#1 29-01-2008 14:50:04

amunt
Membre

Per un port d'Alacant en harmonia amb els veïns

Per un port d'Alacant en harmonia amb els veïns (article d'opinió d'Andreu Mas, membre de la candidatura per Alacant al Congrés)



El port d'Alacant està vivint uns dies decisius per al seu desenvolupament econòmic i la seua funcionalitat en relació a la ciutat d'Alacant. Degut a la seua situació estratègica dins la ciutat, els seus dirigents volen fer un polígon industrial amb empreses com el bio diesel o amb les sitges de ciment. Els interessos de les autoritats portuàries han xocat frontalment amb els veïns propers a les seues instal·lacions, de barris recentment estrenats o de barris més antics, com la Florida, Sant Gabriel, Benalua, i d'altres més llunyans però també perjudicats per les contaminants activitats portuàries. Tot això és resultat de la inexistent planificació i estudi per a desenvolupar la ciutat i també per a donar resposta a les noves exigències econòmiques de la ciutat.

No podem estar en contra del desenvolupament d'un port com el nostre, que pot generar molta més riquesa que en l'actualitat, però també demanem que siga respectuós amb les persones que hi viuen al seu voltant. Els seus dirigents han d'entendre que la situació del port no és la més propícia per a les industries que volen posar: estan oblidant que la salut de les persones és més important que la de generar beneficis 'contaminants'.

Una ciutat que viu del turisme, del sol i de les platges com a principal 'producte de negoci', no es podria permetre la contaminació de les seues aigües. Com és possible que uns dirigents que guanyen tants diners no hagen fet ni tan sols un estudi mediambiental amb els costos que podria suposar aquesta contaminació? Quina serà la imatge costanera d'una ciutat que mira a la mar? Una imatge ja deteriorada i que des de fa anys necessita urgentment una reflexió i anàlisi abans de prendre cap decisió, perquè és una zona molt important per a la ciutat, façana principal dels visitants.

En definitiva, és en aquests moments quan l'alcaldia hauria de pronunciar-se, d'exigir als dirigents de l'Autoritat Portuària que casen els seus interessos amb els dels habitants afectats per la seua activitat i amb els de tota la ciutat, ja prou contaminada i bruta. Esquerra demana un Ajuntament que es pronuncie ara i no després de les eleccions, necessitem uns dirigents que complisquen totes les normes i lleis que els obliguen a respectar el medi ambient. Volem una ciutat que cresca de manera sostenible i no per interessos contraris al dels seus ciutadans.


Andreu Mas, militant d'Esquerra-Alacant 
     

   


www.esquerra.cat/paisvalencia

Desconnectat

 

#2 29-01-2008 15:13:06

LarsenAlacant
Membre

Re: Per un port d'Alacant en harmonia amb els veïns

Lo del Port d'Alacant és un merder...a vore com acaba tot


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.