#1 22-07-2008 23:17:35

AguaitantPV
Membre

La popular estàtua Manneken-Pis vestirà de muixeranguer

La popular estàtua Manneken-Pis, símbol de Brussel·les, lluirà el vestit de la Muixeranga d'Algemesí

El xiquet de bronze lluirà el pròxim 20 i 21 de setembre el vestit de la Muixeranga d'Algemesí, i a més, a partir de 2009 vestirà de 'muixeranguer' cada 7 i 8 de setembre

La popular estàtua Manneken -Pis, símbol de la ciutat de Brussel·les, lluirà el pròxim 20 i 21 de setembre el vestit de la Muixeranga d'Algemesí (València). A més, aquest esdeveniment es repetirà una vegada a l'any a partir del pròxim mes de setembre de 2009 -tots els dies 7 i 8 d'aqueix mes-, quan l'emblemàtic símbol de la capital de la Unió Europea vestirà per primera vegada un dels elements festius més tradicionals i antics de la Comunitat Valenciana, segons van informar avui fonts municipals.

Les festes de la ciutat de Brussel·les giren entorn del seu símbol principal, el Manneken -Pis, i cada mes de setembre les ordres de Bloempanch, l'ordre dels Amics de Manneken -Pis, l'ordre del Far i el Cercle d'Història de Brussel·les trien quatre vestits per a vestir l'estàtua de bronze en referència a un país, una ciutat o una festa del món. Així, el Mannenken duu aquest vaig portar durant dos dies a l'any, coincidint amb la festa o l'esdeveniment que representa.

Enguany un dels símbols escollits en representació d'Espanya és el de la Muixeranga d'Algemesí. D'aquesta manera, el xiquet de bronze es vestirà de 'muixeranguer' durant els dies 20 i 21 de setembre, coincidint amb la festa de presentació.

A més, a partir de 2009 vestirà de 'muixeranguer' cada 7 i 8 de setembre. Igualment, el vestit passarà a formar part del Museu del Manneken on quedarà exposat tot l'any amb informació de la festa de la Mare de Déu de la Salut i de la ciutat d'Algemesí.

Serà el primer vestit del País Valencià que queda exposat en el museu. Amb anterioritat la figura només s'ha vestit de 'torrentí' en representació de València en 1954, però el vestit ja no es conserva, perquè en aquella data no existia el museu, van explicar les mateixes fonts, que van agregar que a l'acte està previst que acudisca una representació de la Muixeranga d'Algemesí i una representació municipal.

El Collge de Bourgmestre et Echevins de la Ville de Bruxelles, el Servei de Cultura de Brussel·les i l'ordre dels Amics del Manneken -Pis van decidir recentment triar el vestit típic d'Algemesí. Posteriorment, ho van comunicar i van convidar l'Ajuntament i la Muixeranga d'Algemesí a participar en els actes previs al lliurament del vestit.

L'acte servirà per a mostrar, "al cor d'Europa, una de les més ancestrals tradicions de la cultura del País Valencià, la de la Muixeranga d'Algemesí, que quedarà permanentment representada una vegada a l'any en aquest monument emblemàtic", van destacar les mateixes fonts.

http://www.lasprovincias.es/valencia/20 … 21256.html

Desconnectat

 

#2 23-07-2008 00:52:09

Tirantloblanc
Membre

Re: La popular estàtua Manneken-Pis vestirà de muixeranguer

És una bona notícia, poc a poc anem fent-se més coneguts, poc a poc els països catalans serem reconeguts!! dóne un poc d'ànim smile

Desconnectat

 

#3 23-07-2008 00:53:17

Tirantloblanc
Membre

Re: La popular estàtua Manneken-Pis vestirà de muixeranguer

PD: Aguaitant PV parlem per lo de albal per privats.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.