#1 12-01-2008 09:59:02

amunt
Membre

la ciutat de València i el turisme

Prop de dos milions de turistes visitaren la ciutat de València al llarg de 2007

L'Ajuntament de València ha fet balanç de l'any 2007 per al sector turístic. Les xifres han estat presentades per l'alcaldessa, Rita Barberà, el primer tinent d'alcalde, Alfonso Grau i el director de València Convention Bureau, José Salinas. Tots han estat d'acord que les dades confirmaven el «bon camí turístic», un sector que s'hauria esdevingut «estratègic» per a la ciutat. En total, prop de dos milions de turistes visitaren el cap i casal durant al llarg de l'any passat, cosa que suposa un increment del 18% respecte a l'any anterior. Aquest augment s'explicaria per l'impacte de la Copa Amèrica.

De fet, Baberà ha assenyalat que l'impacte econòmic de la Copa Amèrica, segons les estimacions de València Convention Bureau, ha estat de quatre mil milions d'euros. Així doncs, per a l'alcaldessa, la competició nàutica hauria «consolidat la reputació de València com un lloc on els grans esdeveniments són organitzats minuciosament per a garantir el seu èxit». En la seua opinió, 2007 hauria culminat una «etapa de desenvolupament» començada a principis dels anys 90, en què la ciutat ha donat un «salt quantitatiu i qualitatiu» amb un increment de tots els indicadors.

Els turistes provinents de la resta de l'estat continuen encapçalant les estadístiques, amb un 10 per cent d'increment sobre un total de més d'un milió. Per altra banda, els visitants de fora de l'estat sumarien al voltant de 750.000 i haurien crescut un 25 per cent. Dins d'aquest grup, els més nombrosos serien els italians, amb 150.000, seguits pels 100.000 britànics, 60.000 alemanys, 50.000 i els vora 40.000 nordamericans. Les dades d'ocupació hotelera prenen com a referència 115 establiments que sumen un total de 9.000 habitacions. Segons aquest estudi, el percentatge total per a 2007 hauria estat del voltant del 70 per cent d'ocupació hotelera, una xifra que ha estat qualificada d'«històrica».

Barberà també ha fet incidència en la necessitat de «continuar treballant en el mateix sentit» perquè enguany tornen a donar-se xifres com aquestes. Així doncs, ha ressaltat els esdeveniments que tindran lloc al llarg de 2008, com ara una prova de Fórmula 1, el campionat mundial d'atletisme en pista coberta o la inauguració d'un «bioparc» i l'obertura del Museu de l'Almoina, que faran «augmentar l'atractiu de València» en altres àmbits del turisme.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.