#1 25-01-2008 10:55:29

LarsenAlacant
Membre

Declaració d'Ares tancada gràcies a Aznar

El cap de llista del PP al Congrés dels Diputats per València, Esteban González Pons, va exercir ahir a Madrid de presentador del llibre de la periodista Pilar Cernuda Contra el tarannà. Rajoy i l'oposició a ZP

L'obra narra les interioritats dels partits de l'oposició, principalment el Partit Popular, durant els quatre anys de Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

El llibre conté un capítol dedicat a la batalla interna entre el cap del Consell, Francisco Camps, i el portaveu del PP en el Congrés, Eduardo Zaplana, titulat "la terra de les flors, de la llum" en el qual es relata com Camps va estar a punt de dimitir en 2003 per la pressió que va patir de part de Zaplana i de l'expresident del Govern, José María Aznar.

El detonant d'aqueixa crisi, segons Pilar Cernuda, va anar el cridat "Manifest de Llaures", en el qual s'advocava per la recuperació de la llengua valenciana. Un document que "Zaplana va dur A Aznar criticant l'actitud de Camps per obrir un front lingüístic". Segons Cernuda, Aznar va reclamar en la Moncloa Camps que retirar-se el manifest -de fet va quedar és un segon pla- "i en to molt crític els va dir (a Esteban González Pons i a Gerardo Camps) que no s'havien guanyat les eleccions per a què València es convertira en una comunitat nacionalista".

Segons Cernuda, Camps va reunir als consellers no zaplanistes "i els va advertir que només tenien dues eixides; o dimitien tots, inclòs ell, o intentaven guanyar un partit que era veritablement impossible de guanyar, i que volia que la decisió la prendran tots junts". "Tots van respondre que estaven disposats a aguantar, i van començar a reunir-se els divendres per a intentar aconseguir el control del partit en la comunitat valenciana, caiguera qui caiguera qualssevol que anaren les circumstàncies", afirma la periodista Pilar Cernuda.

http://www.levante-emv.com/secciones/no … ar-Zaplana


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.