#1 20-05-2007 01:02:11

Tizona
Membre

Una nova esperança.

Un estudi universitari considera “molt probable” un canvi electoral el 27 de maig

Un estudi universitari, dirigit pel catedràtic d’Estadística de la Universitat de València José-Miguel Bernardo, considera “molt probable” un canvi electoral el 27 de maig en les autonòmiques. Les conclusions s’han presentat aquest divendres en un acte organitzat per la Fundació Societat i Progrés al col·legi major Rector Peset. L’estudi científic ha estat presentat pel professor Joaquín Azagra.

L’estudi està basat en 1.874 entrevistes domiciliàries, realitzades entre els últims dies d’abril i primers de maig. A diferència d’altres enquestes publicades, Bernardo ha explicat que el seu és un treball científic fonamentat en una “metodologia baiesiana objectiva”. D’acord amb els resultats, el resultat més probable per a les eleccions autonòmiques atorga 47 diputats al PP, 43 per al PSOE i 9 per al Compromís pel País Valencià. En qualsevol cas, l’informe ofereix una forqueta de probabilitats, on el PP obté, com a màxim, 49 escons, un per davall de la majoria absoluta.

José-Miguel Bernardo ha explicat que la diferència essencial entre el seu estudi i les enquestes publicades darrerament es troba, d’una banda, en la selecció dels segments de població per a la realització del treball de camp. D’altra banda, l’assignació d’escons dels indecisos i d’aquells que no responen s’ha efectuat ací segons un model baiesià “que utilitza edat, gènere i nivell d’estudis com a covariables”. El director del treball ha oferit com a dada, per exemple, que ha realitzat vora d’un milió d’integrals per a l’assignació d’escons.

Bernardo és doctor per la Universitat de Londres, membre electe de l’Internacional Stadistical Institute, i catedràtic de la Universitat de València.

Les principals dades de l'estudi es poden consultar en el document adjunt.

¡VISCA LA TERRA LLIURE!

Desconnectat

 

#2 20-05-2007 10:02:35

ixader
Membre

Re: Una nova esperança.

És per això que hem d'anar a votar, la cosa estarà molt justa i potser no puguem aguantar 4 anys més de pelotazos immobiliaris. Dóna igual a qui votessem si no és el PP, però per a aixo hem d'anar a votar el dia 27

Desconnectat

 

#3 20-05-2007 11:29:14

Re: Una nova esperança.

Les enquestes es depen qui les faja


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#4 20-05-2007 12:22:21

puka
Administrador

Re: Una nova esperança.

Com que el document original adjunt de la notícia a www.uv.es està una mica mal (invertit), hi ha una versió millorada a:
http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwe … lencia.pdf

Última edició per daniol (20-05-2007 21:34:31)

Desconnectat

 

#5 20-05-2007 13:47:05

ixader
Membre

Re: Una nova esperança.

Per si, en teoria, ho ha fet un catedràtic d'estadistica, ha de tenir una certa validesa...no obstant, no coneixo la tendència ideològica de la Universitat de València.

Desconnectat

 

#6 20-05-2007 17:58:26

Re: Una nova esperança.

La Universitat de València no es deixa manipular pel PP...Home, hi ha de tot. Jo done estadística a la carrera i la majoria del professorat de la facultat d'economia és d'esquerres.


Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres
                                                                                            Joan Fuster, 1922-1992

Desconnectat

 

#7 20-05-2007 19:17:13

Tizona
Membre

Re: Una nova esperança.

Vaig estudiar al campus de Burjassot la primera carrera i la segona que estic estudiant també. He tingut professors de la facultat de matemàtiques- entre ells, a Bernardo-, biología, física i química. Ningú de dretes.

La universitat es el centre neuràlgic de la lluita contra la classe política de la dreta i un dels pocs òrgans que queden que no estàn manipulats pels polítics en general. Son els primers defensors de la unitat de la llengua i tot aixó es veu ara i s´ha vist al llarg de la història sempre. Hi hauràn excepcions, però es la tendència general i jo he tingut l´oportunitat de comprobar-ho al llarg de molts anys. També sé que passa el mateix a les facultats de filología.

Si el resultat es de 47 escons per al PP, de 43 per al PSPV i de 9 per a BLOC-EU i PSOE i BLOC -EU pacten, la dreta s´en va a fer la mà.

Com deia algú per ahí, tothom a votar i a canviar el panorama.

¡Països catalans!

Desconnectat

 

#8 21-05-2007 16:08:33

olocaui
Membre

Re: Una nova esperança.

pero no traicioneu els vostres ideals, pero votar al PsoE, ja que tambe no son de fiar, voteu a EU, que defen mes els nostres interesos i son la 3 potencia, aixì pactaran.


Estic fart d'haver de demanar perdo per existir!! (Joan Fuster)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.