#1 25-03-2008 19:30:12

Esquerrà
Expulsat

El Bloc jove és rebut per la polèmica AVL

El Bloc Jove visita la seu de la mig secessionista  l’AVL


La presidenta de la polèmica Acadèmia Valenciana de la Llegua (AVL), Ascensión Figueres, va rebre el 21 de febrer a la seu de la institució normativa una representació del Bloc Jove de la ciutat de València, que ha visitat el monestir de Sant Miquel dels Reis amb motiu de la celebració del Dia de la Llengua Materna.

Els joves van lliurar a la presidenta un manifest on donen a conéixer el seu compromís amb la llengua catalana, alhora que reclamen un major ús social, el compliment de la Llei d’Ús i Ensenyament, la superació de les divisions al voltant del la llengua, mitjans de comunicació en català i la integració dels nouvinguts, amb l’objectiu de protegir i potenciar el català.

Desconnectat

 

#2 25-03-2008 20:41:08

LarsenAlacant
Membre

Re: El Bloc jove és rebut per la polèmica AVL

Mig secessionista?

Si accepta la unitat de la llengua.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#3 25-03-2008 21:51:52

Esquerrà
Expulsat

Re: El Bloc jove és rebut per la polèmica AVL

Home, no accepta la unitat del català, no inclou el valencià dins del català. Dictamina contra tot criteri científic que la "llengua valenciana" i les llengües oficials a Catalunya i Balears formen un mateix sistema lingüístic. No crec que això siga defensar la unitat de la llengua catalana. A més a més agarra el treball de l'IEC que tants anys ha costat de fer i li afegeixen paraulotes sense cap tipus de sentit i trellat. ¿Això és una Acadèmia?. Però si la normativa ja existia!!!!, ¿Quin treball han fet aquests de la Folla Acadèmia de la Llengua?.

Última edició per Esquerrà (25-03-2008 21:53:18)

Desconnectat

 

#4 26-03-2008 00:17:11

LarsenAlacant
Membre

Re: El Bloc jove és rebut per la polèmica AVL

Quant al valencià i a la seua naturalesa, l'AVL proclama que el valencià, idioma històric i propi de la Comunitat Valenciana, forma part del sistema lingüístic que els corresponents Estatuts d'autonomia dels territoris hispànics de l'antiga Corona d'Aragó reconeixen com a llengua pròpia.

Això diu. I si no l'afirma tan rotundament, mirem que passà al principi del 2005 per a saber-ho....

(Per mi l'eliminaria)


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#5 26-03-2008 00:25:29

Empala
Membre

Re: El Bloc jove és rebut per la polèmica AVL

Tingent en compte com estan les coses al PV, jo també crec que seria millor que no existís l'AVL. Si el PP fos menys indecent es podria crear una AVL separada d'intromissions polítiques, una AVL que col·lavorés amb la resta del país i que estigués composta per professionals. I jo, encara que no hi entenc massa del tema, penso que potenciar determinats particularismes del valencià podria descentralitzar la normativa, avui dia potser massa barcelonesa (el debat akell de si per manca de força hem de renunciar a particularitats de cada dialecte i unirnos mes).
El que està clar és que l'AVL ha servit d'arma al PP per ferir el català (i el valencià, clar).

Desconnectat

 

#6 26-03-2008 08:30:18

Curial
Membre

Re: El Bloc jove és rebut per la polèmica AVL

A efectes pràctics, l'AVL reconeix la unitat de la llengua, i a més son un bon suport per a desmuntar tesis blaveres (com es fan palles amb la legalitat i et citen l'Estatut cada dos per tres, els pots recordar que l'únic ens competent per a reglamentar la nostra llengua és una academia que reconeix la unitat de la llengua que parlem amb la que parlen catalans i balears).

No son enemics del valencià, pense. El que pasa és que la van crear "desdentada" per a que no poguera fer massa mal al PP i la seua política d'espanyolització i negació de la conciència nacional dels valencians. En efecte, va ser només una solució apresurada a un conflicte (el lingüístic) que s'extenia massa temps i els convenia tancar ja (al PP), per tal d'integrar el vot d'Unió Valenciana dins del seu electorat i finalment convertir-se de forma definitiva en la primera força política del País Valencià. Si hagueren deixat que el conflicte persistira, potser UV haguera resorgit, haguera eixit altre grupuscle blaver, o fins i tot el vertader valencianisme haguera pogut despertar. Al PP no li convé massa deixar un conflicte obert, els agrada més la imatge de la "Valencia feliz y mirando al mundo con su copa america".


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.