#81 23-02-2009 16:45:16

Alzirenyista
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

Raimon. Ets d'Algemesí?


Claudo regnum et adaperio...

Desconnectat

 

#82 23-02-2009 17:04:45

PALAMOS
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

El mateix et dic Raimón!


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#83 23-02-2009 19:43:53

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

Sí, d'Algemesí i moixeranguer!

Desconnectat

 

#84 23-02-2009 20:33:04

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

A més, el gir cap al blaverisme del Bloc no ve d'ara. Al meu bloc http://raimonbono.blogspot.com/ he penjat un article que vaig publicar a la revista "LLuita" sobre el congrés constituent del Bloc. Simplement que ara encara és més accentuat.

Desconnectat

 

#85 24-02-2009 15:56:16

Tio_Cuc
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

La meua "nació" és allà on vaig i dic bon dia i em contesten bon dia.

"Reconèixer la unitat de la llengua catalana no és ser catalanista", UPV96. Cert! Dir que ets català tampoc vol dir ser catalanista.

Tècnicament jo sóc un català que viu a l'estat espanyol, de la mateixa manera que hi ha catalans que viuen a l'estat francès. Si enteneu català com persona nascuda a la "Comunidad Autonoma de Cataluña" que és el que passa amb la gran majoria dels nostres pares el tema no s'entén. Però si enteneu "català" com persona que parla català de la mateixa manera que un mexicà o un argentí és un "Spanish" per a un ciutadà nordamericà o un mateix nordamericà que diu que és "Italian" i ni tan sols parla italià però és descendent d'italians, aleshores si que m'entendreu.

D'igual manera jo no entenc per què un senyor de Perpinyà que només parla francès és català i jo que sóc d'Alacant i parle català no ho sóc. L'adscripció d'Alacant a la cultura catalana sempre ha estat ben clara. A la ciutat del Benacantil se ballaven sardanes, i la gent se'n anava de viatge de noces a Barcelona i els genuïns de la ciutat parlaven una mena de català entre el dialecte d'Elx i l'alcoià.

València també era una ciutat germana i molt important (amb un passat sent capital d'un regne històric a la península i tan o més important que Barcelona) que va influenciar en molts aspectes la nostra ciutat. Als anys 30 Alacant era una ciutat plenament catalanoparlant, actualment tan Alacant com València són ciutats plenament castellanoparlants. València al igual que Alacant a partir dels anys 50 van voler jugar el paper de gran capital de província espanyola (fins i tot Barcelona), i així tenim com les dues capitals anaven despersonalitzant-se i adaptant-se a la nova cultura castellano-andalusa. A les capitals la burgesia dominant s'encarregava de tenir "todo atado y bien atado". A Castelló ens trobem als Fabra, a Alacant els Luciáñez i els Martínez, gent vinguda de fora, i a València els Trénor i els Manglano (per exemple...). Mentrestant les forces d'ocupació, "guardia" in"civil" i església anaven configurant el tarannà dels pobles valencians.

En la pugna per esdevenir una capital de superior categoria dins del conjunt d'Espanya és on s'articula, des de la postguerra fins l'actualitat, l'ideari cultural i patrimonial de la ciutat del Túria. La senyera coronada, "cañas y barro", la barraqueta, "las Fallas y la Fallera Mayor", "la Regina"... Senyes d'identitat molt locals que pretenen ser universals per obra i gràcia d'una exposició també anomenada universal. Després vindrà a l'època pre-autonòmica tota la maniobra política d'imposar aquesta estranya simbologia a ciutadans tans dispars com els d'Oriola o Morella.

I aquest és el punt de partida de tot plegat, un alacantí mai podrà sentir-se identificat amb l'himne de València ni amb tota la simbologia que envolta a la ciutat i província perquè València fa molt de temps que no està interessada en defensar la seua especificitat cultural catalana al món, ni molt menys l'especificitat cultural d'un senyor de Vinaròs. Perquè senzillament, si realment València haguera acceptat Alacant com a filla seua l'himne valencià haguera estat composat per un mestre de primera, com ara el reconegut internacionalment, Oscar Espla, i no per un vulgar músic de banda, un tal Serrano que no ha trascendit a la història més que com a compositor de l'himne de Valènca.

València només juga a ser la gran capital de província espanyola i a ser possible la segona en categoria, fer obres faraòniques amb diners públics gràcies a que és capital de la "Comunidaz de vecinos Valenzia". Som un país que no ha estat educat en la cultura de la democràcia (per no dir en cap cultura), i ara ens venen uns senyors dient que "defendran també a la millor PV" "pero sobretodo nuestro reino y nación valenziano". Doncs què voleu que us diga, jo fa temps sé de què van els polítics, volen el seu tall de pastís electoral amb el rotllo de "somos Comunidaz de vecinos Valenzia". El que és realment trist és com s'enlluernen les poques poblacions catalanoparlants que queden al nostre país amb l'ideari provincial de quatre castellans de València amb cognom català.

M'entren ganes de dir el que va dir el gran admirat i estimat amic Labordeta.

Desconnectat

 

#86 24-02-2009 20:00:24

UPV96
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

Veig que el post s'ha reactivat, i amb noves aportacions de gent que fins ara no havia participat. I me'n alegre. Perquè semblava que un cert pensament únic s'havia apoderat una vegada més de la gentada nacionalista al País Valencià.

Com des de fa algunes setmanes, m'ho continuaré mirant des de la barrera i ara expectant del Congrés del Bloc del proper cap de setmana...i potser aleshores poder parlar (o no) sobre fets consumats en aquesta nova etapa de dubtes i confusions en el discurs polític.

Desconnectat

 

#87 24-02-2009 20:36:40

almogaver
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

Hola Tio Cuc, no podíes estar més encertat, les coses ben clares es veuen millor, i tú ho has deixat ben clar, encara què no tots els vinguts de fora pensem el mateix què eixa majoria a la que fas referència, no tots els vinguts de fora ens sentim "españoles", però si havem prou gent de fora, què som tant o més valencians i catalans alhora què eixa gran majoria de valencians què diuen ser-ho de soca i arrel.

Desconnectat

 

#88 02-03-2009 11:28:19

Tanit
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

bé, ja s'acabat el Congrés del Bloc i sí ha hagut un gir al blau descarat. </ironic mode off>

l'únic blau que, almenys jo, vaig vore al Congrés era la una bandera amb blau, com a bandera de la ciutat de valència, la bandera d'Europa que es blava i el tapissat de les cadires de l'auditori. quan tinga un moment vos passsaré com ha quedat el text sobre el tema simbòlic després de transaccionar diverses esmenes.

Ah! i al final de l'acte ni Himne de l'Exposició ni res, Muixeranga i quatribades. i alguna estelada.

i ara a treballar. diguen el que diguen els mitjans de comunicació, que no es pot dir que ens estimen massa, el Bloc ha eixit molt reforçat, cohesionat i renovat d'aquest Congrés. Per supost que encara ens atacaran dient-nos que si som blaveros o catalanistes, però el important es no caure en debats estèrils i començar a treballar pel futur del País Valencià.

Salut i País!

Desconnectat

 

#89 02-03-2009 16:10:39

grau_gandia
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

Doncs m'alegre! Ja ens passaras les fotos eixes wink, tinc ganes de veure-les.


__________

No "mos" fareu escriure mal  ll*ll

Desconnectat

 

#90 02-03-2009 17:50:19

Tanit
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

a la web del bloc hi ha unes poques. mirare si en tinc alguna altra que no siga massa "compromesa"...

Desconnectat

 

#91 02-03-2009 20:27:58

UPV96
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

Tinc entés que la Fira de Mostres està a la ciutat de Paterna, per tant, no sé que pinta la "bandera de la Ciutat de València" presidint el Congrés del Bloc.

Respecte a això de les quatribarrades onejant no sé si varen ser poques, molt poques o cap ni una, el que estic segur és que a les fotos del web del Bloc no es veu cap ni una. Del Bloc i Bloc jove tantes com vulgueu però quatribarrades, cap ni una.

Respecte de les ponències quan isquen i les llegim ja n'opinarem i sabrem si el gir ha segut de 45, 90 o 180 graus, però negar el nou gir és no voler vore la realitat.

Última edició per UPV96 (02-03-2009 20:29:49)

Desconnectat

 

#92 02-03-2009 21:50:59

PALAMOS
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

Vista la ponència i anterior prudència al respecte, es pot dir que el bloc a fet un gir de 78 graus, no obstant els faig costat, dons tal i com va "el país" ( em refereixo a la malaurada espanya) aquest partit encara forma part de les 4 agulles del paller.
A vuere si fotem mà al Camps d'una vegada. Valencians, desperteu!!


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#93 03-03-2009 09:57:22

alacantí
Administrador

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

Vorem ara que passa amb els socis d'ERC al Principat (PSE-PSOE) quan arriben al poder en Euskadi amb el PP del bracet. Anirà Carod a la pressa de possessió de Patxi Lopez?
Aquest mateix soci d’ERC fou el que preferí donar el govern de Navarra a UPN abans que governar amb Nafarroa Bai.

Desconnectat

 

#94 03-03-2009 11:05:33

Tanit
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

UPV96, si que es veritat que està a Paterna (o Burjassot, o Benimamet, realment no ho sé perquè està al mig de tot...), però com és "Fira de València", pos mira, "aceptamos barco", sincerament pense que això és el de menys, igual que el diga o deixe de dir la ponència política perquè, como tot, és interpretable segons el prisma o els ànims amb els qual te la mires. el que hem de ser conscients és de la situació que vivim: o ens apropem una mica a la societat i mostrem una imatge unida o el nacionalisme valencià està abocat despareixer. el que no es pot pretendre es fer canvis quan no tens el poder, perquè és impossible (per a mi eixe ha sigut un dels grans errors del Bloc), o intentar aplicar els mateixes principis polítics a dos realitats tan diferents com son Catalunya i el PV, que és el cas d'ERPV. Si al País Valencià ERPV baixara una mica els peus a terra no serien tan diferents del Bloc. Malauradament, el País que tenim és el que és i no el que ens agradaria que fora, i ho som capaços de comprendre això o no hi ha res a fer companys.

El gir més "radical" que ha donat el Bloc és dir que "respecta" els símbols oficials. Cony, al cap i a la fí són oficials, ens agraden o no. Però en cap moment es renuncia als postulats fusterians, ni molt menys.

De veres, quan es publiquen les ponencies definitives amd les esmenes incloses vos passaré els enllaços per a qui vullga que se les llisca i aixi ja podrem discutir amb propietat i coneixement de causa, val?

Desconnectat

 

#95 03-03-2009 11:15:24

Tanit
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

i sobre els pactes i les afinitats, com bé diu alacantí, "en todas partes cuecen habas i en la mia calderadas". ningú pot anar de puriste i dir d'aquesta aigua no beuré perquè mai saps en quina cojuntura vas a tobar-te. el que no ha canviat amb el congrés ni crec que canviarà mai és el de sempre: per als catalanistes el Bloc és blavero, per als blaveros catalaniste, per als qui es diuen d'esquerres es de dretes, i per als de dretes és d'esquerres...
al final de la correguda jo sí que tinc les meues idees clares i soc del Bloc. i els qui em coneixen poder donar fe de lo blavero i lo de dretes que soc...

Desconnectat

 

#96 03-03-2009 11:18:31

Tanit
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

i ja per acabar, aplega un moment que em fan molta gracia alguns dels "puristes simbòlics" que conec, que molt d'esquerres, independentistes i lexes... i acaben votant al PSOE perquè el Bloc és de dretes per a ells i ERPV diuen no té res a fer al PV. vot util? XD XD XD...

i de bon rotllo eh? però és que aplega un moment que tios, joé, que ja em sé la cançoneta de memoria... que els qui no pensen com nosaltres ens claven canya ho comprenc, però que els qui pensen més o menys con nosaltres també ens peguen palo... "no me jodas rafa,  no me jodas...", ke si no em pasare al lado oskuro i vos dire traidors i bochins, que mosatros som els unics blavensians de verda de la buena o sea, que minche paeya tots els dies en la barraca del tio sento i faig tots los añs una peregrinacio a bore la marededeu dels desamparats...  XD

Última edició per Tanit (03-03-2009 11:33:44)

Desconnectat

 

#97 03-03-2009 12:43:49

Tanit
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

UPV96, de la mateixa manera no donar el gir és no voler veure la realitat...

Desconnectat

 

#98 03-03-2009 15:31:53

PALAMOS
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

Home Tanit per aquesta regla de tres em faria blavero, ja que clar, em moc en dues "realitats" on predominen tant els intolerants que quasi que m'hauria d'unir a ells, per que clar...."cal veure la realitat que el País Valencià ha perdut tota personalitat"....però no!
A més caldrà veure si aquest intent d'aplegar més votants fa efecte pq, el que és pro-espanyolista, dificilment votarà un partit nacionalista valencià com el bloc ja que , afortunadament en aquest cas, "la mona, encara que vestida de seda, mona queda".
Malgrat aquest desencís amb l'assimilació de símbols, desitjo al bloc un bon futur smile


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#99 03-03-2009 16:18:58

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

Jo no entenc de veritat a UPV 96. Avore, no havia un aquatribarrada, una senyera en blau i una d'europa?? No està la teua ahí? De que et queixes? es tracta de sumar sensibilitats i gent nacionalista i 100% valencianista.
No és cedir, és sumar. El bloc ha ixit molt refor5çat d'aquest congrés. Ara a treballar i a pegar fort, que al 2011 està la cosa molt negra.

Desconnectat

 

#100 03-03-2009 17:52:52

UPV96
Membre

Re: Nou gir del Bloc cap al blaverisme

Al diari levante-EMV ha eixit un article molt assenyat de Jesús Puig amb el títol de "Nacionalistes al tren!". I allò més curiós del cas és que aquest nacionalista és ben moderat i gens sospitós, doncs va ser militat de l'antic PSPV i posteriorment dels pocs que no s'integraren al PSOE i acabaren al PNPV, però veu la realitat com tots els que tenim dos ulls. Per tant res de ERPV ni res que s'assemble.

Ací teniu:
Tot va bé si acaba bé», deia Shakespeare. Tanmateix, no és segur que frase tan lapidària se li puga aplicar al Bloc després d´un congrés marcat per cessions identitàries disfressades de renúncies pretesament sensates. «Símbol que no assumim serà utilitzat contra nosaltres», diuen els estrategs del partit que des del congrés de l´Eliana no ha parat de cedir. Enhorabona. Els del PSPV seran tan sucursalistes com dieu, però foren valents i mantingueren les sigles. No és amb renúncies com el Bloc sortirà de la llarga quaresma electoral. Si el Bloc és alternativa de govern en l´àmbit local i residu de contenidor en l´àmbit autonòmic no és per qüestions identitàries, sinó per raons més complexes que porten l´electorat a canviar de sigla entre urna i urna.
Són els fets i no els manifests els que fidelitzen l´electorat. I el problema del Bloc és que ha sigut un tren d´incerta conducció: ara d´esquerra, ara ja no; ara tercera via, ara ja no; ara mercadejant amb UV, ara ja no; ara col·ligat amb IPV, ara ja no; ara sota la marca Compromís, ara ja no. Si algú hi veu un partit seriós, corre pel seu compte. Mentre el Bloc siga un tren que no té clar l´itinerari, potencials passatgers romandran en l´andana sense pujar-hi, amb mocador en la mà i llagrimeta furtiva com als comiats d´abans: estampa romàntica, però ben trista.
Vull pensar que el projecte nacionalista que encarna el Bloc és un tren de llarg recorregut que ha deixat enrere rutes que han demorat la seua marxa més del compte. L´optimisme galvanitzat dels seus militants s´ho mereix. Ara bé, si no fos així, vull dir: si les claudicacions identitàries signifiquen que el Bloc n´està pagat i satisfet perquè no aspira a anar més enllà d´un tren de rodalies, que s´ho prenga amb paciència si ha de compartir passatgers amb altres trens que prometen viatges més atractius. Hom podrà dir que hi ha viatges que no porten enlloc; però, com va dir algú que ara no recorde, «viatjar amb esperances és més seductor que arribar a terme».


(Això ja és meu) Per tant abans de comentar les suposades efectivitats electorals de tots aquests girs, haurem d'esperar a les properes eleccions. I això no serà massa tard, a les europees el Bloc deuria d'arrassar; ja vorem... Jo sincerament crec que es pegarà la patacada més gran que ha tingut mai. A les darreres europees ja ho va fer, i ERPV gairebé la va superar en nombre de vots i va traure els millors resultats (més de 15.000 vots). Aquestes eleccions com que la gent no les percep com a útils voten realment en el que creuen i no pensant en claus electorals. El que dic, la patacada més gran que ha tingut mai el Bloc, però supose que no servirà de res perquè continuaran erre que erre fins a la derrota final.

P.D. Qui vulga malparlar d'ERPV i les seues misèries està en el seu dret, però que cree un post a part, perquè sinó sembla el famós "i tu més" del PP i el PSOE i no m'interessa ni aporta res al debat. Els meus raonament estan fets com el Jesús Puig des de la meua òptica no partidista.

Última edició per UPV96 (03-03-2009 18:56:27)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.