#1 18-10-2006 22:02:05

Webmestre1
Equip

El dèficit hídric al País Valencià

Anem a plantejar un tema de candent actualitat, com és el dèficit hídric al País Valencià.

Això ens condueix a un altre tema més actual encara que és la viabilitat o no d'un trasvassament de l'Ebre.

Opineu, doncs, sobre les causes, solucions i propostes respecte a aquest dèficit hídric que pateix el País Valencià.


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#2 19-10-2006 09:45:27

incar
Membre

Re: El dèficit hídric al País Valencià

[to ironic] Quin dèficit? si hi haguera dèficit no plantarien tants camps de golf, ni tanta gespa als parcs, que reguen amb aigua de dia, a plena calor, i que la meitat cau fora.[/to ironic]

Realment, he sentit que l'aigua dels aqüifers, es deu vegades la de la superficie, i aigua per a consum humà en tenim per a anys. Però be, si ens decidim a plantar arrossars en el desert (per exemple), està clar que ens farà falta aigua.

Jo entenc molt be d'aquestes estructures faraòniques, però primer si disminueix el caudal del Ebre, el delta del Ebre podria desapareixer. Després, aquesta obra ha de pasar per molts llocs, desfarà paratges naturals i costarà diners no sols en construcció, sinò també en manteniment, per que dic jo, que l'Ebre estiga dalt i Alacant baix en el mapa no vol dir que l'aigua la soltes pel canal i ella caiga sola, caldran bombes d'aigua que la pujen pels desnivells que consumeixen energia, manteniment d'aquests aparells... Molts € que es podrien invertir en altres coses.

De veritat ho senc pels agricultors, però si no hi ha aigua, la solució no crec que siga aquesta.

Un altre transvassament és el del Xúquer, jo no entenc per que fan aquestes coses, però si quasi no pasa aigua per ell, en Algemesí crec que han tancat un club de piragüisme perque l'aigua es poca i bruta.

Si cuidarem millor els recursos disponibles, no hauriem de gastar tant en recuperar el que hem perdut.

Ale, ja està be per ara!!

Última edició per incar (19-10-2006 09:50:20)

Desconnectat

 

#3 19-10-2006 16:02:52

Re: El dèficit hídric al País Valencià

Segons la "retora" de Camps: "el gobierno no nos quiere dar el agua que necesita nuestra ilustre comunidad, ni el AVE Valencia-Madrid, ni más materia en seguridad o la regulación de los immigrantes que llegan a la CV."

Sabeu que? Per a mi, la polèmica de l'aigua és tot política. Que si "los catalanes no nos quieren dar agua", que si "agua para todos". De la boca de la retora sols surt la paraula "Agua" (aigüa no, que és pecat parlar en valencià).
Ací en Sueca molts llauradors estan manipulats per eixe escurçó. Tu els preguntes: Que farem plourà o no plourà? i ells et diuen: això esperem perquè ixos catalans que no mos volen donar aigüa...(que no en tenen ni per a ells).
Això si, tindrieu que veure el Xúquer...dóna pena. Però hi ha moltes maneres d'estalviar recursos i fomentar-ne uns altres, com la instal.lació de desalinitzadores, un ús controlat dels aqüífers, i evitar el malbaratament de l'aigüs...i això implica la cancel.lació de projectes de construcció de camps de golf i urbanitzacions " a todo meter".
Això sí que és fer un ús raonable dels diners dels valencians. I menys Papa i copa amèrica.


Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres
                                                                                            Joan Fuster, 1922-1992

Desconnectat

 

#4 20-10-2006 00:24:04

Re: El dèficit hídric al País Valencià

Si els fatxes volen aigua per als seus camps de golf que es posen a pixar en cànters i que se la guarden.
Com sempre, la manipulació ve de Madrid (PP) i dels espanyolistes. L'aigua no els importa gens. El que volen és dividir el poble català.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#5 22-11-2006 22:31:46

el jonc
Membre

Re: El dèficit hídric al País Valencià

Siga dit d’entrada que jo, tant per motius ideològics com pel fet d’haver pogut llegir treballs de professors especialitzats en recursos hídrics, arribe a la conclusió de ser totalment contrari al transvasament, escriuré respecte al transvasament de l'Ebre particularment, per les raons següents:

- Perquè és extraordinàriament ineficient. Les pèrdues pel transport en una obra de transport són superiors al 60%, sense comptar les probabilitats de contaminació d’una obra de transport a cel obert, les possibles desviacions, etcètera.

- Perquè la conca de l’Ebre la té un dèficit hídric suficientment important com per haver d’anar a solucionar alegrement el dèficit d’altres conques.

- Perquè un riu no és una canalització tancada que només serveix per evacuar l’aigua de les muntanyes i llençar-la al mar. El riu en sí és un mitjà, un hàbitat i un ecosistema, i pels que això els la sua, un àmbit d’activitat econòmica.

- El Delta de l'Ebre recula per la falta d’aportació de sediments, i això no és culpa de la falta de cabal sinó dels embassaments. Ara bé, la penetració de la cunya d’aigua salada (més pesant) aigües amunt depèn únicament del cabal d’aigua dolça que baixa, i això és una demostració matemàtica senzilla d’Hidrologia Subterrània bàsica, que molta gent no se li passa ni per la mollera.

- Perquè una infraestructura de 60m d’ample (més servituds de pas i històries) i 900km de llarg al llarg de la costa és una barrera formidable i una pràctica enginyeril que està obsoleta, se sap de totes que aquestes infraestructures tenen un elevat cost i les pèrdues de cabals per evaporació i filtracions... .

- Perquè el transvasament Tajo-Segura ha estat ja un fracàs estrepitós.

- En general, és una obra faraònica com la Muralla Xinesa o el Mur d’Adrià. Molt gran, molt impressionant, molt ineficaç.

És evident que el Pla Hidrològic Nacional i la seua posterior derogació i substitució pel pla d’Actuacions per a la Gestió i Utilització de l’Aigua (AGUA per als més desperts) no ha aconseguit de moment pacificar i templar els ànims dels polítics espanyolistes, és a dir amb un rerefons d'enfrontament polític entre PP i PSOE, i territorialment entre el sudest espanyol, el País Valencià i Catalunya. I tot això ja els va bé als malgovernants que tenim ocupant la nostra Generalitat mentint i manipulant a una part important de la societat civil valenciana amb només l'interès, entre d'altres, d'enfrontar a dos territoris germans i ativar l'anticatalanisme...

Última edició per el jonc (23-11-2006 01:46:17)


"Una llar sense llibres és com un cos sense ànima." M.T. Ciceró

Desconnectat

 

#6 23-11-2006 01:49:16

Re: El dèficit hídric al País Valencià

subscric totalment el que diu El Jonc. Bona aportació tècnica i de sentit comú. Cadascú que adminsitre la seua parcel·la de planeta que ens ha tocat, de la manera més sostenible possible.

AGUA PARA TODOS, PERO DEL MANZANARES!!


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#7 23-11-2006 12:16:56

Pere El Gran
Membre

Re: El dèficit hídric al País Valencià

Si el nostre benvolgut Sabata-plana no havera pactat amb Bono la cessió de l'aigua del Xuquer, no tindriem un riu en perill de secar-se completament...

Desconnectat

 

#8 23-11-2006 13:28:31

Re: El dèficit hídric al País Valencià

El deficit l'hem tingut de fa centenars d'anys i ens les hem sabut apanyar.
Perque te que vindre ara un borinot  que no sap ni parlar valencià a fer tant de transvassament i deixar sense aigua al delta de l'ebre i a l'albufera? El que volen es guanyar "peles" amb camps de golf i més merda que cap dels que estem aci mai vorà.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#9 24-11-2006 01:03:15

Re: El dèficit hídric al País Valencià

Exactament. L'especulació és el monstre servat per cames negres: Capitalisme, insolidaritat, egocentrisme...
Els especuladors no s'adonen que foten els rebesnéts dels seus conciutadans.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#10 30-11-2006 01:52:35

Re: El dèficit hídric al País Valencià

El PP ha aconseguit acaparar gran part del vot "blaver" , regionalista...amb gran habilitat, ja que va aconseguir la desaparició d'Unió Valenciana i això que Zaplana no era blaver, ell era espanyolista integral. Però ho va dissimular. Zaplana solament volia poder i diners.
El vot espanyolista el van acapara gràcies a l'espanyolisme de Zaplana i l'alcaldessa de València, Rita.
Ara, amb Camps de President, ha jugat a parlar en valencià per despistar una altra vegada al vot "nacionalista blaver, regionalista, seccessionista...". Jo si fóra d'aquesta ideologia, m'ho pensaria molt abans de votar partits minoritaris, tenint a Camps i els seus companys amb el discurs:
"mos volen furtar l'aigua, mos volen furtar la llengua, etc. etc. etc." Molt de victimisme, i buscar els enemics fora. Així ells es queden lliure de crítica i inspeccions de la premsa.

Això del transvassament, és una arma molt potent per aconseguir vots fàcils d'agricultors i familiars d'agricultors en crisi. L'agricultura ha de centrar-se en aspectes de qualitat, no de quantitat.
L'agricultura biològica és el futur. Quan tot el Magreb estiga produïnt taronges, fruites, raïm, arròs, etc. no hi haurà aigua que puga fer rentable l'agricultura valenciana.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.