#1 04-03-2008 14:06:54

Els Païssos Catalans que a mi m'agradarien.

1) República Confederada dels diferents païssos formants, llavors cada país seria lliure i independent politicament dels altres, pero compartiriem un supranacionalitat que ens uniria a tots en temes culturals, econòmics, lingüitics, també en temes politics, pero sempre respectant la independència de cada país, El respecte i la solidaritat deurien de ser els eixos fonamentals dels Païssos Catalans; aixi seriem Valencians, Catalans, Illencs i tots alhora seriem ciutadans dels Païssos Catalans.
(No podem caure en el centralisme espanyolista que nega nacions historiques que existien molt abans que a algun il.luminat se li ocorreguera la gran idea de la Nasión Española)

2) La vertebració territorial de cada país sería la Comarca, ya que les provincies son un Ens artificial i creat per Espanya i que l' únic que fa es dividirnos.
Aixi com ara al estat espanyol hi han eleccions autonòmiques, nosaltres fariem eleccions comarcals, que podriem considerar com les nostres eleccions autonòmiques.

3) Cada Païs tindria les seues propies federacions i seleccions esportives.

S' admeten més propostes, ja que aci no està tot el que pense, perque ara mateix no se com explicar-ho.

PAÏSSOS CATALANS
NACIÓ DE NACIONS
PAIS DE PAÏSSOS

Per cert Batiste, t' he copiat l'avatar, espere que no t'importe

Última edició per Darrer_Diumenge (04-03-2008 14:08:11)


Que Vos Passa,
Que Vos Passa,
Que Vos Passa Valencians?
Que El Nostre País Vol Viure Sense Perdre.... LA IDENTITAT

Desconnectat

 

#2 04-03-2008 14:52:57

pontet
Membre

Re: Els Païssos Catalans que a mi m'agradarien.

Darrer Diumenge, en termes generals coincideix amb el que tu dius, pot ser sols sub-ratllar el escrupulos respecte que cada País membre de la Confederació ha de guardar cap a la Sobirania dels diversos Països que formen els PPCC (o si o prefereixes Països Valencians).

Parles de fer eleccions comarcals, no se si les comarques definitives dels PPCC correspondrien a les actuals, en el cas del País Valencià es basen en la disposició de la Generalitat recullida en les Demarcacions Territorials Homologades (1987) o caldria fer una restrocturació territorial ?.

Tambè imatgine que a més de les eleccions comarcals hi hauria eleccions locals, eleccions per a cada País membre de la Confederació i eleccions generals dels PPCC? que em dius d'açò?

Per cert, darrer diumenge i baptiste, m'agrada molt el vostre avantar, pense que caldria promocionar-ho més, si ho pensem bé, ha segut l'unica senyera elegida per organs estrictament valencians que a representat oficialment al País o les intitucions del País.

Salut i País  .... sobirania valenciana i PPCC


http://img252.imageshack.us/img252/2072/deniareiallgys0.jpg

Eixiu tots de casa que la festa bull, feu dolços de nata i coques de brull, polimenteu fustes i emblanquineu murs perquè Carles d'Àustria ha jurat els Furs.

Desconnectat

 

#3 04-03-2008 14:57:00

sixte
Membre

Re: Els Païssos Catalans que a mi m'agradarien.

La idea que proposes està molt bé, però ja existeix eixa proposta, només cal llegir el programa d'Esquerra on ja defineix la constitució dels PPCC. EL Bloc també en parla un poc, també en fa ressenya lleugerament el nou partit República Valenciana. Vull fer-te una pregunta, peró sense menysprear el que has dit, que em semble molt interessant, has dit:

2) La vertebració territorial de cada país sería la Comarca, ya que les provincies son un Ens artificial i creat per Espanya i que l' únic que fa es dividirnos.
Aixi com ara al estat espanyol hi han eleccions autonòmiques, nosaltres fariem eleccions comarcals, que podriem considerar com les nostres eleccions autonòmiques.

No et sembla més divsió encara les comarques? és evident que el provincialisme i el regionalisme es una mena de control envers als moviments independentistes o pancatlanistes, però quin sentit té, Ribera Alta- Ribera Baixa; Marina Alta-Marina Baixa, Alt Palancia-Baix Palancia, Plana Alta-Plana Baixa, Alt Vinalopó-Vinalopó Mitjà-Baix Vinalopó, Alt Maestrat-Baix Maestrat?

Deconec quina convivència hi haurà a totes eixes comarques, perquè jo sóc de la Ribera i em sembla absurd la divisó comarcal, pense que reunificant-les serie molt més competents económicament, culturalmente i socialment. Sol per posar un exemple, que em crida l'atenció: la majoria de l'arrós es fa a Sueca, Sollana, i el que queda a Cullera i és curiós que els principals sequers darrós estan a la Ribera Alta, per exemple Arrós Sos a Algemesí, encara que també está arrós Campana crec que a sollana, no ho sé cert, perdó, bé també la taronja les "Dues riberes en són molt productores i lluiten entre elles per omplir el mercat, seria més competitiu lluiter per una única marca "Taronja de la Ribera" no taronja de la Ribera tal, es absurd, per aixó i altres coses culturals i socials crec que la divisió comarcal es un poc perillós perquè crec que es massa delimitar els moviments i posar etiquetes.
Una bona idea es la ja existent Mancomunitats, triar uns vocals o parlants, tampoc representants crec que seria la identitat perfecta, pense més en transmissors d'idees, vocals, per tal de transmetre al govern del país les inquietuds i necessitats dels pobles.

Per acavar, com diu en Llach a la seua cançó El meu País Petit, "el meu país és petitet", som un país petit dins d'una gran mancomunitat conformada de Principantins, Illencs i Valencians, si ens dividim molt farem la tasca bruta que volen els partits espanyolistes (recordeu la dita castellana que sol dir-se en aquests casos:Divide y venceras) doncs a lesgores no els donem el gust.

Desconnectat

 

#4 04-03-2008 15:17:39

LarsenAlacant
Membre

Re: Els Païssos Catalans que a mi m'agradarien.

És un tema interessant, ja que he tingut discussions (que acaben prompte) per el tema. Jo era un regionalista (?) per dir que el meu país era el País Valencià. Jo els digué que si no era un país, el país valencià, que què significava "país" de "País Valencià".

Després molta gent vol(em) uns PPCC, però no s'han parat a preguntar si volen uns PPCC, de 3 paisos confederats, federats, un únic país que fora Paisos Catalans o Catalunya, etc No hi ha unanimitat entre la gent...

Jo pense com tu
Un país, 3 territoris. Sobre les competències...m'agradaria un govern valencià, un illenc i un principatí (que no català, que això ho som tots) en forma d'autonomia, però una policia per a tot el territori, una selecció, un únic exèrcit, etc


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#5 04-03-2008 16:19:20

Re: Els Païssos Catalans que a mi m'agradarien.

Hola a tots i gracies per les vostres opinions, encara que vull puntualitzar sobre algunes coses,

Pontet, respecte al que dius de la divisio comarcal jo tambe pense que hi hauria que fer-ne una de més correcta i que fos millor que la que hi ha, i clar que pense que deurien haver eleccions locals i generals i tambe eleccions als Païssos Catalans (o Païssos Valencians O Païssos Mallorquins o Illencs hehehe), tot el que siga elegir les nostres institucions i el nostre futur de la manera més democràtica posible em pareix be.

Sixte, jo crec que si es fa una bona comarcalització ens podrem aprofitar i beneficiar tots i aquesta comarcalització ha de ser sense menyspreu i sense que influisca negativament en ningún dels membres ni ciutats.
Tambe se que Esquerra i el Bloc parlen d' aquest tema als seus programes, peró jo aci l' únic que done es la meua humil opinió i se que es un tema que du molta cua.

LarsenAlacant, respecte al tema de República Federal o Confederada, la veritat crec que això es tindria que elegir democràticament pel poble, respecte a la policia una per a cada estat formant i una comuna per als PPCC (Però sempre per damunt la colaboració entre tots els cosos policials per tal de que la seua llavor fos més efectiva), respecte a les seleccions jo opine que deuria haverne una per cada país, encara que aço no hauria de ser obstacle per a que tambe hi haguera una selecció dels PPCC i respecte a l' exercit, encara que jo no soc massa patidari dels exercits crec que hauriem de tindren un amb professionals ben preparats i sobre tot ben concienciats de que el poder es del poble i per tant de la democracia i que sols actuara en legítima defensa (Perqué no dubtes que Espanya intentaria envairnos per tal de tornar a formar la Una Grande y "Libre").

Be sols vull dir que els PPCC es basen en el respecte, la solidaritat i la construcció (Ieee no penseu mal, no em referisc a la construcció de la rajola, em referisc a la de la cultura, la intel.ligencia, l' educació...)


Que Vos Passa,
Que Vos Passa,
Que Vos Passa Valencians?
Que El Nostre País Vol Viure Sense Perdre.... LA IDENTITAT

Desconnectat

 

#6 04-03-2008 16:56:15

sixte
Membre

Re: Els Païssos Catalans que a mi m'agradarien.

Perdona'n si t'has sentit menyspreat, per favor no era la meu intenció. Tot aixó que dieu sobre federalisme, confederalisme i altres denominacions està molt bé però no és tan fàcil definir-ho. Segurament i encara

Desconnectat

 

#7 04-03-2008 16:59:52

Re: Els Païssos Catalans que a mi m'agradarien.

En ningun moment m' he sentit menyspreat, crec que aci estem tots per a donar la nostra opinió de manera lliure i respectuosa per tal de crear una millor societat.


Que Vos Passa,
Que Vos Passa,
Que Vos Passa Valencians?
Que El Nostre País Vol Viure Sense Perdre.... LA IDENTITAT

Desconnectat

 

#8 04-03-2008 17:08:36

sixte
Membre

Re: Els Païssos Catalans que a mi m'agradarien.

Perdona'n si t'has sentit menyspreat, per favor no era la meu intenció. Tot aixó que dieu sobre federalisme, confederalisme i altres denominacions està molt bé però no és tan fàcil definir-ho. Segurament i encara que ens siga dolent per alguns, hem de fixar-nos en la construcció dels Estats Units, pel que fa a la unificació geogràfica i la creació del estats. Si ens fixem cada estat té policia federal que podria ésser la policia autonómica que el Principat ja té i després crec que no caldria cap exercit sinó una mena de cossos especials similar al que allí es denomina FBI. No hi ha cap contradicció més grossa que voler la pau amb un exercecit. Això que diuen alguns polítics de: "Enviem tropes per al manteniment de la pau i ajutes sanitaries". Mentida!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Quina pau, amb un "Zeta" a l'esquena? Quin ajut sanitari amb transports blindats? Irlanda no té exercit i no el necessita, perquè no es posa en els problemes bélics que es mouen per interessos económics. Crec que pel que fa a unificació geográfica hem de observar els EEUU, és a dir Estats units dels PPCC fromat per 3 mini estats o com volgue denominar-ho. Evidentment la política que marque el camí dels PPCC hauria d'ésser la d'una republica democratica, laica, lliure, justa, igualitaria i per supost independent.

Desconnectat

 

#9 04-03-2008 17:21:00

Re: Els Païssos Catalans que a mi m'agradarien.

Sixte, et torne a repetir que no m' he sentit menyspreat, i en referència a l'exercit ja he dit que no soc massa, per no dir gens partidari i crec que la opció que has donat tu d' uns cossos especials es de les millors, que era al que jo em volia referir al meu post de puntualitzacions.


Que Vos Passa,
Que Vos Passa,
Que Vos Passa Valencians?
Que El Nostre País Vol Viure Sense Perdre.... LA IDENTITAT

Desconnectat

 

#10 04-03-2008 17:37:36

Esquerrà
Expulsat

Re: Els Païssos Catalans que a mi m'agradarien.

Darrer_Diumenge, s'escriu "Països" i no "Païssos", és essa sonora, no sorda. De res.

   Jo preferisc un Estat que siga una República catalana (República dels Països Catalans) amb un únic govern central, on el País valencià, Balears, Catalunya, etc... serien simples regions de la República sense cap típus d'autogovern.

Desconnectat

 

#11 04-03-2008 17:43:44

Re: Els Païssos Catalans que a mi m'agradarien.

Hòstia, jo juraraia que sempre havia vist escrit païssos, gracies per la informació.
Respecte a la forma de govern jo soc més partidari de la republica federal o confederada, no podem estar queixant-nos del centralisme espanyolista i despres nosaltres ser tambe centralistes.


Que Vos Passa,
Que Vos Passa,
Que Vos Passa Valencians?
Que El Nostre País Vol Viure Sense Perdre.... LA IDENTITAT

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.