyança Secundària Josep de Ribera de Xàtiva, en una àmplia franja que fa de vestíbul exterior, molt freqüentada per alumnes quan no hi ha classe o abans d'entrar al centre. Un cotxe policial que efectuava la seua patrulla es va detindre davant de l'institut i va sol•licitar a dos xics que s'identificaren. Un d'ells portava amb si el document nacional d'identitat, però l'altre, Francesc R. B., no. A continuació se'ls va demanar que buidaren el contingut de les seues motxilles i se'ls va escorcollar. A pesar que no portaven cap producte sospitós -el registre perseguia la possessió de droga, perquè en el jardí situat davant hi ha sovinteig, segons va confirmar ahir la policia- els agents van insistir a realitzar la identificació i quan el jove es va expressar en valencià, es va originar l'incident.

Davant del caire que van prendre els fets, una professora del centre, primer, i el director, després, van tractar d'avalar la identificació del xic i van assegurar als agents que efectivament, eixos eren els seus dades i que el jove cursa quart d'ESO en l'institut. Els policies es van negar a acceptar eixa identificació i van conduir el jove a l'interior del vehicle policial. La professora va demanar desplaçar-se amb ells dins de l'automòbil també, però els agents no se'l van permetre i li van emplaçar que acudira a la comissaria a peu. La professora va mostrar la seua perplexitat ja que una vegada en la comissaria li van ser sol•licitats les mateixes dades que, pocs minuts abans en la porta de l'institut, els agents no van donar per vàlids. De seguida es va personar en la comissaria el pare del xic, i el jove va ser posat en llibertat sense advertència , encara que «em van instar també a parlar en castellà», afig el pare.

FONT:
Levante-EMV
________________________________________

Desconnectat

 

#5 13-07-2007 03:05:47

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Data:         març de 2005
  Agressor:  UGT-UTO de l'O.N.C.E. .
  Adreça:    C/ Marqués de la Ensenada, nº 33
  Població:   12003 Castelló de la Plana
  Telèfon:     964.22.48.06
  Web:          www.once.es



ELS FETS:
  Després de les darreres eleccions sindicals al Comitè d'Empresa de l'Agència provincial de l'ONCE de Castelló, l'STPV-Intersindical Valenciana, a les quals es presentava per primera vegada obtingué un representant.
El passat dia 11 de març en la constitució formal d'aquest Comitè, el representant legal de l'STPV-Iv dels treballadors i treballadores de l'ONCE, invident, duia un assessor del sindicat amb la fi de poder ajudar-lo en la lectura dels documents i prendre notes; amb aquest fi es va presentar un escrit acreditant que aquesta persona havia estat legalment nomenada pel propi sindicat.
Davant l'escrit, el President en funcions, membre d'UGT, es va negar a llegir-lo perquè estava en valencià, i el mateix van fer la resta de representants del sindicat UTO-UGT, exigint que es presentara en "espanyol". El representant de l'STPV-Iv ha al•legat que l'escrit estava en una de les dues llengües oficials autonòmiques i per tant no tenia el perquè traduir-lo, afegint que si ell havia respectat en tot moment que cadascú s'expressés amb la llengua oficial que estimava oportú demanava el mateix respecte.
Tot seguit, el President en funcions va indicar a l'assessor de l'STPV-Iv, present en el Comitè, únicament i exclusiva per poder prestar ajuda al representant legal, oficialment escollit en les darreres eleccions, com així s'ha manifestat repetidament, que abandonara la sala perquè no era treballador de l'empresa.
Davant aquesta situació el representant de l'STPV-Iv va advertir que de quedar a soles hauria d'abandonar també la sala; i així va fer davant la negativa de l'UGT; no obstant es va demanar que constara en acta tot el que allí va passar i l'STPV-Iv va anunciar que recorrerà per la via jurídica aquesta actuació antisindical i antidemocràtica.

Castelló 14 de març de 2.005
José Rubio
Representant de l'STPV-Iv de l'ONCE

FONT:
Anna Notícies

Desconnectat

 

#6 13-07-2007 03:16:45

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Data:         20 d'abril de 2005
  Agressor:  Bancaja
  Adreça:    Plaza Tetuán, 23 
  Població:   46003 Valencia
  Telèfon:     96 387 58 64
  Web:          www.bancaja.es



ELS FETS:
"BANCAJA" està promocionant el seu canvi d'identitat corporativa. Ara, definitivament, ha deixat de dir-se "BANCAIXA". Ha renegat de la seua doble denominació i ha optat per un únic nom, en castellà. Tot i ser una caixa d'estalvis valenciana.

Aquest és el significat de la "valenciania" del directius del PP que governen Bancaixa, una castellanització ràdical i sense complexos.

FONT:
Levante-EMV
________________________________________

Desconnectat

 

#7 13-07-2007 03:17:56

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Data:         12 d'octubre de 2005
  Agressor:  Canal 37 TV. Alacant (L'Alacantí)
  Adreça: C/ Metalurgias, 9 - 03008 Alacant
  Població:   Alacant
  Telèfon:     965 100 955 - 965 100 773
  Web:           


ELS FETS:
Canal 37 censura el valencià en la retransmissió dels Moros i Cristians del Campello.

La comparsa “Non Bèbéc”, que ostenta la capitania de la mitja lluna en les festes de Moros i Cristians del Campello, presentarà el proper dilluns, davant la Junta Festera, una queixa contra el Canal 37, “Televisión de Alicante”, pel tracte discriminatori sofert per dos dels seus socis. L’incident, segons refereixen els protagonistes, ocorregué la nit del passat dimecres, dia 12, quan els festers, a requeriment de la directiva de la junta de Moros i Cristians, procedien a col•laborar, amb els seus comentaris sobre el “boato” i la història de les agrupacions capitanes, en la retransmissió televisiva de la “Entrada de comparses”, dels festejos majors de la localitat. El motiu de la censura, d’obvis propòsits xenòfobs, no és altre que la negativa del responsable de l’emissió, Vicente Sol, a que Mari Àngels Lucas i Antoni Gilabert, realitzaren els comentari en valencià. Prohibició de la que fou testimoni Vicente Gomis, capità moro eixint i vicepresident de la junta festera. Davant aquesta situació de clara conculcació d’un dels drets fonamentals de qualsevol ciutadà, la llibertat de expressió, reconeguda per la Constitució i l’Estatut d’Autonomia, l’esmentada parella manifestaren el seu malestar a la comparsa “Non Bèbéc”, que dilluns ho farà davant la Junta Festera i l’Ajuntament del Campello, pel que consideren un atemptat a la nostra llengua vernacla, el valencià (denominació que rep l’idioma català al País Valencià), sofert per unes persones valencià-parlants, en un poble ubicat dins d’un àmbit territorial que reconegué, fa més de vint anys, el valencià com a llengua oficial.



FONT:
Vilaweb - El Campello
________________________________________

Desconnectat

 

#8 13-07-2007 03:23:23

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Data:         20 de setembre de 2004
  Agressor:  FARMACIA J.L. ARQUES SOLER.
  Adreça:     Avinguda d'Holanda, s/n (Baixos de l'Edifici Índalo)
  Població:   PLATJA DE SANT JOAN (L'Alacantí)
  Telèfon:     965.164.564
  Web:          Clic ací



ELS FETS:
  Una clienta d'una farmàcia de la Platja de Sant Joan (Alacantí) va ser expulsada dilluns passat del comerç per expressar-se en valencià. Els dependents es van negar a atendre la dona mentre no canviara de llengua i no van voler facilitar-li -en primera instància- el full de reclamacions, segons va apuntar ahir l'afectada, A.O., de 30 anys. La clienta, que va haver de patir els crits del propietari i d'una empleada, denunciarà els fets a Consum i al Col•legi de Farmacèutics.
  A més, cal fer constància de les males maneres usades, ja que acabaren demanant a crits a esta persona que se n'anara de l'establiment amb l'excusa de "aquí no se atiende en valenciano". Però el que resulta més greu és que no facilitaren a esta persona el full de reclamacions per tal que observara la queixa que volia efectuar. Això, òbviament, és una flagrant vulneració dels drets que qualsevol ciutadà o ciutadana tenim com a usuaris o usuàries.

FONT:
El Mundo, Alacant 22 setembre 2004

Desconnectat

 

#9 13-07-2007 08:27:09

LarsenAlacant
Membre

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

jejeje, crits i que no retransmitiren a la gent parlant en valencià? A Benidorm han hagut caps trencats per això...

A 1997 a un xic que va demanar "una fanta de taronja" li van traure un bat i li van pegar al cap amb ell, deixant-lo al terra. Per no parlar de no renovacions de contractes, xerrades amb el cap del treball, etc etc. Vos copie una cosa que va passar a un militant d'Endavant a Alacant:

El passat 6 de març un jove que es troba estudiant en Alacant va ser humiliat i amenaçat per la Policia Nacional pel simple fet de parlar en català. Aturat quan circulava en ciclomotor, l'actitud dels agents en parlar-los en valencià va ser violenta i insultant. “No te entiendo”, “no me hables con tu lengua”, “estoy hasta los huevos de los independentistas”, “si no tienes el dni te vamos a llevar al furgón y a comisaría”, “si continuas hablando en valenciano te doy dos hostias”, van ser algunes de les frases amb que la Policia Nacional el va humiliar. Lluny de ser un fet aïllat, les agressions que hagué de patir aquest veí de la nostra ciutat certifiquen tant el caràcter feixista de les forces policials com la situació de la llengua catalana en Alacant. Per un costat, la resposta violenta dels agents ens demostra el seu tarannà repressor i el continuisme amb un règim franquista que només alguns creuen que ja ha acabat. Per l'altre, el menyspreu cap a la llengua pròpia de les alacantines no deixa de ser un reflexe de la política imposada a la ciutat en aquesta qüestió, que es fonamenta en negar la simple existència de la llengua catalana a Alacant i en propiciar a curt termini la seua desaparició. En efecte, la política diària de les institucions alacantines (Ajuntament, Diputació, Generalitat...) és la d'incomplir les seues pròpies lleis, fent un ús quasi exclusiu del castellà i relegant el valencià a un espai marginal i decoratiu. Una dinàmica que, també s'ha de dir, no és més que el projecte històricocultural de les classes més reaccionàries de l'estat espanyol.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#10 13-07-2007 12:45:34

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Larsen hi ha molta feina a fer i sobretot a la teua ciutat.

Desconnectat

 

#11 13-07-2007 14:46:40

LarsenAlacant
Membre

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

I tant...


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#12 13-07-2007 15:37:12

pv300
Membre

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

la veritat si que hi ha faena per alli...


Per un País Valencià sense blavers! Visca els PPCC!!

Desconnectat

 

#13 14-07-2007 02:44:35

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Vomitiu, tot això. A un blaver mai li passarà això?


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#14 14-07-2007 10:10:31

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

La majoria dels blavers sempre parlen castellà XD i si no, a la mínima canvien de llengua, nosaltres som els que la defenem a ultrança front a l'ocupant.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#15 14-07-2007 18:51:34

alacantí
Administrador

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Agressor: ERC
Agredit: BNV
Lloc: molts pobles del País Valencià
Els pobres votants nacionalistes i alguns més que creien en una opció valenciana, pròpia han vist com els maleïts catalanòfils, amb diners del Principat han muntat la paraeta electoral d’ERC. Recolzat per Dalai Lama local, Eliseu Climent Rimpotxe, segon Dan en la dinastia de la reencarnació de Sidharta. Al crit de “Som catalans, no valencians!” ens han furtat els vots necessaris per conquerir el poder i alçar-nos amb la victòria final. Demanem la beatificació de Carod Rovira i Agustí Cerdà, i el seu confinament immediat al Vaticà, a la secció d’impossibles. Gràcies per la vostra comprensió. Si coneixeu algú d’ERC, no doneu-li diners ni alcohol.

Desconnectat

 

#16 14-07-2007 19:41:35

LarsenAlacant
Membre

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

A tots els nivells, vergonyós.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#17 14-07-2007 21:38:36

Rogeta
Membre

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Data: 4 maig 2007
Agressor: el funcionari amargat de torn, a les oficines de tràfic
Adreça: trobe que esta pel carrer Jesús de València
Agredida: Jo mateixa
FETS:

Després de fer dues hores de cua a primera hora del matí, passe per informació i m'enfronte amb una dona, que seria natural de la manxa, li expose els fet que al meu permís de circulació han comés dues errades. Li vaig donar la relacmaciói per escrit, i li ho vaig dir clarament en valencià. Ella que pillava rotllos, me va dir: "me lo puedes repetir", i jo molt gustosament i amb un volum de veu més alt, li vaig repetir el fet pel qual estava alli i on estaven les errades. La dona igual, al remat me va dir: es que si no me hablas en cristiano no te puedo entender", i jo li vaig dir: vosté treballa per a una administració de l'Estat, i segons les ordenances municipals i l'estatut dels funcionaris, per a poder ocupar eixe lloc, ha de tenir almenys l'elemental de valencià. I si més no, almenys ja que esta cara al públic, hauria d'entendre'l, ja ni li demane que em responga en valencià, però almenys entendre'm. la seua resposta fou: vàyase a la otra ventanilla, igual alli le entienden"
Al remat un funcionari valenciano-parlant es va oferir a atendrem en valencià i solventar-me el problema.

"y asin son las cosas y asin se las hemos contao" . I ara dic jo, quina llengua parlen els cristians? Per que si jo estic batejà, se suposa que sóc cristiana, no?Jajajaja.

Desconnectat

 

#18 14-07-2007 23:15:11

LarsenAlacant
Membre

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Rogeta, has de parlar en llatí i d'esquenes, com volen els cristians.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#19 15-07-2007 04:08:57

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Rogeta vas fer molt bé, jo de segur que m'havera encès en flama viva i li havera dit més de quatre coses a l'ocupant eixa.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#20 20-09-2007 01:51:44

Antidrygan
Expulsat

Re: Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Menut fill de puta est usuari (san vicent ferrer)se agarra el nom de un sant  Ei petons nois i escric en la meua LLIBERTAT DE EXPRECIO EN LLENGUA VALENCIANA AUTENTICA OPRESORS tocat la figa

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Campanyes
  •  » Discriminació Il.legal Del Valencià A La Diputació D'Alacant

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.