• Inici
  •  » Debat general
  •  » Carod no optarà a la reelecció com a president d’Esquerra

#1 26-03-2008 10:47:26

amunt
Membre

Carod no optarà a la reelecció com a president d’Esquerra

Carod anuncia que no es presentarà a la reelecció de president d’Esquerra

Josep-Lluís Carod-Rovira ha anunciat aquest matí que no optarà a la reelecció com a president d’Esquerra, càrrec que ocupa des de la seva elecció al Congrés de Lleida celebrat al juliol del 2004. Carod ha afirmat que “el partit reclama unitat i renovació” i que és necessari “deixar pas a una altra generació que aporti noves idees”.

Carod ha exposat en tres eixos l’idea de renovació interna que li convé a Esquerra: un canvi de cultura política per passar “d’una certa idea de resistència i oposició a una cultura de vocació de majories que permeti guanyar legitimitat i serietat al projecte que representa”; un canvi en el model de partit “que no tingui estructura interna de partit petit sinó gran per tal de garantir la democràcia interna i fer-lo més oxigenat i més obert, amb molts més contactes amb el conjunt de la societat”; i, finalment, una renovació de persones, que permeti un canvi en les principals responsabilitats orgàniques del partit, “jo faig el primer gest i anuncio que no em presentaré a la reelecció, tot i que ha estat una etapa profunda, però ara la maquinària l’ha de portar altra gent”.

Carod ha manifestat que la seva voluntat ratifica el compromís amb el govern perquè “Esquerra és un partit seriós que sabrà mantenir els acords fins que s’acabi la legislatura” i ha recordat que Esquerra no sortirà del govern “perquè no hi ha cap procés de sobirania que s’hagi fet des de l’oposició”.

El president d’Esquerra ha revelat també que està “a la disposició del partit” per ser candidat el 2010, tot i que “aquest no sigui un debat que toqui fer ara”, però que afronta “amb energies personals i il·lusió” per seguir encapçalant el projecte d’Esquerra “si la militància així ho vol” i si es donés el cas d’haver-hi més d’un candidat “obrir un procés de primàries, tal i com els Estatuts marquen”.

Carod ha reiterat una vegada més la seva voluntat que Esquerra es consolidi en el seu espai electoral “després d’haver guanyat la batalla ideològica de fer del sobiranisme una idea cabdal del discurs polític català” i ha declarat que “Esquerra ha de ser prou potent perquè el 2014 sigui possible fer una consulta sobre el futur del país”.
                      www.esquerra.cat

Desconnectat

 

#2 26-03-2008 14:17:23

Empala
Membre

Re: Carod no optarà a la reelecció com a president d’Esquerra

Costa saber què passa dins ERC. Aquest pique intern s'ha exposat molt als diaris, així que sembla que, o bé ERC està molt desorganitzada, que no és, o bé ERC pretén fer creure quelcom. Tenint en compte les canteres de vots de procedencia ideologica ben diversa, es poden fer algunes hipotesis.

Desconnectat

 

#3 30-03-2008 01:17:12

Goliver
Membre

Re: Carod no optarà a la reelecció com a president d’Esquerra

Nooooooooo!!!!!!!  El carod és el millor!! No se'n pot anar........el Puigcercós no m'agrada.....Per qué renovar una cosa que ja està prou bé? El carod fa rabiar a tots els catetos anticatalanistes....i aixó és divertit! XD  També sabrà fer-ho, el Piugcercós? Ja ho veurem.....

Desconnectat

 

#4 30-03-2008 01:47:26

AguaitantPV
Membre

Re: Carod no optarà a la reelecció com a president d’Esquerra

El Carod és un home d'imatge, però crec que fa falta renovar els aires a Esquerra. No estic ni molt menys a favor de Carretero però pense que una corrent més independentista dins d'Esquerra seria la millor opció.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Carod no optarà a la reelecció com a president d’Esquerra

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.