#1 28-01-2008 00:13:25

amunt
Membre

Comunicat contra els violents i feixistes de Gav

Intersindical Valenciana qualifica d'antidemocràtics els fets de dissabte 26 de gener a les portes de la seua seu

El Sindicat critica la passivitat de la Delegació del Govern

Intersindical Valenciana té el costum de cedir el seus locals a entitats ciutadanes, socials, polítiques i culturals. A més, en la seua seu organitza exposicions, xarrades o altres actes que complementen la seua activitat sindical. Dissabte passat havia cedit el Saló d'Actes a Esquerra Republicana del País Valencià per presentar un llibre que feia balanç del treball parlamentari d'aquest partit. Doncs bé, a les portes una cinquantena de persones pretenia impedir aquesta presentació amb crits, insults i llançant ampolles plenes de liquid contra la porta de la seu, a més de filmar i fotografiar a totes les persones que entraven a la seu. Fins i tot, van insultar a l'entranyable de Gonzalo Anaya quan va acudir a l'acte.

Malgrat els intents dels responsables del sindicat propietari del local i del partit que organitzava l'acte davant de la Delegació del Govern per tal s'assegurar la seguretat de les persones que acudien a l'acte i del mateix local, l'actuació de les forces policials es va limitar a contemplar la situació, fent un cordó entre els concentrats i la porta del local, però sense actuar amb la contundència que la situació requeria davant d'una concentració il.legal que pretenia impedir la llibertat d'expressió i la presentació del llibre. És inacceptable que en un estat democràtic la presentació d'un llibre pretenga ser boicotejada sense que les autoritats actuen com ha de fer-ho.

El sindicat qualifica de molt preocupant totes aquestes actuacions de grups ultradretans feixistes i blavers que actuen en la impunitat, des de fa més de 30 anys, al País Valencià, per la qual cosa urgeix a les autoritats a actuar amb contundència i a desarticular aquests grups ultres. De fet, la seua seu, com la d'altres entitats, ha estat atacada amb pintades (dianes i expressions insultants) en algunes ocasions sense que hagen estat identificats els responsables. Açò no seria consentit en altres indrets de l'Estat i seria qualificat de "terrorisme de carrer" en el País Basc ocupant les portades dels mitjans de comunicació.

Així mateix, al Sindicat li preocupa que el clima de crispació, confrontació i victimisme que es potencia des de determinades instàncies polítiques i mediàtiques anime a la creació i actuacions d'aquests grups. Per tot açò, Intersindical Valenciana demana al consell de la Generalitat Valenciana a condemnar aquestes actuacions amb la màxima contundència igual que ho fa quan les agressions i atemptats es produeixen en les seues seus o fora del País Valencià.

València, 27 de gener de 2008                                    http://www.intersindical.org/

Desconnectat

 

#2 28-01-2008 01:26:47

amunt
Membre

Re: Comunicat contra els violents i feixistes de Gav

La Intersindical critica «la passivitat» de la delegació del govern espanyol       
diumenge, 27 gener de 2008 
El sindicat qualifica «d'antidemocràtics els fets que es van produir a la porta de la seu que l'organització té a la ciutat de València. La IV té el costum de cedir el seus locals a entitats ciutadanes, socials, polítiques i culturals. Dissabte va permetre que Esquerra Republicana del País Valencià presentara un llibre en què es feia balanç del treball parlamentari d'aquest partit. A les porta de la seu del sindicat, una cinquantena de persones pretenia impedir aquesta presentació amb crits, insults i llançant ampolles plenes de líquid, a més de filmar i fotografiar les persones que hi entraven. Fins i tot, afirmen des del sindicat, es va insultar un home gran com Gonzalo Anaya.

Malgrat els intents davant de la delegació del dovern per tal s'assegurar la seguretat de les persones que acudien a l'acte i del mateix local, l'actuació de les forces policials «es va limitar a contemplar la situació, van fer un cordó entre els concentrats i la porta del local, però sense actuar amb la contundència que la situació requeria davant d'una concentració il.legal que pretenia impedir la llibertat d'expressió i la presentació del llibre». El sindicat qualifica «de molt preocupants» aquests fets per part «de grups que actuen en la impunitat, des de fa més de 30 anys, al País Valencià», per això urgeix a les autoritats a actuar amb contundència.

www.pagina26.com

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.