• Inici
  •  » Debat general
  •  » DOS TEXTOS DE VALENCIA HUI, ariure senyors. Sagunt no morira.-

#1 06-02-2008 10:28:42

DOS TEXTOS DE VALENCIA HUI, ariure senyors. Sagunt no morira.-

Array

Hola a tots os deixe dos textos que exien hui al diari facha este.-

Uh es del inefable Balatasar Bueno, en pro de que la diputacio de Valencia ha premiat a un autor catala i el segon de Simon Santoja un altre personatge de ciudau en vos de Jaume I.-

Ahi van:

BALTASAR BUENO:

Premios ecuménicos catalanistas
06.02.08 | 02:36. Archivado en Columnas

La Institución Alfons el Magnànim de la Diputació de Valéncia, que dirige Ricardo Bellveser, en su día asesor de Vicente González Lizondo y hoy miembro de la catalanista Academia Valenciana de la Lengua entre otros muchos oficios con sueldo público que le suponen un pastón binguero a final de mes, ha premiado a un catalán, Andreu Martín, con el Premio de Literatura ‘en valenciano’.

Andreu Martín, nacido en Barcelona, se lleva la pasta gansa del premio, que ha editado, no faltaba más, la catalanista Bromera, tan rica y generosamente regada con dinero público de los valencianos, tan privilegiada que parece no haya más editoriales e imprentas en Valencia para el PP que ella.

El parto del Magnànim ha sido asistido, entre otros, por los comadrones ex ‘blaveros’ Artur Ahuir y Ángel Calpe, quienes de ser expertos en Lengua Valenciana y ‘blaverío’, ahora hasta se prestan a ser jurados de obras escritas en puro y duro barceloní, por aquello de que la pela es la pela y salga el sol por Antequera.

Ángel Calpe no sólo se ha limitado a votar al novelista catalán, sino que ha necesitado hacer un acto de fe solemne y público de su nuevo credo, al decir, textualmente, que lo escrito en catalán por Andreu Martín es “una novela ágil, muy visual, con tintes cinematográficos y de mucha actualidad”.

Lo que hay que hacer para comer, angelito mío, médico forense de prisiones de toda la vida y ex amador de las glorias valencianas, que has dejado a los valencianistas en la estacada a la primera nómina sabrosa de cambio.

Que la Institución Alfonso el Magnánimo de la Diputación Provincial de Valencia no haya encontrado a ningún autor nacido o residente en la provincia de Valencia para premiar, y se nos haya ido a Barcelona a buscarlo y en catalán, ‘ad maiorem gloriam’ del catalán, manda cocos.

No han tenido Bellveser y compañía en este opulento festín el detalle de hurgar entre los originales presentados y localizar a alguien que hubiera escrito en la lengua del territorio propio, la Lengua Valenciana, que fuera valenciano/a, teniendo en cuenta que la Diputación de Valencia debe tener como principal preocupación lo de los suyos, los escritores valencianos, a quienes debe promocionar y promover, y no estar obsesionados por los escritores catalanes, que ellos ya tienen sus Diputaciones correspondientes.

Luego al PP se le llena la boca diciendo que el valencianismo político está en su seno, lo tienen en el partido por bandera. Con los catalanistas sentados a la mesa, claro.

SANTOJA

2008, l´any de Jaume I: tornem al solc
06.02.08 | 02:43. Archivado en Columnas

Che Vicent ya t’has oblidat de Jaume I! Puix… no. Torne al solc, que no vol dir que l’haguera perdut, ni oblidat. Al començar 2008 manifestí l’idea de dedicar-li a Jaume I el meu particular i personal any, a poquet a poc. Per a mi seria més fàcil embastar, un any seguit, dia a dia, la vida i fets del rei. Com si fora un llibre per entregues… pero cansaria. I val més anar a bots de dia sense trencar l’història proposta com homenage, lo que permet precisament estar al dia d’uns atres acontenyiments o històries que tampoc deuen oblidar-se.

Ahir fon el VIII centenari del naiximent de Jaume I, i tal com anuncià el 12-13 de giner, certa veu oficial, era el dia d’eixida de l’any dedicat ad ell. Tal dia com hui fa 800 anys Jaume I tingué la consideració de ‘persona civil’, i fins a que entrara, solemnement, en Valéncia, el 9 d’octubre de 1238, tenien que passar 32 anys, que yo pretenc contar-los a vostés, llegidors, i que entre unes atres coses serviran per a demostrar l’erro de tal veu, que referint-se al fet pontificà que supongué ‘el naiximent del poble valencià’. Erro inclús de primeres lletres.

Perque ¿quina ‘quisicosa’ era el Regne de Valéncia abans del naiximent? ¿Era un desert humà, sense persones? ¿Si, com pareix estava habitat, parlaven, tenien sa cultura, convivien? Si tal pregoner haguera llegit alguns dels meus espais estiuencs sobre el poble valencià, seguint la pauta del gran Mestre que fon Julià San Valero, no haguera errat, demostrada com està, per escrita, la valencianitat d’Ar Rusafí o Ibn Alabar.

O siga que el ‘poble valencià’ no naix en 1238, lo que naix és el Regne de Valéncia, independent, ni coa d’Aragó, ni coa de Catalunya. En dit regne, primer ‘moro’ després ‘cristià’ convivien sense massa altercats cristians mossàraps, musulmans àraps o valencians, i judeus; i seguiren convivint, com vorem en son moment oportú.

Pot ser la referència al ‘naiximent’, fora un simple esvaró, pero sempre és bo i saludable cuidar les paraules per a que ningú puga ni pensar que va nàixer gràcies als repobladors catalans i aragonesos i demés. Sobretot perque Aragó mai ha reivindicat Valéncia, i Catalunya, com si fora única repobladora ho reivindica dia a dia, cada dia ¡cert ADN aragonés tindrem els valencians... i bereber… i occità… i dels mossàraps cristians valencians… i per supost català, pero no exclusivament català!

Aixina resulta que la paraula ‘naiximent com a poble’ és incorrecta, perque com a poble ya ‘érem’, el regne ‘moro’ de Valéncia ya estava habitat, i per cert, hi havia ‘cequiers’ segons els Furs, de temps de sarraïns. Convindria que a qui corresponga, que pot ser no qui porta la veu, sino un atre, no oblidara l’últim tercet del famós sonet de Lope de Vega:

(Cediendo a mi
descrédito anhelante…
Ostento al móvil un
mentido Atlante…
Ajando voy mi vida
naufragante…)
¿Entiendes, Fabio,
lo que voy diciendo?
-Y cómo si lo
entiendo-Mientes, Fabio;
Que soy yo quien
lo digo y no lo entiendo’.

De modo i manera que a seguir el solc, que ‘el aceite de ricino/ ya no es malo de tomar./ se administra en pildoritas/ y el efecto es siempre igual’. O siga que som valencians com ya ho érem en temps de sarraïns, i dels romans i dels ibers… i de més llunt encara…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No se qui dels dos es mes borinot si perque premien a un autor que escriu en la llengua que toca el catala ací valencia o el altre per dir soles tonteries que inistexi que antes moro que catala , pero es que damunt admiteix que vinguiren catalans a repoblar en fi. Per cert diu regne idenpent de arago y cataluña i les balears que curios i tots ells tenen diferents furs pero mateix rei y formen un sol regne vaja com una confederacio al estil america, on viu este santoja en la XINA, Independent de que Santoja, Valencia.- lO DE bueno, es que com esta enmistat en bellveser de ahi el article.-

SALUT COMPANYS COMENTEULOS QUE VALEN LA PENA.

Desconnectat

 

#2 08-02-2008 01:26:54

Geodacus
Membre

Re: DOS TEXTOS DE VALENCIA HUI, ariure senyors. Sagunt no morira.-

Passo de perdre el temps amb aquesta gentola.

Desconnectat

 

#3 11-02-2008 00:22:35

Re: DOS TEXTOS DE VALENCIA HUI, ariure senyors. Sagunt no morira.-

Falsa intel·lectualitat valenciana, esta gent que escriu al diari espanyolista "Valencia hoy"


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » DOS TEXTOS DE VALENCIA HUI, ariure senyors. Sagunt no morira.-

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.