#1 19-05-2007 12:36:54

drygan
Membre

"Vendo costo del güeno"

Notícia en el Pais
"Vendo costo del güeno"

La policia deté a Badalona a un home per vendre droga a menors amb publicitat que repartia prop d'un institut
JESÚS GARCÍA - Barcelona - 24/04/2007


Vota Resultat 319 vots
Gens millor que una bona campanya de publicitat -directa, precisa, senzilla- per a ampliar horitzons en el sempre difícil mercat del "trapicheo". És el que va deure pensar Marcos R. I., de 32 anys, quan va decidir començar a repartir fullets pel barri de Sant Roc de Badalona. En els papers, escrits a mà i amb caligrafia infantil, aquest home oferia als potencials clients el seu producte estrela: "Costo del gueno". Traduït: haixix de qualitat.

La notícia en altres webs

La nota està plagada de faltes d'ortografia i de despropòsits lingüístics. Són tantes les puntades al diccionari i a la gramática que, de fet, sembla més bé la paròdia d'un text mal escrit. Tant és així que, quan agents dels Mossos d'Esquadra van descobrir que hi havia desenes de papers distribuïts per carrers i places de Sant Roc, van pensar que es tractava d'una broma. Però no. "És una persona analfabeta; no és que simuli que no sap escriure, és que no sap escriure", explica un portaveu de policial.

La fulla en qüestió és prolijo en detalls i permet a qualsevol localitzar el punt de venda d'haixix. Marcos, dedicat al "menudeo" i amb antecedents per robatori, assenyala molt clarament que només ven el seu costo "ha chabale rollao [a nois enrollats, o sigui, de tracte agradable i que no donin problemes]" i demana recomana "no venir lo menore". Així i tot, la policia autonòmica ha comprovat que Marcos també venia substàncies estupefaents a menors d'edat. No en va la seva casa, que feia les vegades de centre distribuïdor, està situada molt prop de l'institut de secundària Eugeni d'Ors.

L'estrany màrqueting d'aquest individu excloïa telèfons mòbils i adreces de correu. Calia anar personalment. Per a això, el peu de pàgina l'autor afegeix un plànol en els quals apareixen dibuixats tres blocs de pisos. Una fletxa indica el lloc de trobada. El mapa conté fins a punts de referència per a orientar-se; per exemple, el citat "tituto".

El comprador havia de "esperar al lao de la bentana de darrere de la meva casa i en el banc d'assentar-se", que també estan dibuixats en el plànol. Això sí, era necessari comportar-se amb discreció per a evitar que la transacció acabés mal: "No cridar l'atensíon o no la seva embeno na ", adverteix escuetamente el foli.

Finalment, el client havia de "silvar o cridar-me". Era llavors quan l'home sortia "po la bentana" i venia el costo. "Val 20 uros una barrita", apunta el text. "Ta bíen ". Marcos mostrava així la seva satisfacció per l'excel·lent relació entre el preu i la qualitat de la seva costo.

En la fulla volant no només apareixen els plànols amb noms de carrers, sinó també el seu propi nom: "Em dic Marcos", indica amb total despreocupació. Davant tan evidents pistes, els Mossos no van tenir massa problemes per a detenir-li per un delicte de tràfic de drogues. Ho van fer el dijous. Sigui per efecte de la publicitat o no, el cas és que els agents van comprovar 12 transaccions en una tarda. Algunes, amb menors. Com la "barrita" va a 20 "uros" la unitat, això significa que Marcs es va fer 240 euros de caixa en unes hores, 240 euros. El dissabte va passar a disposició judicial.
http://img59.imageshack.us/img59/9458/20070424elpcat2fd0jb6.jpg

Última edició per drygan (19-05-2007 12:37:32)


http://img529.imageshack.us/img529/134/anagramaokvioh0.jpg
BLAVERS A FER LA MÀ!!!!!

Desconnectat

 

#2 19-05-2007 14:03:29

-àlex-
Membre

Re: "Vendo costo del güeno"

Qué bo.. però que pinta açó aquí?¿¿???


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#3 19-05-2007 14:51:02

Re: "Vendo costo del güeno"

XDDDDDD Una notícia, es que és l'amo eixe camello, mira com escriu big_smilebig_smile
Que conste que estic totalment en contra de la droga.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#4 23-05-2007 19:39:54

Curial
Membre

Re: "Vendo costo del güeno"

Està millor escrit en castellà que com escriuen els blavers el valencià! hehehehe


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#5 24-05-2007 13:48:37

podencouno
Membre

Re: "Vendo costo del güeno"

Si els blavers descobrixen açò igual es pega per dir que es un altra llengua diferenciada de la castellana i la promouen com la seva dient "jo escric com parle, que és valencià, no català!

Desconnectat

 

#6 27-05-2007 00:02:56

sendoh
Membre

Re: "Vendo costo del güeno"

Jojojo qué bo.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.