#1 19-01-2008 15:49:43

amunt
Membre

polèmica dels regidors del Puig

Costa anuncia un expedient disciplinari i la suspensió de mìlitància als regidors del Puig       
 
El secretari general dels populars ha afirmat que el partit ha pres aquesta decisió després que els regidors de la formació donaren suport a una moció de censura en aquest municipi de l'Horta Nord. Ricardo Costa ha informat que s'ha informat les estructures provincial i estatal del partit, les quals van exigir que es retirara la moció perquè tenia el suport de dos regidors trànsfugues. Per la seua banda, el secretari d'organització de la gestora del PSPV ha reiterat que el compliment del pacte antitransfuguisme requereix l'expulsió dels regidors i no la suspensió. Alfred Boix ha anunciat que els socialistes acudiran a la Fiscalia Anticorrupció i exigiran la convocatòria urgent de la mesa del pacte antitransfuguisme.

José Miguel Tolosa, portaveu dels populars del Puig, s'ha convertit en alcalde aquest migdia després que Carmen Palau i José Pérez donaren suport a la moció presentada pels quatre regidors del PP i un del partit independent. La direcció comarcal dels socialistes i membres de la gestora van tractar, fins anit, de negociar amb els dos regidors esmentats, que van triats el passat mes de maig dins de les llistes del PSPV.

http://www.pagina26.com/

Desconnectat

 

#2 20-01-2008 12:19:02

amunt
Membre

Re: polèmica dels regidors del Puig

LA MOCIÓ DE CENSURA AL PUIG     


El Puig: la història, com l’allioli, es repeteix

L’Ajuntament del Puig, lamentablement, torna a estar en el centre de la polèmica i, de nou, ho està per una moció de censura que es farà el 18 de gener i en què José Miguel Tolosa arribarà a l’alcaldia amb els vots dels quatre regidors del PP, el del regidor del PidP (ex-UV i ex-PP, que gestionava en dos legislatures anteriors Urbanisme i Obres Públiques i responsable de molts dels guirigalls que hui es pateixen al Puig) i, el més greu, els vots de dos regidors trànsfugues del PSOE, que per molt que proclamen ser socialistes no han dubtat gens a donar l’alcaldia al PP.
Anem a pams. En primer lloc, volem recordar que l’estratègia amb què el senyor Tolosa aconseguirà la vara d’alcalde no és nova per al PP. Posarem un parell d’exemples ben il•lustratius: a Mislata, Manuel Corredera va ser alcalde fa dos legislatures gràcies al vot de socialistes trànsfugues. Això sí, tenia bon mestre perquè ell només va seguir el camí que li va mostrar E. Zaplana, que va donar-se a conéixer políticament arribant a l’alcaldia de Benidorm després de rebre el vot d’una cèlebre trànsfuga socialista, Maruja Sánchez, que encara menja d’allò.
Ara, al Puig, la història es repetirà. I es repetirà perquè a pesar de les declaracions d’Alfonso Rus, president de la Diputació de València i secretari provincial del PP, en què afirmava: «Nuestro deber de cara a los ciudadanos del Puig es el de actuar con responsabilidad y sentido común a la hora de tomar decisiones que les afectan», desgraciadament en el BLOC estem convençuts que els dirigents locals no demostraran ser responsables i menys encara actuaran amb trellat. I això perquè a pesar que Rus demane públicament la retirada de la moció i anuncie que s’obrirà un expedient disciplinari als regidors del PP del Puig, aquests són conscients que tot és una posada en escena que no arribarà a res, ni toc d’atenció ni expulsió del partit ni res de res. I al cas paral•lel de Corredera a Mislata ens remetem.
El famós Pacte Antitransfuguisme firmat per PP i PSOE torna a ser evident que no val de res. En aquest sentit van ser patètiques les excuses adduïdes per Ricardo Costa, secretari general del PP-CV, per a tirar balons fora (va dir que la cosa no anava amb ell perquè el Puig és un poble de menys de 20.000 habitants. I li passà la pilota a Rus).
I a tot açò, el senyor Tolosa ho té clar: la moció no té marxa arrere i, com sempre, tot es maquilla amb un «pel bé del poble».
Encara que a la vorera d’enfront també s’ho han de fer mirar. El PSOE del Puig ha demostrat, una vegada més (i ja en van…), la seua inoperància, la seua inconsistència com a grup organitzat que més que grup sembla una banda, concretament la de L’Empastre! I és que sembla que les llistes socialistes del Puig les trien aposta. Quan acabaran els personalismes i les enemistats intestines i començaran a treballar, de veritat, pel Puig i la seua gent? Quan l’organització comarcal socialista prendrà les mesures pertinents?
En el BLOC, ens mirem estupefactes l’espectacle –i el nostre regidor Vicent Porta des de la primera fila– i tots, d’una banda i de l’altra, a penes poden dissimular que darrere de tot, en última instància, hi ha el control de l’urbanisme al Puig. Un pastisset de macroprojectes i interessos en joc que els uns i els altres es volen menjar.
El que més ens dol és comprovar amb impotència la poca responsabilitat, la falta de serietat i el nul respecte als pugencs i les pugenques, les persones que els han triat. Com diu el títol de l’article, la història, com l’allioli, es repeteix. Des del BLOC esperem que tant allioli repetit no acabe en un rot ben agre. Ni el Puig ni la seua gent s’ho mereixen.

Enric Carbonell, secretari comarcal del BLOC de l’Horta Nord

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.