#1 09-01-2008 15:07:27

amunt
Membre

Hilary guanya pels pèls, a Nou Hampshire

Hilary guanya pels pèls, a Nou Hampshire       

Malgrat l'enquestes, perquè l'antiga primera dama hagué de derrotar també les enquestes. Amb el 39% dels vots a favor de Hilary i quan es portava escrutat el 76% dels sufragis, Obama va pronunciar un discurs en què felicità Clinton. La senadora va tindre el suport del seu marit i en molts actes va aparéixer acompanyada de la seua filla. En aquesta ocasió les dones han donat el seu suport a Clinton, però els independents sembla que s'han tornat a decantar per Obama, qui aconseguí el 36% dels sufragis. Pel que fa als republicans, McCain es va emportar la victòria amb el 37% i segons fou Rommey amb el 32%. Huckabee, guanyador a Iowa, que no tenia quasi organització en aquest estat i va fer una campanya pobra, va obtindre 11%.

        www.pagina26.com

Desconnectat

 

#2 09-01-2008 15:19:24

amunt
Membre

Re: Hilary guanya pels pèls, a Nou Hampshire

Un gran discurs d'Obama      http://es.youtube.com/watch?v=yqoFwZUp5vc


Obama representa el canvi i l’esperança. Dos valors de moda als EEUU. També representa un valor purament americà: “el somni americà”. Fill d’immigrants, va tindre una oportunitat, la va aprofitar i des de baix va començar a pujar fins a ser candidat a candidat a President dels EEUU. No ens oblidem que la gent vota fonamentalment per valors, i ací al País Valencià ho hauriem de saber. Demà, Obama té moltes paperetes per guanyar a New Hampshire segons les enquestes. Està aprofitant el que es denomina com a “momentum” (un periode de temps amb una ampla covertura positiva per part dels mitjans)

Desconnectat

 

#3 11-01-2008 19:22:24

amunt
Membre

Re: Hilary guanya pels pèls, a Nou Hampshire

El que Obama ja ha fet
No sé, naturalment –després de la decisió de solament dos Estats, Iowa i Nou Hampshire–, si Barack Obama serà el presidenciable demòcrata i encara menys si esdevindrà president. Però observant-lo i sentint el que diu i com ho diu un arriba a la conclusió que posseeix virtuts importants. A més del carisma, que és un do que es té o no es té, compta amb un discurs atractiu, potent, eficaç per aconseguir arribar a la Casa Blanca (altra cosa ben diferent és governar).

¿I què proposa, què ven Obama? Doncs el seu missatge se sustenta en idees com les següents: canvi, esperança, i unitat i reconciliació nacionals. Amb 46 anys, també es presenta com a membre d’una generació jove, com a algú optimista, que creu en la política, honest (“és l’hora d’un president que no us digui només el que voleu sentir, sinó el que us cal saber”), antiestablishment i no emmordassat pels grans lobbies. Per descomptat, té punts febles (manca d’experiència, poc coneixement de la política exterior i de seguretat, etcètera), però que Barack Obama hagi arribat fins on ha arribat és en si mateix significatiu, més enllà del desenllaç.

Perquè ha deixat clares un parell de coses enormement reconfortants: a) que no és veritat, com molts han predicat, que encara faltin molts anys perquè els EUA estiguin preparats per tenir un president negre. I b) que tampoc és veritat, com molts han predicat també, que en la política nord-americana els diners ho siguin i ho puguin absolutament tot: ell no és qui disposa de més diners per a la seva campanya, ni de bon tros. Dos vells determinismes han saltat pels aires.

Marçal Sintes
                             Diàleg

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.