#1 01-05-2009 11:08:26

Webmestre
Administrador

Sobre l'1 de maig

Benvolguts amics:

Hui és el dia mundial del treballador, que se celebra, com tots sabeu, en mig d'una greu crisi mundia. Per tant m'agradaria encetar un fil de reflexió al voltant d'això.

Com penseu que està la situació laboral hui dia? Creieu que els sindicats estan defensant adequadament els treballadors? Quines mesures prendríeu front a la crisi actual?

Obrim, doncs, un fil per a reflexionar sobre totes aquestes coses, tan importants.

Webmestre1.

Desconnectat

 

#2 01-05-2009 12:39:59

Re: Sobre l'1 de maig

Des de la meva experiència com a dirigent de la Federació d'Ensenyament de CCOO-Illes, els sindicats autoanomenats "de classe" (de la classe de gent que vol viure sense treballar) són una estafa. Viuen de les subvencions (a canvi de pleitesia al governant de torn), ignoren olímpicament dels afiliats i es passen pel folre els seus propis estatuts. Pense que el futur passa per un altre model sindical, més proper als problemes reals dels treballadors (per això vaig deixar CCOO i ara estic en el projecte de creació d'un sindicat de professors de secundària). Una de les claus per un nou sindicalisme és acabar amb la casta dels sindicalistes professionals. Cal limitar temporalment els alliberaments per acabar amb situacions com la que tenim a les Illes. Sóc membre de la Junta de Personal Docent No Universitari, sense per això deixar de treballar al meu institut, però altres membres de la junta fa més de 15 anys que no fan classe. Què saben ells dels problemes que tenim els professors en la nostra feina dia a dia?
Els sindicats, com a eina de defensa dels drets dels treballadors, són necessaris. Però no els sindicats que tenim ara, que s'han convertit en aparells burocràtics al servei del poder polític i econòmic. Ens cal un altre sindicalisme, i ens cal ja!

Desconnectat

 

#3 01-05-2009 21:53:55

Mikel
Membre

Re: Sobre l'1 de maig

Com a membre de l'intersindical valenciana, sindicat nacionalista i d'esquerres "de debo", pense que son els sindicats nacionals(de catalunya, galiza, país valencià) junt amb els sindicats anarquistes els unics que no s'han venut i lluiten per els drets dels treballadors, i com no aques mati ho hem demostrat a la manifestació....


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/62/Senyera_valenciana_preauton%C3%B2mica.svg/200px-Senyera_valenciana_preauton%C3%B2mica.svg.png

Desconnectat

 

#4 01-05-2009 22:11:59

Re: Sobre l'1 de maig

Estimat Mikel:
A la Junta de Personal Docent no Universitari de les Illes hi ha membres de l'STEI (que formen part de la confederació d'STES igual que l'STPV) que fa més de deu anys que són alliberats sindicals i no fan classe. Com van a conèixer els problemes dels professors i defensar els nostres interesos unes persones que en realitat ja no són professors sinó sindicalistes professionals? De fet tot el que he dit al meu post és aplicable tant a l'STEI com a la UGT o a CCOO. No és una qüestió de sigles, sinó de model sindical. Cal acabar amb la figura del "sindicalista professional" i tornar a fer sindicats de treballadors.
A les Illes hi ha un govern, en teoria de progrés, amb participació de partits nacionalistes que, entre altres coses, estan duent a terme una política de privatització de l'ensenyament amb doblers públics, concertant batxillerats (quan l'oferta pública és més que suficient) i centres de l'OPUS que practiquen la segregació per sexes. L'STEI és la força sindical majoritària i no diu ni "mu". És per això que els professors de secundària de les Illes ens hem decidit a organitzar-nos pel nostre compte, de la mateixa manera que ja han fet els companys de Catalunya.

Desconnectat

 

#5 05-05-2009 14:23:59

almogaver
Membre

Re: Sobre l'1 de maig

És per això, què com a treballador vaig formar part en un principi des de fa molts anys de CCOO, i més tard de la UGT, per acabar per fi a la CGT, dels quals n'estic molt content, ja què ells sí que saben i treballen per l'afiliat i no com els altres dels què podria escriure una gran encinclopèdia de traïcions als treballadors, dels que haig de dir que durant força anys he estat delegat, i només amb la CGT s'han aconseguit gairebé totes les metes que teniem.

Desconnectat

 

#6 05-05-2009 15:25:39

PALAMOS
Membre

Re: Sobre l'1 de maig

és una llàstima que cada 1 de maig trenquin els vidres de CCOO a barcelona, però per altre banda és un reflex de la desconfiança que generen els sindicats. Aquest món ha perdut tot idealisme que és la millor vaselina per anar empassant poquet a poquet.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.