• Inici
  •  » Debat general
  •  » EUPV i el Bloc s'irriten davant la posibilit que el PSPV accepti el 5%

#1 21-02-2007 14:59:18

olocaui
Membre

EUPV i el Bloc s'irriten davant la posibilit que el PSPV accepti el 5%

Els actors principals de la coalició Compromís pel País Valencià, Bloc Nacionalista Valencià i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), van reaccionar ahir a les declaracions de representants del PSPV-PSOE segons les quals els socialistes podrien acceptar no retocar el polèmic llindar del 5% que les Corts Valencianes requereixen a qualsevol partit per obtenir-hi representació, a canvi de fixar el nombre d'escons a les futures Corts. Ahir ja dèiem que la reforma de la Llei Electoral Valenciana es troba en punt mort, i en greu contradicció amb el que diu l'Estatut aprovat recentment. La LEV marca 89 escons, i el nou text estatutari n'estableix "un mínim de 99".

A més a més la reforma de la LEV requereix una majoria de dos terços a la cambra baixa valenciana, de manera que és imprescindible l'acord de PP i PSPV per a dur-la a terme. Davant la possibilitat que no hi hagi acord i que el tema acabi als tribunals, el PSPV intenta pactar amb el PP la reforma, però el PP es nega a tocar el llindar del 5% i només accepta parlar del nombre d'escons de les Corts, una exigència que el PSPV va filtrar ahir que podria acabar acceptant.

En cas que la reforma de la LEV no seguís endavant i s'arribés a les properes eleccions sense una nova Llei, podria donar-se un cas d'incompatibilitat jurídica entre LEV i Estatut, fet que podria invalidar la llei valenciana i que faria prevaldre, com passa en el cas del Principat -en absència de llei electoral catalana-, la llei estatal (3% de llindar i les províncies com a circumscripcions electorals).

Des d'EUPV la seua coordinadora Glòria Marcos va etzibar una advertència al PSPV perquè no accepti cap pacte per reformar la LEV que no inclogui "l'eliminació de la barrera electoral del 5%". Marcos va rebutjar també el punt intermig del llindar, que tal com apuntàvem ahir feia referència a un 5% però només provincial: "Un 5%, encara que provincial, continua essent un requisit antidemocràtic que no reconeix la pluralitat del País Valencià".

En termes semblants es va expressar també el secretari general del Bloc, Enric Morera, que va acusar el PSPV de preferir un pacte amb el PP "abans que amb el Compromís pel País Valencià" i va llançar una advertència als socialistes sobre el futur. Per Morera és difícil d'entendre que "Plà tingui al PP com a soci preferencial per pactar els temes clau, com l'Estatut o la futura Llei Electoral Valenciana, i després busqui el Compromís per formar, si s'escau, una majoria alternativa al PP després de les eleccions". Després d'acusar al PSPV d'haver cedit a les pressions del PP, va apuntar a Plà que si finalment el bàndol socialista acaba accedint a aprovar punts inacceptables, "després no ens busqui".

L'actitud socialista d'exigir la rebaixa del llindar del 5% i després plegar-se a les exigències del PP no és nova. Ja durant la tramitació de l'Estatut del País Valencià que s'aprovà fa uns mesos succeï un fet semblant, amb el PSPV exigint la retallada del 5% i posteriorment acceptant el text imposat pel PP on no es feia menció de cap percentatge i s'emplaçava a la posterior reforma de la LEV, punt on estem ara.

Tret de: http://www.racocatala.cat/articles/13492


Estic fart d'haver de demanar perdo per existir!! (Joan Fuster)

Desconnectat

 

#2 21-02-2007 15:06:37

Xilxeiro
Membre

Re: EUPV i el Bloc s'irriten davant la posibilit que el PSPV accepti el 5%

Si es el que deia en un altre fil.
No ens podem refiar del PSPV: donen una de calç i un altra de sorra, i acabarem menjant-nos el 5% amb querilles fregides XD.

Desconnectat

 

#3 21-02-2007 15:24:02

olocaui
Membre

Re: EUPV i el Bloc s'irriten davant la posibilit que el PSPV accepti el 5%

el 5%, el nom de el nostre País per Comunitat, no reconeixer la memoria historica, llengua valenciana (que es la catalana)....aixina puc fer una llista...


Estic fart d'haver de demanar perdo per existir!! (Joan Fuster)

Desconnectat

 

#4 21-02-2007 19:23:53

Xilxeiro
Membre

Re: EUPV i el Bloc s'irriten davant la posibilit que el PSPV accepti el 5%

Millor no la fages, o no acabariem mai! XDDDD

Desconnectat

 

#5 22-02-2007 00:39:47

Re: EUPV i el Bloc s'irriten davant la posibilit que el PSPV accepti el 5%

En el temps de la política espanola de Felipe González s'acussava a Izquierda Unida i el PP de fer-li la "pinça" al PSOE -pressionar en les votacions unint vots de PP i IU contra PSOE al parlament espanol-.
Ara al País Valencià es fan la pinça els del PSPV ells sols, pactant directament amb el PP.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » EUPV i el Bloc s'irriten davant la posibilit que el PSPV accepti el 5%

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.