#1 04-02-2008 16:17:58

LES BURRADES DE Baltasar Bueno hui en Valencia hui.

El director de aquest diari fexista valencianista blaverista, Baltasar Bueno ha escrit aixo en la seua colummna. Lleguilo be per que en dona la risa de les burrades i tonteries que diu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
La `canonización´ de Jaime I
04.02.08 | 01:30.

Lo que no contó Rambla en la perorata pro canonización de Jaime I que le escribieron para que leyera en la Catedral donde el Conseller le declaró "padre fundador de la patria valenciana", es que la conquista del Reino Musulmán de Valencia fue una Cruzada, fundamentalmente aragonesa, aprobada por el Vaticano y comandada por el díscolo monarca aragonés.

Las tierras musulmanas de Castellón, que existían antes de 1237 y a pesar de Rambla, fueron rendidas al cristiano mediante el simple pase de bando del rey Abú Zeit (Tratado de Calatayud, 1229), cuyas villas y ciudades pasaron a ser regidas " a fueros de Zaragoza", que no a fueros catalanes, hecho éste que ya comienza a desmontarles la película a los catalanistas, como pueden imaginar, y demuestra que la reconquista y repoblación no nos vino de Cataluña.

El resto de la campaña fue un ordeno y mando de la Iglesia, con la que se topó Jaime I, quien a raíz de haber muerto el 11 de septiembre de 1235 el Obispo de Zaragoza, Sancho de Ahunés, pretendía colocar a dedo de Obispo a un amiguete suyo.

Bravos los canónigos del Cabildo de la Seo de Zaragoza eligieron como sucesor para aquella sede episcopal a Bernardo de Monteagudo y no al amigo del rey, por lo que Jaime I, cabreadísimo, le detuvo y encarceló con el fin de que no pudiera nadie consagrar al nuevo Obispo. En atención del Código Canónico vigente en aquella época, Jaime I incurrió en pecado, con pena de excomunión.

Por el mismo tiempo, el rey cayó gravemente enfermo y estuvo a punto de morir. Pidió confesar, pero se le dijo que para librarle de la pena de excomunión y del infierno que ella aparejaba en el caso de que muriera debía poner en libertad al Obispo electo enchiquerado y organizar una Cruzada contra los musulmanes.

En 1236, recuperado ya, Jaime I convocó Cortes en Monzón, donde propuso y se aprobó celebrar una Cruzada contra el Reino Musulmán de Valencia.

En atención a ello, fueron convocados alistamientos de tropas en Teruel, al tiempo que se enviaba emisarios al Vaticano para que declarara oficial la Cruzada contra Valencia mediante las correspondientes bulas pontificias y consiguientes beneficios materiales y espirituales a quienes participaran en ella, lo que se logró, equiparando el Papa la Cruzada contra los musulmanes valencianos con las de Tierra Santa.

Como nos están rescribiendo la historia los catalanistas, no les interesa sacar a la luz muchas de las cosas interesantes que ocurrieron.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Lo de la cruzada ho sap tot deu va eixir al documental de Canal9, cosa que este home no ha vist
2) Lo de las tierras musulmanas castellonencas tambien. y por cierto claro que existian esas tierras señor mio igual que existia sagunto valencia, el puig, etc.
3) Regidas por los fuero de Zaragoza pero de un mismo reino EL ARAGONES CATALANO. O es adir el regne catalanoaragones o com vulgam dir-li, per tant menteix senyor Bueno.
4) Distintos fueros, pero mismo reino y unico Rey JAUME I rey de Arago conde DE Barcelona, rei de Mallorca etc....continua mentit senyor Bueno
5) No solo fueron soldados aragoneses o extranjeros sino catalanes, lombardos genoveses, etc... pero aragoneses i catalanes son del mismo lugar e patria o regne CORONA ARAGONESA CATALANA. Es mas se cabrearon los nobles aragoneses cuando JAUME I DIO FUEROS NUEVOS AL REINO RECIENTAMENTE CONSTTUIDO EL DE VALENCIA  y no antes habido. Un reino sin FUEROS, señor BUENO NO ES UN REINO.
6) Muchas cosas que ocurrieron si senyor Bueno muchas, pero no las que tergivesa usted a su gusto.

Desconnectat

 

#2 04-02-2008 16:23:48

Rogeta
Membre

Re: LES BURRADES DE Baltasar Bueno hui en Valencia hui.

I ara dic jo, a este "senyor" li paguen per escriure aquest tall de bajanades??
Existeix que compre aquest tipus de diaris??? Es mes, existeix gent que financie aquest tipus de diaris??
Com solen dir, la vida es plena de misteris sense resoldre...

Desconnectat

 

#3 04-02-2008 18:23:24

Re: LES BURRADES DE Baltasar Bueno hui en Valencia hui.

Valencianista???
Tots sabem que l'extrema dreta (en este cas, el feixisme eclesiàstic) controla ben be els blaveros.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#4 04-02-2008 18:46:11

Re: LES BURRADES DE Baltasar Bueno hui en Valencia hui.

Gandia aixo diuen ells, se denominen valencianistes, que li anen a fer.-

Desconnectat

 

#5 04-02-2008 20:05:41

LarsenAlacant
Membre

Re: LES BURRADES DE Baltasar Bueno hui en Valencia hui.

Doncs dir les coses pel seu nom: espanyolisme


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#6 04-02-2008 21:34:01

Yuiis
Membre

Re: LES BURRADES DE Baltasar Bueno hui en Valencia hui.

Sagunt t'equvoques en els punts 3 i 4. Encara que el Regne d'Arago i el Comtat de Barcelona estaven units sota la figura del rei del casal de Barcelona, a Catalunya i a l'Arago els furs/usatges (constitucions) eren diferents. Eren quasi be territoris independents. A diferencia de la invasio de mallorca, mes promulgada i amb mes participacio per part de la noblesa catalana, la invasio de valencia va ser seguida i promulgada amb mes anim per part dels nobles aragonesos. Es per aixo que crec recordar que les primeres conquestes del regne de valencia van passar a ser administrades i regudes pels furs aragonesos.

Ara be. Dir que la invasio va ser nomes aragonesa nomes pel fet que al principi les conquestes van passar a ser regides pels usatges de l'arago...es com un bon conte de fades xD.

Aixo que ell argumenta no vol dir que els catalans no hi participessin(ni molt menys), de fet el rei no parava d'anar de valencia a tortosa(sisi tortosa, catalunya) i a terol(arago) per a reclutar soldats. La participacio militar va ser mixta amb ¿predominacio? aragonesa, pero mixta igual que a mallorca va ser de predominacio catalana pero tambe mixta. Son aquests "petits" detalls els que els espanyolistes "obliden".

Per acabar: No recordo quan va ser, pero al final el rei va promulgar constitucions diferents per a Valencia com tu ben dius. Aixo demostra la voluntat de Jaume I, de que el nou territori conquerit no fos ni aragones ni catala exclusivament.

El problema amb la historia, especialment la antiga/medieval es que es molt facil de manipular. A mi mencanta una frase del rei Jaume que segur que a molts espanyolistes els hi fa posar vermells de rabia.

Es veu que el regne de castella estava especialment interessat en conquistar Xativa, ciutat que pel tractat de Cazola perteneixia a la Corona d'Arago. Despres de rebre les amenaces dels ambaixadors de castella i de l'infant de castella Alfonso (futur Alfonso X) per que els deixesin conquerir Xativa, Jaume I els va posar de peus a terra. Diu ell al llibre dels fets si no vaig equivocat: "E vosaltres, castellans, cuidats passar ab vostres menaces, e aquelles esperar-les vos he". "I vosaltres, castellans, creieu que podeu vindre aqui amb amenaçes, i que jo us les acceptare". Tambe els descriu com un poble molt orgullos i fatxenda. Clar que despres amb el pas dels anys les seves relacions amb Alfons X millorarien, pero Jaume I no estava disposat a passar per on volguessin els estrangers. xD.

Salut!!!


"E vosaltres, castellans, cuidats passar ab vostres menaces, e aquelles esperar-vos les he."

-Jaume I, "El Conqueridor"

Desconnectat

 

#7 05-02-2008 06:23:30

Bussot
Membre

Re: LES BURRADES DE Baltasar Bueno hui en Valencia hui.

És molt més fàcil que això com demostrat que menteix, només cal fer esment als llinatges antics valencians que en un 95% coincideixen amb els catalans, March,Martorell.... Una frase de Ramón Muntaner val per mil paraules d'aquest mentider. " A Elx,Oriola,Alacnt,Guardamar... parlen lo vell catalanesc del mon"

Desconnectat

 

#8 05-02-2008 10:09:17

Re: LES BURRADES DE Baltasar Bueno hui en Valencia hui.

Estimat YUIIS:

O no me he explicat be o se equivoquem. Clar que hi havien furs diferents uns aragonesos i uns altres catalans, pero a lo que me referia era que al fi i la cap a pesar de tindre diferents furs era lo mateix: Diferents furs, pero un rei i una mateixa corona (Deuria haber-lo explicat millor). La corona catalano arogonesa com despres pasaria quan se juntaren arago i castella. En quant als soldats per a ell es que no existien tropes catalanes, te ho duic per uns altres escrits de este personatje.-
Per lo demes tot d'acord

Última edició per Sagunt no morira (05-02-2008 10:12:05)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.