#1 13-01-2011 19:05:29

VINARÒS
Membre

Avui m´he donat de baixa de Ruralcaja

Motiu: diferencien el català del valencià. Ho podeu vore en l´enllaç:

http://www.ruralcaja.es/

També ho fa Mercadona...
https://www.mercadona.es/indexie.php

i moltes altres

Serà una gota en l´oceà però els meus diners no aniran a parar a aquestes empreses.

Desconnectat

 

#2 13-01-2011 19:52:17

TirantLoNegre
Membre

Re: Avui m´he donat de baixa de Ruralcaja

Doncs jo li he dit a la meva dona que no vagi a comprar a Mercadona. Hauriem de montar una campanya d´Emails a aquestes dues entitats. Que tal Així:

"Disculpin-me, que no em après res al cole? Resulta que català i valencià és la mateixa llengua. Els convido a canviar la seva pàgina web allà a on és direrencien ambdues variants de la nostra llengua. Hauria d´ésser així:

..
.
català (variant Barceloní)
català (variant Valencià)
català (variant Salat)
català (...)
...


Merci per endavant! "

I si no fan cas els fem boicot...


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#3 13-01-2011 20:20:25

PALAMOS
Membre

Re: Avui m´he donat de baixa de Ruralcaja

Obviament, i no es per desmerèixer aquesta carta que proposes, no en faràn cap cas. La única mesura per presionar una gran empresa és el boicot sense embuts. Jo ho faig, si uns quants més ho fem i veuen que els indicadors han baixat al Principat o al Pv els farem saber que és per motius lingüístics i d'aquesta manera s'ho repensaràn.

No obstant Mercadona és força consolidat, per la gent vé a significar com 'la pata negra' dels supermercats 'low cost', costarà una mica, però si la gent se'n assabenta per mails sens dubte reflexionaràn...serà que no és tot plagat de supers!


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#4 13-01-2011 20:56:05

Pendrach
Membre

Re: Avui m´he donat de baixa de Ruralcaja

Perquè totes les empreses (Mercadona, Consum, Carrefour, Juguettos, etc.) i els bans (sobretot, LaCaixa), quan copien els continguts del català barceloní, no els corregeixen en valencià (per exemple: meva/meua, seleccioni/seleccione, sigui/siga)???

Tot és molt fàcil. Pluralitzar la nostra llengua està bé, però no han de posar l'expressió "català estàndar" com a sinònim del català barceloní, ja que és ofensiva contra el País Valencià i a les Illes Balears. No ho entenc...

I tampoc no està disponible en "gallec" ni euskara... sad

Última edició per Pendrach (13-01-2011 20:56:49)

Desconnectat

 

#5 13-01-2011 21:17:34

saforenc
Membre

Re: Avui m´he donat de baixa de Ruralcaja

jo trobe que'l problema no radica en el nom , sinó en la imatge que se li ha donat, perquè com sabeu ara dius català i el primer que pensen es en la parla barcelonina, que te el seu encant, però ací, sigues o no de pensament espanyolista toca els collons de mala manera, no parle de mi en concret perquè m'he informat i ho entenc, encara que'ls error s'haurien de corregir com ben be han dit abans.

si no hagueren fet tant d'us de la parla barcelonina potser això no passaria ara.

Que molt be, es diu vore i veure, esta molt be, però a una persona que sols sap que es diu vore, li te que sonar estrany hmm i el mateix quan jo puge a Barna i dic vore en miren amb cara de "que diu aquet paio"

Desconnectat

 

#6 13-01-2011 21:53:34

VINARÒS
Membre

Re: Avui m´he donat de baixa de Ruralcaja

Empreses amb seu al País Valencià com Mercadona ho tenen ben fàcil per "contentar a tothom".
Simplement ficant una icona amb la p. blavera seria suficient.
El que realment molesta es vore la blavera per al valencià i la quatribarrada per al català, fent una clara diferència. Ganes de tocar els nassos i senyal que al PV la gent li dóna importància ja que aquest fet estarà més que estudiat (la pela és la pela, tb per als valencians)
Ficant únicament la blavera al costat de la bandera anglesa, espanyola,... seria intuitiu per a qualsevol català del Principat  que aquesta opció també és per a ells, a la fi el que ens uneix són les 4 barres.

Salutacions i no sols amb boicot es capgira la tendència, a més de boicot hi ha que fer-ho saber. Jo als de la caixa rural els ho he dit en persona abans de donar de baixa el compte.

Desconnectat

 

#7 13-01-2011 22:16:14

saforenc
Membre

Re: Avui m´he donat de baixa de Ruralcaja

i la icona de la blavera que dius tu ( a mi no m'agrada insultar la real senyera, però tu mateix, ho trobe una real falta de respecte tot perquè  4 mamarratxos l'han pervertida ), més enllà de que la nostra bandera es la quatribarrada, però no seria millor, cara al public una escriptura correcta amb la icona de la real senyera?

no seria molt més fàcil d'empassar i així que la gent parle millor?

hi ha que voreu des de altres punts de vista, crec jo.

Es com un xiquet que diu que en la vida menjara espàrrecs perquè son fastigosos i tu, vinga que furga els morros , no s'ho empassarà mai , per experiència parle xD

Última edició per saforenc (13-01-2011 22:18:07)

Desconnectat

 

#8 13-01-2011 23:15:58

Toni_M
Membre

Re: Avui m´he donat de baixa de Ruralcaja

Interessant allò que comentes del Mercadona, mai no m'hi havia fixat. Jo solc comprar en aquest supermercat perquè ho trobo bé tant de preu com de productes i que és el que tinc al costat de casa. Ja farem pressió perquè canviïn les coses al respecte.... temps al temps!

Tanmateix, què esperàvem? Senyera quatribarrada nua representant valencians i catalans quan es tracta d'una empresa valenciana? Segurament no siguin blavers, però ho fan per a estalviar-se polèmiques i no fer-se mala publicitat a si mateixos...

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.