#1 16-01-2008 20:57:26

amunt
Membre

El Bloc de Gandia parla sobre el Palau de Justícia

El Bloc de Gandia defendrà que el nou Palau de Justícia s'ubique a Santa Anna       

El portaveu del grup municipal del Bloc a l'Ajuntament de Gandia ha demanat més contundència al conseller de Justícia sobre la ubicació del futur Palau de Justícia. Per a Josep Miquel Moya, és difícil entendre un canvi de posicionament per part de la conselleria que dirigeix la mateixa persona, és a dir, l'anterior secretari autonòmic de justícia amb qui van tancar un principi d'acord. De fet, el regidor ha recordat que l'IVVSA va fer un canvi al Pla Parcial de Santa Anna per tal de donar-li cabuda, cosa que els ecovalencianistes entenem com un vistiplau de la Generalitat.

Des del Bloc han reiterat que defendran que el nou Palau de Justícia s'ubique en la nova urbanització de Santa Anna perquè respon als criteris bàsics del seu model de ciutat, «amb infraestructures socials bàsiques a tots els barris i una important que siga motor en cadascun d'ells de forma singularitzada». Per això pensen que Santa Anna és la que més s'hi adequa, a banda que afirmen que existeix un compromís amb els veïns.

Per altra banda, els nacionalistes han declarat que presentaran una moció al Ple del pròxim dijous sol·licitant que el consistori, com a propietari de Gandia Televisió, reitere el compromís amb el valencià i confirme que siga la llengua vehicular de tots els programes del canal de televisió, «sense perjudici del dret de cada ciutadà a usar la que estime convenient, sobretot les dues llengües oficials». La moció naix arran que la nova programació de l'ens públic incloguera pel·lícules i dibuixos animats en castellà. Moya ha recordat que també la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià parla clarament de quina ha de ser la llegua vehicular dels mitjans de comunicació públics, segons el municipi on es trobe, i la Safor apareix en la llei com una comarca de predomini lingüístic valencià. L'edil ha aclarit que en cap cas es tracta de qüestionar la capacitat de decisió de la direcció de Gandia Televisió respecte a la graella de programació, tot i que ha lamentat que hi hagen desaparegut programes educatius i culturals com el del « Col·lectiu de Mestres de la Safor» o «Des del record», com també el programa resum dels plenaris «Vox Populi», entre altres.

Desconnectat

 

#2 16-01-2008 21:19:11

Re: El Bloc de Gandia parla sobre el Palau de Justícia

El barri de Santa Anna, pel qui no ho sàpiga, es un barri "marginal".


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.