#41 22-05-2007 21:24:02

gailencià
Membre

Re: Votació a València

L'únic que desitge és que el tripartit valencià (prenc aquesta expressió dels fatxes) siga estable i que governe durant mooooolts anys. No massa. Que si no, s'avesen i comença la corrupció. Votem al Compromís pel País Valencià!

Desconnectat

 

#42 24-05-2007 16:25:14

Rogeta
Membre

Re: Votació a València

L'anunci del PP a la ràdio, és mooooooolt patètic!!!! I sòls aconseguix crispar més la gent, prenent les absurdes idees que pregonen Cv i UV. Diuen: Ens llevaran nostra senyera? Ens faran parlar català? Destroçaran la nostra identitat? Per això i per moltes coses més vota Partit Popular.

Per l'amor de Déu!!!!! Però com poden arribar a ser tan rastreros?!!!!!! JO de recordar-ho m'entren ganes de plorar i tot!!!!!

Per altra banda, es una llàstima que ERPV, no es presente conjuntament amb el Compromís. Més que res, jo trobe que ja ho tenim bé de tant de PP i tant de PSOE. Són partits espanyols, i ja és hora que els valencians comencen a confiar (i no m'agrada ja esta paraula per que el PP l'empra a la seua campanya) amb els nostres partits propis. Tant PP com PSOE, ens han venut a Madrid, ens intenten traure fins la última gota de sang de la que el nostre país pot disposar. Entre unes coses i altres, s'ha quedat la casa per agranar, com es sol dir, i per això, trobe que esquerra hauria d'haver-se unit amb el Compromís. Pensar que PSOE és la manera de fer fora al PP, per mi no es gens viable. Penseu que a totes les fotos dels esdeveniments organitzats pel PP, ahi ha estat Pla, en un segon lloc, com a membre del partit de l'oposició, però ahi. I això, per molta força que vullga fer en contra del PP, per a mi es un descrèdit.
Després de la meravellosa barrera electoral del 5%, si Esquerra i Compromís s'haveren unit, seria una bona força contrària a les majories a les Corts, i molts dels nostres vots no es balafiarien. Haveren tigut més veu i més ressò, però d'aquesta manera si te pares a pensar que votant al Compromís pactarán amb el PSOE, per que això de PSPV ho veig molt dubtós, a mi em sembla que és baixar-se els pantalons. Vale que siga per llevar el PP, però fins a quin punt la fi justifica els mitjans??? Per que per a mi, el PSOE trobe que no s'aproparà molt a defensar res del que nosaltres preguem.

A les locals, jo mirant a altres pobles, felicitaria tant al Bloc com a Esquerra per que ho han fet "ole de mel ole de gust". Desconeixia el pacte de Sueca, que és penós, però castigar-lo per pactar, jo quà faig?!!!! A Silla, en tal de xuclar tots del pot i fer fòra al PSOE, estan UV, PP, Bloc, EU-Els verds. I això sí que és fort!!!

Desconnectat

 

#43 24-05-2007 20:26:56

el jonc
Membre

Re: Votació a València

Jo la veritat en aquestes alçades no entenc com encara n'hi ha personal que es pregunta perquè Esquerra no s'hi troba al Compromís. U s ho vaig a escriure molt resumidament (en altres fils d'aquest portal s'ha comentat llargament).

Esquerra Republicana no entra al Compromís perquè prèviament Esquerra li va traslladar a les altres forces la creació d'un pacte extrapolant Nafarroa Bai amb el nom de PAÍS VALENCIÀ SÍ. EU i Bloc no volgueres pels seus interessos.

Esquerra Republicana demana que el "Compromiso" no només s'extenguera a la Generalitat sinó també als municipis i ciutats (50 mil habitants en avant) d'arreu del País i sobretot que no només fos per aquestes eleccions sinó que fos de molts més anys. Cosa que ells van declinar i als fets actuals em remetisc.

I no m'enrotllaré més sobre aquest apartat perquè és escriure i repetir-se com l'all-i-oli i és preferible que us assabenteu que no pas pensar que Esquerra no vol entrar perque no li ve de gust. Raó molt simplista i alhora molt extensa per part de gent que no ens vol ni en pintura, però be això donaria per a un altre fil.

Esquerra Republicana presenta un projecte clar, d'esquerres i de país i no com altres. Estic fent campanya per Esquerra, principalment per la ciutat de València i denote molta receptibitat pel nostre projecte i marca i això m'alegra i em fa més gana per treballar per la nostra terra.

El que diu continuament ADÉU PP és senyores i senyors, perque en algun moment els hauran dit que HOLA PP, així de clar. I la realitat és eixa en molts ajuntament importants del PV on el Bloc és clar protagonista, però be això és un altre cantar.

Si us agrada el vot útil o redirigit per enquestes i mitjans poderosos espanyols instal.lats en aquest país (és a dir tots) us recomanaria al PSOE perquè per la llei d'Hont els vosts que pòguera treure el "Compromiso" beneficiarien més al PSOE en nombre de diputats que el propi Compromiso i sinó doneu-li una ulladeta al nostre repartiment de vots-diputats.

Tranquils després del dia 27, ve el 28, el 29...i Esquerra estarà allà on les persones volen que estiga, la vida i la lluita continua...

Finalment m'anticipe donant les gràcies a les decenes de milers de valencians que confiaran i votaran lliurement sense coaccions, sense complexos de cap mena a Esquerra repùblicana en ajuntaments i Generalitat. Per un projecte d'esquerres real i de país.

Tindrem més regidors ho assegure.

PD He utilitzat el mot COMPROMISO perquè m'he trobat en barris de València enganxines d'aquest matrimoni de conveniència (s'enrecordeu dels capítols dramàtics abans de gestar-se el Compromís?) escrits en perfecte castellà i la marca electoral ho deia així COMPROMISO i no m'ho invente...

Salut i república

Última edició per el jonc (24-05-2007 20:29:22)


"Una llar sense llibres és com un cos sense ànima." M.T. Ciceró

Desconnectat

 

#44 24-05-2007 21:36:54

Rogeta
Membre

Re: Votació a València

Icullò!!!! Les meues més sinceres disculpes, so sorry per la meua ignorància en aquest tema.
Simplement que la famosa Llei D'Hont recolça a les majories, i si l'esquerra no supera la famosa barrera del 5%, no es que haurem balafiat el nostre vot, per què això al partit el recolçarà per treballar de valent, però la representació és important per fer fora el PP.
I com ja he dit, serà baixar-se els pantalons donar els nostres vots al PSOE, un partit que si no recorde mal sempre ens ha donat l'esquena i ens ha traït.

Desconnectat

 

#45 24-05-2007 23:50:52

puka
Administrador

Re: Votació a València

Gràcies per aclarir l'assumpte, el_jonc..


En serio hi ha un anunci del  PP dient això?? Seria més que denunciable... Que fort, quanta indecència... Estan desesperats per atreure vots del falangisme..
I el PP català del senyor Piqué què ha de dir de tot això????

Última edició per daniol (24-05-2007 23:51:26)

Desconnectat

 

#46 25-05-2007 10:46:53

pau_pv
Membre

Re: Votació a València

i que em podeu dir de EU? tambe es igual?

Desconnectat

 

#47 25-05-2007 15:48:23

Curial
Membre

Re: Votació a València

No estic d´acord amb el_jonc amb el tema del vot útil, i m´explicaré.

Votar al PSOE-PSPV o com collons es vullguen dir hui dia, pot ser vot útil si l´únic que es preten es fer fora al PP i potser paliar el nacionalisme espanyol més desbocat del PP. Però no és garantia de tindre un govern autonòmic ni d´esquerres ni valencianista, perquè el PSOE no ho és majoritàriamente (pot tindre gent dins que ho siga, però ja l´han jugada prou vegades per a no fiar-se del que diuen).
En canvi, votar a Compromís sí que és un vot útil (perquè està garantit que cada vot que se´ls done contribueix al seu grup polític parlamentari de Les Corts, ja que superen la barrera electoral i entren a aquestes, no com per exemple i malauradament, ERPV). Però és que a més de vot útil (perquè no es desperdicia al no superar la barrera del 5%), és un vot valencianista i d´esquerres, perquè Bloc i EU son així.
NO dic que no hi haja coses criticables a EU i al Bloc desde un punt de vista valencianista o d´esquerres. I la crítica és legítima i és sana. Però no es pot caure en dir que EU i Bloc no son valencianistes o d´esquerres, perquè això és simplement, fals, o una exageració demagògica.

I dic que el vot a Compromís és un vot útil perquè te una UTILITAT. Aquesta és la de fer que el PSOE-PSPV haja de pactar amb ells per a fer govern, i per tant, virar la seua política cap a posicions més acords amb el que pensem, cap a postures d´esquerres i valencianistes que, el PSPV de governar a soles, no tindria en compte.

Salut.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#48 25-05-2007 15:56:00

Curial
Membre

Re: Votació a València

Ah, i en quant a lo de "COMPROMISO"... doncs si que n´hi han enganxines en castellà supose... no sé si sabras que a València ciutat n´hi haguè inmigració castellana i andalussa durant el franquisme, i parlen castellà, lo qual no vol dir que no puguen votar a un partit d´esquerres i valencianista.
Eixa gent va vindre a viure en un moment en que no s´ensenyava la nostra llengua i de fet estava prohibida, reprimida, per tant no van tindre la oportunitat d´apendre el valencià, com tenen ara els inmigrants (castellans, andalussos, sudsaharians, magrebies, el que siga) al nostre País. Per això no em pareix una mena de "traició espanyolista" el intentar arribar a eixa gent també.
Igual prefereixes que eixa gent (castellanoparlants) que poden ser d´esquerres i respectar un projecte de futur valencianista votaren al PP? O al PSOE?

Preferisc un iaio de 80 anys d´esquerres, que parla castellà perquè va vindre de la Manxa i no tingué l´oportunitat d´apendre valencià (perquè es trobava prohibit, i a València capital la llengua majoritaria per desgràcia és el castellà), però que respecta la nostra llengua i vol que se la potèncie per a que a les noves generacions no els passe lo mateix que li va passar a ell... que un valencianoparlant d´alguna comarca, que vota al PP perquè diu que "ens han portat moltes coses bones a la comunitat".

Última edició per Curial (25-05-2007 15:56:40)


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#49 25-05-2007 16:22:33

el jonc
Membre

Re: Votació a València

Bones amic Curial, dues puntualitzacions. Primera el vot al COMPROMISO és un vot PER compromís´, si és de veres un vot útil però que amaga la coacció moral dels electors. M'explique algunes persones compromeses amb el País en tots els sentits que s'apropen molt més al projecte d'Esquerra triaran Compromís a les autonòmiques, perquè? doncs amb l'exemple t'ho explique molt clar eixes persones se senten amb l'obligació moral de votar eixa opció política i no Esquerra per això definisc vot coactiu o no lliure i acomplexat i no pas de qualitat com tu ben dius.

Em sorprenc, la quantitat de persones anònimes (castellanes i valencianes-parlants) que s'han interessat en el projecte d'Esquerra, sips amic gent d'esquerres (sense ideologia clarivident)i que vol un canvi de debó i torne a fer èmfasi de debó. T'ho vinc a dir perque m'he trepijat barri per barri de la ciutat de València fent campanya per Esquerra Republicana. Bona notícia, no creus?

Sobre les engatxines fent servir en castellà en València ciutat, doncs xe que vols que et diga, ales zones castellano-parlants aniria be però a les zones valenciano-parlants, tinc els meus dubtes, així crec jo que no anem bé. Com t'he dit he parlat amb gent castellano-parlant i s'ha dut revistes amb el programa d'Esquerra (personalitzat per barris) i s'ho llegien gustosament o també gent coneguda del meu barri del Cabanyal on també n'hi ha gent castellana i no m'han dit que haguen tingut problemes i és més hem parlat de punts programatics enregistrats via revistes i d'altres materials i tot en català.

Comencem a normalitzar-nos i torne a repetir despres del dia 27 vindran els dies successius i Esquerra passe el que passe estarà present i cada vegada més en més racons del País Valencia.

Som com som d'esquerres i de País en tots els seus conceptes. L'alternativa real i útil.


Salutacions

Última edició per el jonc (25-05-2007 16:23:45)


"Una llar sense llibres és com un cos sense ànima." M.T. Ciceró

Desconnectat

 

#50 25-05-2007 16:37:04

el jonc
Membre

Re: Votació a València

Per cert una última cosa, tu o alguns de vosaltres que sigueu de la ciutat de València, per a l'alcaldia de València votareu Compromís? No perque no existeix... I et dic una cosa tan important es Rita com Camps com Rus etc etc.

Vinc a dir perque Joan Mansanet (Bloc) està com a número 15 a les llistes del PSOE poc valencianisme podrà fer, això t'ho assegure.

Et done una possibilitat Josep Heras per Esquerra Republicana a la batllia de València.

Salutacions a tothom


"Una llar sense llibres és com un cos sense ànima." M.T. Ciceró

Desconnectat

 

#51 25-05-2007 21:33:25

Curial
Membre

Re: Votació a València

Hola el jonc:
Has de diferenciar un punt prou important. Molta gent que com tu dius, potser votaria ERPV, però voten Compromís perquè dubten de que ERPV pase la barrera del 5%, no ho fan per "coacció" o per "complexe". Ho fan per que és PRÀCTIC, que és molt diferent. No estan coaccionats a votar Compromís, perfectament podrien votar ERPV, però en l´exercici de la seua lliure voluntat, potser vegen que té més efectivitat reforçar una opció valencianista i d´esquerres que de segur entrarà a les Corts, que no pas votar una opció amb la que potser fins i tot s´identificarien més, però té el perill de ni tan sols obtindre escons en les Corts. Per lo tant els vots que es dediquen a ERPV, a nivell EFECTIU es quedarien en res.

Això no vol dir que pense que qui vote a ERPV estiga fent mal. A mí em pareix genial que se´ls vote. El que no es pot fer és considerar que, si una persona es decanta per una opció més pràctica, ja estiga traint les seues idees, o està acomplexat o algo així.

Primer de tot que no considere que la meua postura política es limite a la papereta que deposite el 27 de maig. La meua postura va més enllà, i va desde les manifestacions a las que acudisc, fins a l´idioma que parle i tracte de fomentar, el tracte que li done a la resta de la gent, l´actitut crítica amb la informació que intente tenir i moltíssimes coses més. La meua papereta és un reflexe de tot allò que hi ha darrere, i no al reves. I igual amb la gent que decideix votar a Compromís, estaran tan compromesos amb el seu país (valga la renundància) com abans, només que hauran optat potser per una postura pràctica davant la més desitjable que seria ERPV.

La meua situació personal és fins i tot diferent. Jo no crec en aquest sistema, ni en la democràcia, ni la socialdemocràcia que representa ERPV (tot i que respecte al 100% a la gent que si que crega en això). Estic més a prop de postures àcrates i llibertaries. Aixina que ni tan sols votar ERPV aniria amb mi del tot. Però com reconec que el vot pot tindre efectes REALS en quant a la composició de govern, i per tant, de decisions que després acaven afectant-me a mi, a la meua societat, al meu país, a la meua cultura... crec que no fa mal votar (davant l´abstencionisme actiu que defenen alguns anarquistes). I com que vull que el vot tinga alguna efectivitat, em pareix que l´opció més raonable en aquestos moments d´acord amb la meua postura política és la de votar a Compromís.

Em pareixeria genial que tant ERPV com EU i Bloc pogueren traure representació parlamentaria, i així configurar un govern més plural (perquè pense que això sempre enriqueix). Però a hores d´ara, per desgràcia i per injustícia, això no és possible al nostre País, no només per la falta encara d´arrel d´ERPV, sino per la maleida barrera del 5%. I fixat que Compromís defensa la retirada de la barrera del 5%, entre d´altres coses. Pense que és un bon primer pas per a canviar coses al nostre país. Qui sap si algun dia podrem vore a molts més partits representats que el bipartidisme xungo de PSOE i PP. Però hui en dia, per a aconseguir les coses, primer s´ha de ser pràctic, crec jo.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#52 26-05-2007 01:14:48

-àlex-
Membre

Re: Votació a València

Jo ara mateix porte pegatines d´esquerra i estic fent "campanya" per ells. Perk crek k aço de I love vlc,o, perquè tu vols, valencians republicans d´esquerres COM TU. Crec que erpv està utilitzant bé la seua campanya de merchandising encara que s´haja despertat al final. Però encara nose perqué no es va juntar amb COMPROMÍS. Potser no es posaren d´acord en diferents punts però és una pena el que no puguen sobrepassar la barrera del 5%

Si el pp perd les eleccions: Tothom a les 11.15 en la seua seu amb mocadors per acomiadar-los
ADÉUPP= tmb gran idea


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#53 26-05-2007 01:17:54

Joan_1707
Membre

Re: Votació a València

Jo eixe anunci del PP tambe l'he sentit a la radio, si no es perque al final diu VOTA PP em pensava que parlava el mateix Sentandreu...
S'hi veu que el PP veu que el vot mes ultra i anticatala el te perdut i s'han llançat en l'ultim moment per a intentar recuperar-lo.
Espere que aquest sector ultra no siga lo suficientment gran com per a que es complisquen les enquestes que publica el Levante.

Desconnectat

 

#54 26-05-2007 23:19:09

sendoh
Membre

Re: Votació a València

àlex, vols dir que compromís pel país valencià es va separar d'un altre partit.
Si açó es així, de quin partit s'han separat, m'agradaria saber-ho.

Desconnectat

 

#55 26-05-2007 23:20:21

sendoh
Membre

Re: Votació a València

Ah, i salutaciones, que sóc nou açí.

Desconnectat

 

#56 26-05-2007 23:31:59

batiste_ceba
Membre

Re: Votació a València

jo crec que el que dui alex es que ERC-ERPV no s'ha juntat amb compromis.Y aço a sigut perque ERC-ERPV volia fer una unio mes llarga


aquesta societat m'ha fet parlar castellà,pero aixo te remei...VISCA LA TERRA LLIURE!!!-http://www.aplecvcf.com-Valencianisme del bo,sense blaverisme,sense merda...tot VCF,la web dels valencianistes que se senten valencians sense haver de sentir-se espanyolshttp://www.maulets.org/imatges/cap/unimnos.gif

Desconnectat

 

#57 27-05-2007 00:07:42

sendoh
Membre

Re: Votació a València

Batiste, terra lliure no era un grup terrorista??

Desconnectat

 

#58 27-05-2007 00:12:49

batiste_ceba
Membre

Re: Votació a València

era,pero si has escoltat el disc en moviment de obrint pas,o has anat a algun concert d'ells,entre altres llocs,hauras escoltat VISCA LA TERRA LLIURE,VISCA LA TERRA LLIURE,VISCA LA TERRA LLIURE,VISCA VISCA VISCA,VISCA TERRA LLIURE!!!!es nomes com un crid de "guerra",la guerra que per damunt de tot,deu de ser pacifica


aquesta societat m'ha fet parlar castellà,pero aixo te remei...VISCA LA TERRA LLIURE!!!-http://www.aplecvcf.com-Valencianisme del bo,sense blaverisme,sense merda...tot VCF,la web dels valencianistes que se senten valencians sense haver de sentir-se espanyolshttp://www.maulets.org/imatges/cap/unimnos.gif

Desconnectat

 

#59 27-05-2007 10:08:09

Joan_1707
Membre

Re: Votació a València

sendoh....tu no seras el mateix "sendoh" que escriu a FalangeFreedom veritat??

Desconnectat

 

#60 27-05-2007 10:45:08

batiste_ceba
Membre

Re: Votació a València

nomes llegir el forum d'eixa web em fan mal els ulls...quant borinot n'hi ha solt pel mon..
LOLOLOLOLOLO BATISTE!!!!!!
LOLOLOLOLOLO MES MES MES MES!!!!!


aquesta societat m'ha fet parlar castellà,pero aixo te remei...VISCA LA TERRA LLIURE!!!-http://www.aplecvcf.com-Valencianisme del bo,sense blaverisme,sense merda...tot VCF,la web dels valencianistes que se senten valencians sense haver de sentir-se espanyolshttp://www.maulets.org/imatges/cap/unimnos.gif

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.