#1 14-04-2007 10:15:23

incar
Membre

Documental de Terra Lliure al 33

Per a tots aquells interessats i si encara no han llevat el canal, per el canal 33 emeten aquesta nit (22.15) un documental titulat "TERRA LLIURE, PUNT FINAL". Seria interessant que algú el gravara en format digital i que el compartira per a tots.

http://multi.tvcatalunya.com/tvcmult/224451539.jpg
El dissabte 14 d'abril, "El documental" emetrà "Terra Lliure, punt final", una coproducció de Televisió de Catalunya amb Batabat, dirigida per David Bassa.

"Terra Lliure, punt final" és el primer documental que explica la història completa de l'organització armada Terra Lliure, des del seu naixement, el 1979, fins a la seva dissolució definitiva, el 1995. Al llarg de 70 minuts, els principals fundadors, dirigents i militants de l'organització reflexionen, per primer cop, sobre els motius que els van dur a l'activisme armat i tot el procés de creació de Terra Lliure.

Així, per primera vegada, es detalla davant d'una càmera de televisió els contactes amb ETA, els intercanvis d'armes, els entrenaments, la mort d'activistes manipulant explosius i els debats interns de l'organització. També apareixen, com mai abans havien aparegut en un mateix treball, dirigents enfrontats i enemistats arran de les expulsions i divisions dins de Terra Lliure, com Josep Serra "Cala", Jaume Fernández Calvet, Carles Sastre, Xavier Barberà, Frederic Bentanachs, Carles Benítez, Josep Musté i David Martínez, entre d'altres.

El context històric i polític és explicat per politòlegs, historiadors i els principals dirigents polítics de l'època, com l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Francesc Martí Jusmet, el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, o l'exsecretari general d'ERC Àngel Colom.

Terra Lliure va existir durant setze anys, del 1979 al 1995, en què es van cometre més de dos-cents atemptats, que van provocar una víctima mortal i desenes de ferits, alhora que l'organització perdia un militant mort a trets de la policia i tres activistes més mentre manipulaven explosius a punt de ser col·locats. Durant tots aquells anys, la policia va detenir més de tres-cents independentistes acusats de pertànyer o col·laborar amb Terra Lliure en una dinàmica que va tenir el seu punt final el 1996 quan l'últim govern de Felipe González va indultar els presos de Terra Lliure i va donar per tancada la història d'aquella organització independentista armada.

Fitxa tècnica:
Direcció i guió: David Bassa
Realització: Sergi Guix, Sergi Sala
Assessorament realització: Dani Camon
Fotografia: Sergi Guix, Sergi Sala
So directe: Mercè Bretcha
Producció: Marc Roma
Actors: Marc Vila, Sergi Vila, Sergi Domenge, Eudald Roca, Albert Vaquer
Agraïments: Erik Gandini, Tarek Salek, Josep Miquel Bolló, Daniel Gómez, Marià Pou, Elèctrica Vaquer S.A., Ajuntament de Ripoll, Brigada Municipal Ripoll, Policia Local de Ripoll, Òscar Caldera

http://www.tv3.cat/ptvcatalunya/tvcItem … ccio=tvcat

Desconnectat

 

#2 14-04-2007 10:41:17

Re: Documental de Terra Lliure al 33

Que algú me'l grave sad


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#3 15-04-2007 00:09:00

ixader
Membre

Re: Documental de Terra Lliure al 33

JA s'ha fet el documental. Parla sobre la història de l'organització d'una manera totalment objectiva (no com s'ha vist en recents documentals on s'han passat la objectivitat per la porta del Sol) i bastant detallada, sense callar-se que una part dels dirigents de Terra Lliure ara són militants d'Esquerra Republicana (inclús alguns com Xavier Vendrell tenen llocs importants dintre del partit).

Desconnectat

 

#4 15-04-2007 01:22:52

pontet
Membre

Re: Documental de Terra Lliure al 33

d'acord amb tu ixader, pero en la meua opinio s'ha fet poc incis en els fets i en els suports de terra lliure al pais valencia

salut i pais


http://img252.imageshack.us/img252/2072/deniareiallgys0.jpg

Eixiu tots de casa que la festa bull, feu dolços de nata i coques de brull, polimenteu fustes i emblanquineu murs perquè Carles d'Àustria ha jurat els Furs.

Desconnectat

 

#5 15-04-2007 11:09:11

ixader
Membre

Re: Documental de Terra Lliure al 33

Tens tota la raó pontet, he trobat a faltar l'aparició dels valencians de terra lliure, encara que s'ha dit que també van haver atemptats a València i que el segon mort que va tenir terra lliure va ser valencià.

Desconnectat

 

#6 15-04-2007 11:38:18

Re: Documental de Terra Lliure al 33

El del meu avatar, Antoni Villaescusa, era de Quart de Poblet i va morir a Alzira. Va morir el 1984 en esclatar-li un artefacte a les mans.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#7 15-04-2007 15:37:54

ixader
Membre

Re: Documental de Terra Lliure al 33

Exacte es aquest el que va morir militant a Terra Lliure

Desconnectat

 

#8 30-04-2007 02:08:53

Re: Documental de Terra Lliure al 33

El documental de Terra LLiure el vénen aquest mes en la revista SÀPIENS, en DVD en companyia del número de maig (número 55 de la revista)
.
Si us interessa supose que es podrà demanar a alguna llibreria o bé ací teniu enllaços:

www.sapiensdigital.com

telèfon d'atenció al client
902 15 10 50
93 389 94 58


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#9 30-04-2007 02:24:37

Re: Documental de Terra Lliure al 33

Aquesta notícia l'he trobada en el fòrum d'Estat Català

El PP considera que el documental sobre Terra Lliure feia "apologia del terrorisme"

Font: http://www.eldebat.cat/cat/viewer.php?IDN=7832

http://www.eldebat.cat/cat/img2/Terra-Lliure-docum.jpg


La compareixença del director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), Joan Majó, al Parlament ha estat aprofitada pel Partit Popular per atacar la televisió pública a causa de l'emissió del documental Terra Lliure. Punt final. El diputat del PP Daniel Sirera ha denunciat que el treball, dirigit pel periodista David Bassa, feia "apologia del terrorisme" i transmetia una visió "bucòlica" de Terra Lliure. El director de TVC, Francesc Escribano, s'ha defensat afirmant que l'interès del treball és que reflectia "una pàgina de la nostra història" que no s'havia comentat prou i ha subratllat que ha passat prou temps per parlar-ne de forma "periodística i històrica".

Escribano també ha assenyalat que el documental era obra de dues productores independents i ha volgut deixar clar que una cosa són les declaracions dels entrevistats i una altra la línia editorial de la cadena. En aquest sentit, ha volgut recalcar que diumenge s'emetrà un treball sobre La Falange, i això no significa que TV3 en faci apologia. Sirera ha titllat el treball de "lamentable" i ha denunciat que associava "terroristes" amb "patriotes catalans" i que es parlava "d'accions armades" en comptes "d'atemptats". El líder de C's, Albert Rivera, de la seva banda, ha lamentat que no es recullís la veu de les víctimes, obviant que el documental parlava amb una dona que va patir diverses ferides a causa d'un atemptat de Terra Lliure, i que en menys de quinze dies s'hagi entrevistat a TV3 membres de Sobirania i Progrés i del Moviment de Defensa de la Terra (MDT).


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#10 30-04-2007 14:05:10

Darmagon
Membre

Re: Documental de Terra Lliure al 33

Ja esta  compartit a la mula  si ho busqueu ho trobareu.

Última edició per Darmagon (30-04-2007 14:06:20)


http://sce.newlightsystems.com/userbars/usebarcatala.jpg

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.